JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE U 2021. GODINI NA TERITORIJI OPŠTINE...

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula raspisale su javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2021. godini na teditoriji opštine Kula.

Svečanom izložbom Radeta Pavlova počelo „Ivanjsko cveće“

Izložbom slika Radeta Pavlova u holu Doma kulture Sivac, sinoć je svečano počela 22. manifestacija „Ivanjsko cveće”. Nakon izložbe, u Plavoj sali Doma kulture Sivac Narodni orkestar Doma kulture Sivac održao je svečani koncert „Svilen konac“, a čuvari tradicije prikazali su reviju narodne nošnje.

Radionica Crvenog krsta Odžaci „Miša i Maša“, u okviru projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje i...

Tokom protekle nedelje, naša ustanova „Poletarac“ je ostvarila još jednu saradnju sa partnerom Crvenim krstom -Odžaci, u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Saradnja je realizovana u vidu tri edukativne radionice, osmišljene u okviru programa borbe protiv trgovine ljudima, pod nazivom „Miša i Maša“, a realizatori ovih radionica su zaposlene u Crvenom krstu Odžaci, Ljiljana Mladenović i Nevena Stevanović.

KULA – Otvoren most, Ulica M. Tita ponovo PROHODNA!

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić danas je na vrbaskom mostu otvorio za saobraćaj most i ulicu Maršala Tita u Kuli.

Ovo su NOVE MERE Kriznog štaba!

Dr Darija Kisić izjavila je za RTS nakon sednice Kriznog štaba da se nalazimo u sezoni respiratornih infekcija kada se najlakše šire. Zato su uvedene nove mere - obavezene maske i na otvorenom, kao i zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za okupljanja.

Evo ko je kupio KULATRANS

Kapriolo iz Bačke Topole za 31,5 miliona dinara kupio je nepokretnu i pokretnu imovinu Kulatransa u stečaju, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Radovi u centru Kule se nastavljaju! Od SUTRA zatvoren drugi deo ulice Maršala Tita

Rekonstrukcija centra Kule se nastavlja. Od sutra, 15. oktobra 2020. godine biće zatvoren deo ulice Maršala Tita od Cash and Carry-ja do broja 208. (do picerije Citadela).

ODŽACI – Stručno usavršavanje u saradnji sa Udruženjem vaspitača Vojvodine

U okviru Plana za stručno usavršavanje vaspitača naše ustanove, a u saradnji sa Udruženjem vaspitača Vojvodine, u centralnom objektu „Poletarac“ održane su radionice na temu: „Odmerenim i promišljenim koracima do razvoja dečjeg samopouzdanja kroz podsticajno okruženje“.

Savet za saobraćaj opštine Kula uručio sedišta za bicikle PU „Bambi“

Opština Kula odlučila je da ove godine podstiče bezbednost dece u saobraćaju i korišćenje bicikala umesto motorizovanog saobraćaja koji koristi fosilna goriva. Iz tog razloga danas je Savet za saobraćaj opštine Kula uručio sedišta za bicikle Predškolskoj ustanovi „Bambi“.

Evo ko sve ima pravo na BESPLATNU užinu

U cilju podrške porodici sa decom i poboljšanju uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece pri obrazovanju i vaspitanju opština Kula i ove godine, regresira troškove užine u punom (100 %) iznosu.

ISTRAŽUJEMO: Da li postoji dovoljan broj vakcina?

U domovima zdravlja širom Srbije počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Kako portal Naše Mesto saznaje, postoji mogućnost da svaki ugroženi pacijent neće primiti vakcinu jer nije isporučen dovoljan broj istih. Na ovo pitanje potražili smo odgovor u Zavodu za javno zdravlje u Somboru.

Izmene u programu „Moja prva plata“ zbog velikog interesovanja

Zbog velikog interesovanja poslodavaca i nezaposlenih lica za učešće u programu „Moja prva plata“, definisani su novi rokovi po fazama realizacije programa.

KULA – Isplata DRUGE rate nagrađivanja studenata

Iz Opštinske Uprave u Kuli, saznali smo da će u petak, 09. oktobra biti isplaćen drugi deo nagrađivanja za najbolje studente u našoj opštini.

Održan sastanak interresorne komisije: Usluga personalnog asistenta i pratioca BESPLATNA

Održan je sastanak interresorne komisije u prisustvu predsednika Damjana Miljanića i članova komisije: Marko Košutić, dr Ljiljana Beronja, Tanja Bekvalac, Jovana Plavšić i Stanica Vukašinović.

PAŽNJA! Radovi u glavnoj ulici PRI KRAJU!

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je obišao završetak radova u ulici Maršala Tita u Kuli.

Krizni štab Opštine Kula doneo NOVE MERE!

Štab za vanredne situacije opštine Kula, na telefonskoj sednici održanoj 07. oktobra 2020. godine doneo je odluku o novim merama vezanim za suzbijanje epidemije virusa Covid-19, koje se odnose na promenu radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Poslovni adresar