Naslovna Ključne reči Zdravlje

Ključna reč: Zdravlje

SVI VAS KRITIKUJU KAD OVAKO JEDETE, A TO JE NAJBOLJE ZA ZDRAVLJE: Pomaže da...

Ako niste znali koji položaj je najbolji za jedenje, evo odgovora!

NAMIRNICA BROJ 1 ZA SMANJENJE ZAPALJENJA U TELU: Štiti od srčanih bolesti, puna je...

Stručnjaci otkrili koja namirnica je najbolja za smanjenje zapaljenje u telu. Zapaljenje u telu veoma je opasno jer dovodi do obolevanja od hroničnih bolesti. Dok neke namirnice koje nažalost svakodnevno jedemo doprinose tom zapaljenju, postoje i one koje ga smanjuju.

Leto 2021: Krećite se, važno je!

Kao ljudi, pokrećemo svoja tela da bismo izrazili želje, potrebe, osećanja, misli i ideje. Na kraju, kako i koliko se krećemo određuje koliko ćemo dobro stupiti u kontakt sa svetom i uspostaviti veću svrhu u životu.

Ovo su četiri vrste voća koje trebate jesti ako želite izbeći debljanje

Znate da je konzumacija više voća i povrća ključ dobrog zdravlja, ali pravilan odabir ovih zdravih namirnica vam može pomoć i u održavanju vaše telesne težine. Evo koje voće biste trebali jesti ako želite izbeći nakupljanje kilograma:

Kako ispijanje kafe utiče na dužinu vašeg života?

Novo istraživanje tvrdi da ispijanje kafe može pozitivno uticati na to koliko ćete živeti.

Prepoznajte celijakiju na vreme

Imate neobjašnjive simptome umora, probavne smetnje, probleme sa kožom ili sa kostima? Iako mnogi od navedenih simptoma mogu biti povezani sa drugim bolestima, postoji preko 200 simptoma koji mogu ukazati na celijakiju.

Šta se događa s telom kada ne spavate dovoljno?

Ako dolazite u iskušenje da propustite par sati sna jer postoji puno boljih stvari koje biste mogli raditi, vreme je da promislite još jednom. Spavanje pomaže telu da se oporavi od treninga, dnevnog stresa i napuni energijom. Ako se lišite čak i jednog sata sna, nakon nekog vremena možete početi osećati da to ima negativan učinak na vaše zdravlje.

Četiri greške zbog kojih vaš čaj može prestati da bude zdrav

Nema sumnje da je čaj vrlo zdrav napitak. Zapravo, brojne su zdravstvene prednosti redovmog pijenja crnog, pa čak i zelenog, ali i mnogih drugih vrsta čajeva. Čini se da šoljica čaja može učiniti čuda za vaše telo. Međutim, iako je pijenje čaja samo po sebi zdravo, ako ne pazite šta dodajete u njega, on vrlo lako može postati nezdrav

Koliko kalorija možete sagoreti samo stajanjem?

Jeste li razmišljali o ulaganju u visoki sto kako ne biste celi dan sedili? Verovatno ste čuli da je celodnevno sedenje novo pušenje, kao i da stajanje može pridoneti vašem zdravlju i kondiciji.

Istraživanje otkrilo u koje doba dana trošite najviše kalorija

Unutrašnji sat našeg tela, koji se naziva i cirkadijalni ritam, diktira puno toga u vašem danu. Govori vam kada ste gladni, kada ste umorni ili kada trebate spavati, ali i još mnogo toga. On takođe određuje u koje doba dana sagorevate najviše kalorija, čak i kad ne radite ništa, kaže novo istraživanje.

Da li je opasno piti vodu koja je tokom noći ostala u čaši?

Budući da vaše telo tokom noći dehidrira, nisu retki slučajevi kada se probudite žedni. Međutim, trebate li pijuckati vodu iz čaše koju ste na noćnom ormariću ostavili veče pre?

Da li ste znali da voda nije najhidratantnije piće?

Hidratacija je vrlo važna, ali ako zato ispijate litre i litre vode, naučnici imaju loše vesti. Kažu da voda nije najhidratantnije piće, već mleko.

Da li je tačno da niski ljudi teže gube kilograme?

Što se tiče gubitka kilograma, najuspešnija sredstva i metode se mogu razlikovati od osobe do osobe. Mnogi faktori mogu uticati na vaš proces mršavljenja pa bi, iako određena ishrana ili fitness rutina funkcionišu za nekoga koga poznajete, u vašem slučaju moglo bi biti potpuno drugačije.

Da li pijete zeleni čaj? Ovo su još neke njegove prednosti

Osim raznih, dobro poznatih zdravstvenih pogodnosti zelenog čaja, poput boljeg varenja, pa čak i osećaja smirenosti, nedavna istraživanja sugerišu da zeleni čaj može biti povezan i s drugim pozitivnim zdravstvenim ishodima

Šest stvari koje možete uraditi kako biste ujutro imali više energije

Moguće je, čak i usred pandemije, stvoriti jutarnje navike zbog kojih ćete se osećati energično i spremno da prihvatite svakodnevne izazove.

Poslovni adresar