VRBAS – Obaveštenje o podeli pomoći penzionerima

Izvršni odbor Opštinsko udruženja penzionera u saradnji sa PIO fondom, doneo je Odluku o podeli pomoći penzionerima sa nižim, ukupnim, primanjima da se prijave u prostoriji Opštinskog udruženja penzionera, ulice Save Kovačevića 94.

Dom za stare i penzionere Kula: Kolo srpskih sestara i penzioneri u poseti

Korisnici Doma za stare i penzionere u Kuli protekle i ove nedelje imali su prilike da razgovaraju i da razmene reči podrške i prijateljstva sa članovima dvema lokalnih organizacija.

Dom za stare i penzionere Kula obeležio Međunarodni dan starijih osoba u Ruskom Krsturu

Korisnici Doma za stare i penzionere u Kuli Međunarodni dan starijih osoba godinama unazad obeležavaju manifestacijom „Sunčana jesen života“ koja bude upriličena za korisnke, kako objekta u Kuli, tako objekta ove institucije i u Ruskom Krsturu.

“Sunčana jesen života“ u Domu za stare Kula obeležena druženjem, igrom, pesmom i smehom

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu, a i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. Tim povodom u Domu za stare i penzionere u Kuli tradicionalno je obeležena manifestacija „Sunčana jesen života“ u kojoj su učestvovali korisnici ove institucije. Stari godinama, ali duhom vedri i osmehom mladi korisnici kulskog gerentološkog centra poezijom i pesmom su upriličili proslavu njima važnog dana.
krofne recepti

Kratka istorija krofni – da li znate odakle potiču?

Krofne - savršen spoj mekanog testa i preliva koji se prosto tope u ustima. Verujemo da bi ovaj opis krofni potpisala većina vas, pa stoga ni ne čudi što je ovaj slatkiš jedan od omiljenih dezerata širom sveta.

Druženje kao eliksir pozitivne energije

Udruženje penzionera i građana iz opštine Kula poznato je po svojim vrlo aktivnim druženjima. Uprkos životnom dobu i nedaćama koje život nametne, penzioneri svih generacija aktivnim socijalnim životom prkose godinama. Svakog meseca pored raznovrsnih druženja duž čitave Vojvodine, ovi duhom mladi ljudi odlaze i na odmore u banje ili na more. Poslednjeg dana jula penzioneri su se u prepodnevnim satima okupili na izletištu ''Potok'' u Crvenki.

Održana 14. Likovna kolonija Opštinske organizacije inavlida rada Kula

Danas je u Kuli održana 14. Likovna kolonija Opštinske organizacije inavlida rada Kula. Predsednik ovog udruženja, Obrad Vojinović, istakao je značaj ovakvih manifestacija za rad članova udruženja napominjući da je cilj da se izložbom koja sledi posle kolonije pokaže značaj rada članova, ali da to ujedno i bude podsticaj za dalji rad. Pored članova i učesnika kolonije događaju su prisustvovali i zamenik predsednika Saveza invalida rada Srbije, Slavko Nimčević, načelnica PIO fonda Kula, Jelena Sekulić i zamenik predsednika opštine Kula, Karolj Valka.

Opštinsko udruženje penzionera Kula proslavio jubilej u novim prostorijama

Na današnji dan pre 75 godina osnovano je kulsko Opštinsko udruženje penzionera. Svoju decenijsku egzistenciju članovi ovog udruženja zajedno sa gostima proslavili su prigodnom svečanošću u motelu ''Rodić''. Prisutni članovi, ali i gosti istakli su značaj jednog ovakog udruženja koje spaja najstarije Kuljane i motiviše ih da ostanu puni pozitivne energije i mladog duha. Cilj ovog udruženja nisu samo druženja , već i razne aktivnosti i sekcije. S obzirom da ovo udruženje uskoro prelazi u nove, renovirane, prostorije imaće mogućnost da proširi dijapazon svojih aktivnosti i da okupi sve one kreativne, umešne ili ipak samo penzionere željne druženja.

Recept dana: Kolač sa kajsijama – uspeva baš svima, a toliko je ukusan da...

Kolač sa kajsijama priprema se po vrlo sličnoj recepturi poput kolača sa višnjama, s tim da, za razliku od višanja, koje su kiselkaste, mirišljave kajsije ovom kolaču daju potpuno drugačiji ukus, ali i miris.

Mesno udruženje penzionera Kula proslavilo slavu Spasovdan

Mesno udruženje penzionera Kula juče je obeležilo svoju slavu Spasovdan. Ceremonija sečenja slavskog kolača održana je u prostorijama ovog udruženja. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve otac Borislav Tošić osveštao je kolač i blagoslovio obeležavanje slave.

Dom za stare i penzionere Kula dobio novo sanitetsko vozilo

Vozni park Doma za stare i penzionere Kula znatno je unapređen. Naime, ova institucija dobila je novo sanitetsko vozilo.
karijera i roditeljstvo

Mogu li karijera i roditeljstvo zajedno?

Mnoge žene imaju problema da balansiraju između dve veoma ozbiljne uloge u životu: uloge majke i poslovne žene. To su dve veoma ozbiljne stvari i zato se često brinemo da nikako ne podbacimo u bilo kom od ovih važnih segmenata u životu. Zato se neke dame i opredele samo za jedno od ovih važnih životnih polja, znajući da neće moći na obe strane da daju svoj maksimum.

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa nagradilo učenike generacije

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa nagradilo je još letos učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Ovo je, prema rečima predsednika vrbaskih penzionera, Milića Mijovića, podsticaj mladima, ali i vid međugeneracijske saradnje. Kako dodaje, u pitanju je sedmoro učenika koji su se izdvojili među inače dobrom decom.

Božićna izložba KUD „Sirmai Karolj“ u Vrbasu

Članice Sekcije „Zlatni klas“ iz Vrbasa, deo Kulturno-umetničkog društva „Sirmai Karolj“ predstavile su deo bogate narodne tradicije koju neguju u vidu vezova, tkanina, ukrasa i drugih rukotvorina u Gradskom muzeju u Vrbasu. Povod izložbe je predstojeći Božić, a zamisao ovih tradicionalnih božićnih radionica je da se dočara duh nadolazećeg velikog hrišćanskog praznika Božića, objašnjava predsednica Društva Marija Paroci.

Održana svečana sednica Skupštine invalida rada Kula

Svečana sednica Skupštine invalida rada Kula posvećena obeležavanju 3. decembra, Međunarodnog dana invalida održana je juče. Nakon pozdravnog govora Obrada Vojinovića, predsednika Opštinske organizacije invalida rada Kula, skup su pozdravili i Stanko Nimčević, zamenik predsednika Saveza invalida rada Srbije, Goran Bulajić, direktor Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje Sombor, Jelena Šaponja načelnica somborske filijale PIO Fonda, a u ime lokalne samouprave Karolj Valka, zamenik predsednika opštine Kula. Svečana sednica Skupštine invalida rada Kula je bila i prilika da predsednik Opštinske organizacije invalida rada Obrad Vojinović oceni rad ove organizacije u godini koja je na izmaku.

„Plava ptica“ obeležila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar juče je na prigodan način obeležen i u Udruženju „Plava ptica“ u Kuli pod sloganom “Nismo isti, ali smo jednaki”. Članovi ovog Udrženja su, zajedno sa svojim vaspitačima i građanima, na tabli koja je bila postavljena ispred zgrade opštine Kula, ispisivali poruke podrške osobama sa invaliditetom i delili prigodne poklone sa porukama.

Poslovni adresar