Klub samih u Somboru

Predstavljamo vam posebno udruženje penzionera iz Sombora koje je specifično po tome što okuplja isključivo samce.

Petak sa apatinskim penzionerima

Apatin je mali, privlačan grad poznat zbog svoje lepe prirode, bogate kulture i tradicije i prijatnih ljudi. U lepotama ovog gradića i njegove okoline jednako uživaju sve generacije a mirna atmosfera i blizina Dunava posebno je pogodna za ljude u penziji.

Obeležavanje 76-godišnjice Dana penzionera Opštine Vrbas

Već dugi niz godina Udruženje Opštine Vrbas neumorno održava ovu vremešnu zajednicu aktivnom, brinući o njenim članovima, održavajući dobre međususedske odnose sa penzionerima iz drugih udruženja i opština drugih prijateljskih gradova Srbije. Upravo ovo udruženje obeležilo je 8. juna 2023. godine sedamdesetšestogodišnjicu svog postojanja i rada.

Mesno udruženje penzionera Kula proslavilo Spasovdan

Članovi Mesnog udruženja penzionera Kula upriličili su tradicionalnu proslavu svog udruženja, Spasovdan.

Kulski pesnici u poseti Domu za stare

Starost je teška, bolna i vrlo često naporna. Najusamljenije se osećamo baš u poslednjem delu svog života, ali ono što je važno da uspemo da na svaki mogući način ulepšamo starost – i upravo je to svrha delovanja, osim one primarne, Doma za stare Kula. Zaposleni mnogim aktivnostima teže da održe korisnicima mladalački duh i pomogne da nađu načina da se raduju životu kao i aktivnosti koje će ih zabaviti.

Zdravstvena preventiva najstarijih

Osobe preko šezdeset godina starosti pripadajaju zdravstveno najugroženijoj populacionoj grupi naših sugrađana. Ovih dana smo razgovarali o ovoj temi sa doktorima opšte prakse koji su sa nama podelili par saveta o tome kako da se upravo ova populacija zaštiti tokom nadolazeće zime.

VRBAS – Obaveštenje o podeli pomoći penzionerima

Izvršni odbor Opštinsko udruženja penzionera u saradnji sa PIO fondom, doneo je Odluku o podeli pomoći penzionerima sa nižim, ukupnim, primanjima da se prijave u prostoriji Opštinskog udruženja penzionera, ulice Save Kovačevića 94.

Ekskurzija Vrbas u Mačvi

Penzioneri iz opštine Vrbas u želji da malo proputuju, druže se i saznaju nešto novo, iskoristili su prijatan i sunčan dan meseca oktobra i odu na jednodnevnu ekskurziju

Dom za stare i penzionere Kula: Kolo srpskih sestara i penzioneri u poseti

Korisnici Doma za stare i penzionere u Kuli protekle i ove nedelje imali su prilike da razgovaraju i da razmene reči podrške i prijateljstva sa članovima dvema lokalnih organizacija.

15. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je i ove godine bila domaćin 15. Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja je bila održana od 28.09 - 02.10.2022.

Dom za stare i penzionere Kula obeležio Međunarodni dan starijih osoba u Ruskom Krsturu

Korisnici Doma za stare i penzionere u Kuli Međunarodni dan starijih osoba godinama unazad obeležavaju manifestacijom „Sunčana jesen života“ koja bude upriličena za korisnke, kako objekta u Kuli, tako objekta ove institucije i u Ruskom Krsturu.

“Sunčana jesen života“ u Domu za stare Kula obeležena druženjem, igrom, pesmom i smehom

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu, a i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. Tim povodom u Domu za stare i penzionere u Kuli tradicionalno je obeležena manifestacija „Sunčana jesen života“ u kojoj su učestvovali korisnici ove institucije. Stari godinama, ali duhom vedri i osmehom mladi korisnici kulskog gerentološkog centra poezijom i pesmom su upriličili proslavu njima važnog dana.
krofne recepti

Kratka istorija krofni – da li znate odakle potiču?

Krofne - savršen spoj mekanog testa i preliva koji se prosto tope u ustima. Verujemo da bi ovaj opis krofni potpisala većina vas, pa stoga ni ne čudi što je ovaj slatkiš jedan od omiljenih dezerata širom sveta.

Druženje kao eliksir pozitivne energije

Udruženje penzionera i građana iz opštine Kula poznato je po svojim vrlo aktivnim druženjima. Uprkos životnom dobu i nedaćama koje život nametne, penzioneri svih generacija aktivnim socijalnim životom prkose godinama. Svakog meseca pored raznovrsnih druženja duž čitave Vojvodine, ovi duhom mladi ljudi odlaze i na odmore u banje ili na more. Poslednjeg dana jula penzioneri su se u prepodnevnim satima okupili na izletištu ''Potok'' u Crvenki.

Održana 14. Likovna kolonija Opštinske organizacije inavlida rada Kula

Danas je u Kuli održana 14. Likovna kolonija Opštinske organizacije inavlida rada Kula. Predsednik ovog udruženja, Obrad Vojinović, istakao je značaj ovakvih manifestacija za rad članova udruženja napominjući da je cilj da se izložbom koja sledi posle kolonije pokaže značaj rada članova, ali da to ujedno i bude podsticaj za dalji rad. Pored članova i učesnika kolonije događaju su prisustvovali i zamenik predsednika Saveza invalida rada Srbije, Slavko Nimčević, načelnica PIO fonda Kula, Jelena Sekulić i zamenik predsednika opštine Kula, Karolj Valka.

Opštinsko udruženje penzionera Kula proslavio jubilej u novim prostorijama

Na današnji dan pre 75 godina osnovano je kulsko Opštinsko udruženje penzionera. Svoju decenijsku egzistenciju članovi ovog udruženja zajedno sa gostima proslavili su prigodnom svečanošću u motelu ''Rodić''. Prisutni članovi, ali i gosti istakli su značaj jednog ovakog udruženja koje spaja najstarije Kuljane i motiviše ih da ostanu puni pozitivne energije i mladog duha. Cilj ovog udruženja nisu samo druženja , već i razne aktivnosti i sekcije. S obzirom da ovo udruženje uskoro prelazi u nove, renovirane, prostorije imaće mogućnost da proširi dijapazon svojih aktivnosti i da okupi sve one kreativne, umešne ili ipak samo penzionere željne druženja.

Poslovni adresar