Epidemiološka situacija u pokrajini NEPOVOLJNA ALI SA TENDENCIJOM POBOLJŠANJA

U Vojvodini je od koronavirusa obolelo 3.584 osoba, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja".

Prošle nedelje 13 saobraćajnih nesreća! U Kuli DVE, u Odžacima TRI

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i osam osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 10 vozača.

12. avgust – Međunarodni dan mladih

„Saradnja sa mladima – ulaganje za budućnost" - Angažovanje mladih za globalno delovanje tema je obeležavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih kojom želi da se ukaže na načine na koje angažovanje mladih na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese, ali i da se ukaže na potrebu za poboljšavanjem položaja i uključivanja mladih u kreiranje javnih politika.

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA ŠKOLSKA GODINA za osnovce od 1. septembra!

Na upravo završenom Kriznom štabu prihvaćen je predlog nastave za nastupajuću školsku godinu. Generalni plan, upustva, ali i preciznu razradu održavanja nastave i podelu zaduženja, izradio je tim Ministarstva prosvete.

Evo kakvo je trenutno stanje u SOMBORSKOJ bolnici!

Tokom proteklog vikenda nije bilo prijema pacijenata u respiratornu ambulantu kovid odeljenja u somborskoj Opštoj bolnici. A od početka jula pa do sada, na kućno lečenje i u samoizolaciju otpušteno je 80 pacijenata.

Vozaču „automobila smrti” PRODUŽEN pritvor

Mesec je prošao od stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ruski Krstur – Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a teške telesne povrede zadobili mladić i tinejdžerka.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Nakon promenjivog vremena koje smo imali cele prošle nedelje , u toku ove nedelje očekuju nas sunčani i topli dani.

Veolia preuzela vođenje Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda Vrbasa i Kule

Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda Vrbasa i Kule odnedavno vodi kompanija Veolia.

Da li ove godine imamo šanse za letovanje u Crnoj Gori?

Crna Gora je razmatrala opcije o otvaranju granica za zemlje regiona, ali konačna odluka koju je donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti jeste da državljani još šest zemalja mogu bez testova ili karantina, da uđu u Crnu Goru. Međutim, na tom spisku i dalje nema Srbije!

DIREKTORKA KC VOJVODINE: COVID-19 ostavlja ozbiljne promene na OVIM organima

Direktorka KC Vojvodine Edita Stokić kazala je danas da COVID-19 osim promena na plućima izaziva promene i na drugim organima, među kojima je akutna bubrežna insuficijencija.

SO Kula dobila novog predsednika! Milojičić podneo ostavku!

U toku je sednica Skupštine opštine Kula. Velibor Milojičić podneo je ostavku na mestu predsednika Skupštine opštine Kula i zahvalio se svima na saradnji u prethodnom periodu.

KULA – Sprečen incident na termalnoj bušotini

Na redovnom obilasku terena u Kuli, Eko patrola EPV suočila se sa upozorenjem zabrinutih građana iz komšiluka, da postoji problem i bezbednosni rizik na termalnoj bušotini kraj starog sportskog centra i bazena. Problem je odmah prijavljen nadležnim službama NIS-a.

Opština Kula vrši popis romskog stanovništva

Na teritoriji Opštine Kula u toku je popis romske populacije u cilju izrade baze podataka. Trenutno se vrši popis u Ruskom Krsturu i Sivcu.

U Vojvodini 3.790 AKTIVNIH slučajeva: I dalje se registruje rasprostranjenost virusa na teritoriji...

Najveći broj aktivnih slučajeva zaraženih virusom korona u Vojvodini je u Novom Sadu – 1.790, dok je u drugim delovima pokrajine još 2.000 slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine (IZJZ).

U Srbiji je na snazi narandžasti meteoalarm: U Bačkoj GRAD i OLUJNI VETAR

Oko 16 sati okolinu Sombora zahvatilo je veliko nevreme. Grad je najviše štete pričinio u Bačkom Monoštoru, a tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Tretmani protiv komaraca u Vrbasu i Srbobranu

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština Vrbas i Srbobran biće izvedeni u periodu od 6. do 20. avgusta, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.

Poslovni adresar

Marketing