Naslovna Ključne reči Odžaci

Ključna reč: Odžaci

HUMANOST NA DELU – DDK

Zbog aktuelne epidemijske situacije sa kojom se suočavamo i sa živimo skoro dve godine, dešava se da se smanji odziv dobrovoljnih davalaca krvi, a samim tim i rezerve krvi svih krvnih grupa.

OBAVEŠTENJE – Javno komunalno preduzeće „Usluga“

Obaveštavaju se građani da Javno komunalno preduzeće "Usluga", zbog predstojećih praznika, neće raditi 03. januara 2022. godine i 07. januara 2022.godine. Takođe, u neradne dane, neće se vršiti ni odvoz smeća.

ODŽACI – LICITACIJA ZA PIJAČNE TEZGE I KOCKE

U Odžacima će se u subotu, 18. decembra 2021. godine održati licitacija za zakup pijačnih tezgi i kocki na gradskoj pijaci.

Potpisan Sporazum o regionalnoj saradnji u cilju upravljanja komunalnim otpadom

Udruženim snagama pet lokalnih samouprava: Grada Sombora i opština Kula, Odžaci, Apatin i Bač, biće uspostavljen zajednički centar za upravljanje otpadom- „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“, koji će omogućiti da se veći deo komunalnog otpada preradi i ponovo iskoristi. Sporazum su danas svečano potpisali predstavnici svih navedenih lokalnih samouprava.

5. DECEMBAR – MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Crveni krst Srbije kao najveća volonterska organizacija u zemlji svake godine obeležava Međunarodni dan volontera.

Deratizacija na teritoriji opštine Odžaci

U subotu 4. decembra 2021. godine vršiće se jesenja sistematska deratizacija - podela MAMAKA po domaćinstvima u naseljenom mestu Odžaci.

1. DECEMBAR – SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE

Svetski AIDS dan okuplja ljude širom sveta sa ciljem usmeravanja pažnje na HIV pandemiju. Ovaj dan, koji se ove godine 33. put obeležava u svetu, pruža priliku da predstavnici vlada, državnih institucija i zdravstvenih ustanova u saradnji sa ostalim partnerima informišu javnost o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, značaju testiranja na HIV i načinima zaštite od navedene infekcije.

ZAVRŠNA ULIČNA AKCIJA – „Pratim JA“

Ekološki pokret Odžaka je u četvrtak, 25. novembra 2021. godine, ostvario završnu, petu uličnu akciju u okviru realizacije projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“ na platou ispred „Gomeksa“.

ODŽACI – peta ulična akcija u okviru realizacije projekta „PRATIM JA“

Ekološki pokret Odžaka za četvrtak, 25. novembar 2021. godine, najavljuje poslednju, petu uličnu akciju u okviru realizacije projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“ na platou ispred „Gomeksa“ od 9 do 12 sati.

Uskoro nova akcija podele besplatnih sadnica u Odžacima

Prolećnoj akciji podele sadnica pridružila se i opština Odžaci. U akciji „Posadi svoj hlad“ organizovana je podela besplatnih sadnica belog jasena, koje su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je važno zdravlje građana.

ODŽACI – REALIZOVANA ČETVRTA ULIČNA AKCIJA

Ekološki pokret Odžaka je 20. novembra 2021. godine realizovao četvrtu uličnu akciju u okviru ostvarivanja projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“.

ODŽACI – IZVEŠTAJ O ULIČNOJ AKCIJI

Dana, 17. novembra 2021. godine, Ekološki pokret Odžaka realizovao je treću uličnu akciju u okviru ostvarivanja projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“.

ODŽACI – Obaveštenje JKP “Usluga“ Odžaci

Obaveštavaju se građani Odžaka da sutra 18.novembra 2021.godine u periodu od 9 do 10:30 neće biti vode zbog radova na vodovodnoj mreži.

ODŽACI – Međunarodni dan tolerancije

U Kalendaru aktivnosti Crvenog krsta Srbije definisano je i obeležavanje 16. novembra – Međunarodnog dana tolerancije.

Održana sednica Saveta ZBO-glavne teme deponija Rančevo i projekat brze saobraćajnice

U prostorijama opštine Odžaci, održana je III sednica Saveta Zapadnobačkog upravnog okruga. Sednicu je sazvao načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković, a prisustvovali su predstavnici Grada Sombora, opština Кula, Apatin i Odžaci, kao i Opštine Bač, te zajednički razmatrali sve aspekte projekata koji su u procesu realizacije, ali i onih čija se realizacija tek očekuje. U pitanju su projekti koji su od značaja za ceo okrug.

ODŽACI – JAVNI POZIV GRAĐANIMA ZA UČEŠĆE U AKCIJI „Pratim...

Ekološki pokret Odžaka upućuje novi POZIV građanima svih mesta odžačke opštine da uzmu aktivno učešće u projektu „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA" . Učešće građana se sastoji u online anketiranju o iskustvima koje su imali u kontaktima sa lokalnom samoupravom, kao i o važnosti učešća građana u odlučivanju na lokalnom nivou. Anketiranje se vrši u 17 opština širom Srbije, od toga u Vojvodini samo u četiri mesta: u Odžacima, Subotici, Bečeju i Vršcu.

Poslovni adresar