Potpisan memorandum o saradnji Zadružnog saveza Vojvodine sa zadružnim savezima Republike Srpske i Makedonije

U okviru programskih aktivnosti na 88. Međuanarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Zadružni savez Vojvodine potpisao je memorandume o saradnji sa Zadružnim savezom Republike Srpske i sa Makedonskom asocijacijom zemljoradničkih zadruga.

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

PRVA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U OKTOBRU: 04.10.2021.godine, ponedeljak, od 8 do 11 časova, u prostorjama Crvenog krsta Vrbas.

Potpisano još šest ugovora za kupovinu seoske kuće u opštini Kula

U prostorijama Ministarstva za brigu o selu danas je potpisano još šest ugovora za kupovinu kuće na selu. Kuću na poklon u seoskim sredinama opštine Kula dobili su bračni parovi: Olga Nikšić i Marko Nikšić iz Lipara, Katarina Ruskovski i Dejan Ruskovski iz Ruskog Krstura, Dragana Vasiljević i Nenad Vasiljević iz Crvenke, kao i mladi poljoprivrednici Stefan Vujičić iz Lipara i Igor Puhar iz Zrenjanina, koji je odlučio da kupi kuću u Liparu i Smiljana Mojsin, samohrani roditelj.

Dodeljene nagrade najboljim stočarima na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede

Na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu održan je tradicionalni Dan stočara. Apsolutni šampionski pehar za junice u simentalskoj rasi otišao je Veliboru Iliću iz mesta Klenje, Mačva. U kategoriji krava holštajn frizijske rase prvo mesto i pehar Novosadskog sajma odnelo je gazdinstvo Zorana Dmitrić iz Maglića kod Bačkog Petrovca, kao i veliki šampionski pehar u okviru pomenute rase, a priznanje je dobila krava koja je bila u trećoj laktaciji.

Konkursi za žensko preduzetništvo i organizovanje manifestacija u pokrajini

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je dva nova javna konkursa, za žensko prduzetništvo i organizovanje manifetacija u oblastima privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pomoć pokrajine i Privredne komore Vojvodine proizvođačima u prezentaciji i plasmanu sireva

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić predstavio je kampanju pod nazivom „Neodoljivi ukusi ravnice – sirevi Vojvodine“, koju je pokrenuo resorni sekretarijat, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine. Cilj je da se pomogne malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na tržištu.

Ministarstvo poljoprivrede: Otvoren drugi IPARD poziv za ruralni turizam, na raspolaganju 15 miliona evra

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede na konferenciji „IPARD III program – šta tu ima za mene“ na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu objavili su da je raspisan drugi javni poziv iz IPARD mere 7, za investicije u ruralnom turizmu. U okviru ovog javnog poziva poljoprivrednicima, malim preduzećima i preduzetnicima koji se bave seoskim turizmom na raspolaganju će biti 15 miliona evra.

Počela berba kukruza u Vojvodini, prinosi manji od 40-50 odsto

Na njivama širom Vojvodine počela je berba kukuruza. Prinosi prvih otkosa “žutog zlata” od 40 do 50 odsto su manji zbog letošnje ekstremne suše, smatraju stručnjaci.

Dan voćara na Novosadskom sajmu: Za sedam meseci izvezeno 280.000 tona voća, zarada 405...

U organizaciji Privredne komore Vojvodine, Ministarstva za poljoprivredu, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredum u okviru 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadau, organizovan je Dan voćara.

Najbolji učenici turističko hotelijerskog smera iz Ruskog Krstura nagrađeni stručnom praksom u Solun

Učenici turističko hotelijerskog smera Srednje škole sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura učesnici su Erasmus projekta zahvaljujući kojem njih šesnaest, u pratnji svojih profesorica sa kojima su zajednički radili na projektu, putuje u nedelju 26. septembra na profesionalnu praksu u Grčku, u grad Solun gde će boraviti dve nedelje.

Dogovorena rekonstrukcija vrtića „Bubamara“

Vrtić „Bubamara“ posetilo je danas opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem, kako bi konstatovali koji su sve radovi neophodni za poboljšanje uslova za boravak dece u vrtiću.

Konkurs za sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane na teritoriji AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2021. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Jesenji festival cveća i ručnih radova 1. i 2. oktobra u Kuli

Jesenji festival cveća i ručnih radova održaće se u centru Kule 1. i 2. oktobra od 08:00 do 18:00 časova, kada će prostor od Pošte do mosta i veliki park, biti ispunjeni najlepšim bojama i mirisima.

Turistička organizacija opštine Kula učestvuje na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova i...

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupaju izlagači iz 17 zemalja, koji predstavljaju najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, te oblasti lova i ribolova.

List Kultura, časopis srpskih iseljenika u Australiji, na poklon Biblioteci

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki dobila je na poklon časopis srpskih iseljenika u Australiji, Kultura, list srpskog australijskog literarnog udruženja Dr Uroš Stanković, koji je izlazio svakog prvog ponedeljka u mesecu, u periodu od 2012. do 2019. godine.

Poslovni adresar