Naslovna Ključne reči Odžaci

Ključna reč: Odžaci

Crveni krst Odžaci – PREVENCIJA TRGOVINE LjUDIMA

Crveni krst Odžaci je 12. april 2022. godine realizovao dva predavanja – informativne radionice iz programa „Borba protiv trgovine ljudima“ u OŠ „Miroslav Antić“ u Odžacima za učenike sedmih i osmih razreda (54).

Deratizacija na teritoriji opštine Odžaci

DANA 16. aprila 2022. GODINE (SUBOTA) VRŠIĆE SE PROLEĆNA SISTEMATSKA DERATIZACIJA – PODELA MAMAKA PO DOMAĆINSTVIMA U NASELJENOM MESTU ODŽACI!

ODŽACI – IZVEŠTAJ PO KONKURSU „KRV ŽIVOT ZNAČI“

Komisija Crvenog krsta Odžaci razmatrala je dana 04. APRILA 2022. godine prispele radove po konkursu „Krv život znači“.

ODŽACI – Ispiranje vodovodne mreže

Obaveštavaju se građani Odžaka da će se u nedelju, posle ponoći, ispirati vodovodna mreža. Nakon ispiranja potrebno je ispustiti vodu na slavinama zbog mogućnosti pojavljivanja motnoće u vodi.

Četiri vozača pod dejstvom alkohola u Somboru

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teške i četiri osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

ODŽACI – 76 godina Crvenog krsta Odžaci

U susret 76. godišnjici od osnivanja Crvenog krsta Odžaci, danas je našu organizaciju posetio nekadašnji dobrovoljni davalac krvi Svetislav Stevanović. On je do svoje 65. godine ovu dragocenu tečnost darivao 102 puta, ali je i dalje nastavio da promoviše dobrovoljno davanje krvi. Ovom prilikom uručena mu je zahvalnica Crvenog krsta i dogovorena dalja saradnja u promociji dobrovoljnog davalaštva krvi.

JKP “Usluga“ Odžaci – neradni dani

Obaveštavamo građane opštine Odžaci da zbog državnog praznika, JKP ''Usluga'' Odžaci neće raditi i odnositi smeće 15-og i 16-og februara. U četvrtak 17. februara smeće će se odnositi po redovnom rasporedu za četvrtak, a utorak i sreda se neće odrađivati.

76 GODINA OD OSNIVANjA CRVENOG KRSTA ODžACI

Crveni krst je najverovatnije postojao i funkcionisao u ovoj sredini i pre zvaničnog osnivanja za koji postoji pisani trag. Osnivačka Skupština Opštinskog odbora Crvenog krsta u Odžacima, održana je dana 13. februara 1946. godine u prostorijama stare opštine. Na ovoj Skupštini izabrano je 11 članova Upravnog odbora i 3 člana Nadzornog odbora. Kao honorarni službenik ove ustanove postavljena je Borisenko Ana. Nakon završetka Skupštine, odbor je izvršio izbor sekretara i predsednika. Za predsednika je izabrana Bruk Mila, a za sekretara Višt Greta.

146 GODINA OD OSNIVANjA CRVENOG KRSTA SRBIJE I MEĐUNARODNOG PRIZNANjA U NEPREKIDNOM TRAJANjU

Srpsko društvo Crvenog krsta osnovano je 6. februara 1876. godine u Beogradu na inicijativu dr Vladana Đorđevića. Prvi predsednik bio je mitropolit Mihajlo Jovanović.

ODŽACI – Ispiranje vodovodne mreže

Obaveštavaju se građani Odžaka da će se od ponoći ispirati vodovodna mreža. Nakon ispiranja, potrebno je par minuta ispustiti vodu na svim slavinama u domaćinstvu zbog mogućnosti pojavljivanja mutnoće u vodi, usled istog.

ODŽACI – Sanacija kvarova na vodovodnoj mreži

Obaveštavaju se građani Odžaka da će sutra, 28. januara 2022. godine, u periodu od 9 do 10 časova doći do prekida u vodosnabdevanju zbog sanacija kvarova na vodovodnoj mreži. Apeluje se na građane da, kada vodosnabdevanju bude uspostavljeno, na svim slavinama u domaćinstvu ispuste vodu na par minuta.

HUMANOST NA DELU – DDK

Zbog aktuelne epidemijske situacije sa kojom se suočavamo i sa živimo skoro dve godine, dešava se da se smanji odziv dobrovoljnih davalaca krvi, a samim tim i rezerve krvi svih krvnih grupa.

OBAVEŠTENJE – Javno komunalno preduzeće „Usluga“

Obaveštavaju se građani da Javno komunalno preduzeće "Usluga", zbog predstojećih praznika, neće raditi 03. januara 2022. godine i 07. januara 2022.godine. Takođe, u neradne dane, neće se vršiti ni odvoz smeća.

ODŽACI – LICITACIJA ZA PIJAČNE TEZGE I KOCKE

U Odžacima će se u subotu, 18. decembra 2021. godine održati licitacija za zakup pijačnih tezgi i kocki na gradskoj pijaci.

Potpisan Sporazum o regionalnoj saradnji u cilju upravljanja komunalnim otpadom

Udruženim snagama pet lokalnih samouprava: Grada Sombora i opština Kula, Odžaci, Apatin i Bač, biće uspostavljen zajednički centar za upravljanje otpadom- „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“, koji će omogućiti da se veći deo komunalnog otpada preradi i ponovo iskoristi. Sporazum su danas svečano potpisali predstavnici svih navedenih lokalnih samouprava.

5. DECEMBAR – MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Crveni krst Srbije kao najveća volonterska organizacija u zemlji svake godine obeležava Međunarodni dan volontera.

Poslovni adresar