Pregledi na koje bi penzioneri trebalo da idu jednom godišnje

Kako osobe stare, prioritizacija zdravlja postaje sve važnija. Redovni medicinski pregledi igraju ključnu ulogu u održavanju dobrobiti i pravovremenom rešavanju potencijalnih zdravstvenih problema.

U Kuli otvoren objekat za domski smeštaj odraslih osoba sa mentalnim teškoćama ,,Mileva Agić“

U Kuli je danas, u okviru Udruženja za pomoć MNRO ,,Plava ptica'' u Kuli otvoren rekonstruisan i proširen objekat za domski smeštaj odraslih osoba sa mentalnim teškoćama ,,Mileva Agić''.

Međunarodni dan invalida i 67 godina postojanja

Savez invalida rada Vojvodine, Opštinska organizacija invalida rada Vrbas, pod pokroviteljstvom Opštinske uprave Vrbas svečano obeleđava „3. decembar“ – međunarodni dan invalida rada i 67 godina postojanja Opštinske organizacija invalida rada Vrbas.

Život penzionera – Sombor

Gradsko udruženje penzionera iz Sombora je neprofitna organizacija, humantitarnog karaktera i prošle godine su proslavili 75 godina postojanja.

Počela isplata pomoći penzionerima od 20.000 dinara

Svim penzionerima u Srbiji, kojih ima oko 1,65 miliona, danas će biti uplaćeno po 20.000 dinara jednokratne pomoći države, najavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

Banja Junaković

Specijalna bolnica za rehabilitaciju ,,Junaković’’ Apatin nalazi se na obodu istoimene Park-šume udaljene 4,5 km od Apatina i, kao takva, predstavlja sigurno utočište za penzionere iz naših krajeva, a i šire.

Aktivnosti Gradskog Udruženja Penzionera u 2023: Zdravlje, Putovanja i Solidarnost

Gradsko Udruženje Penzionera je tokom 2023. godine ostvarilo značajan niz aktivnosti, pružajući članovima širok spektar događaja i programa koji obogaćuju njihove živote.

Zimski vodič za zdravlje starijih osoba

U susret hladnijim mesecima, osobe starije od 60 godina suočavaju se sa specifičnim izazovima vezanim za zdravlje.

Unapređuju se smeštajni kapaciteti za boravak 125 korisnika Gerontolškog centra u Vrbasu

Gerontološki centar u Vrbasu dobio je 13,1 miliona dinara od Pokrajinske vlade za unapređenje smeštaja 125 korisnika.

Udruženi možemo više

U Apatinu, simpatičnom gradu na Dunavu, postoji više udruženja starijih sugrađana, a jedna od veoma aktivnih penzionerskih organizacija je udruženje žena ,,Apatinske vredne ruke’’.

Tradicionalni Sajam Ručnih, Zanatskih i Umetničkih Radova Somborskih Penzionera

U prelepim jesenjim danima 24. i 25. oktobra 2023. godine, Gradsko udruženje penzionera u Somboru organizovalo je svoj četvrti tradicionalni sajam ručnih, zanatskih i umetničkih radova.

Druga Olimpijada penzionera Južnobačkog okruga

U želji da poštuje načela olimpijskog nasleđa naših građana i negujući zdravlje, kulturu i pravi odnos prema starenju i trećem dobu, Opštinsko udruženje penzionera Vrbas je 5. septembra 2023. godine bio domaćin 2. Olimpijade sporta i rekreacije penzionera za Južnobački okrug.

Ekskurzija Vrbas – Đerdap

Ekskurzija Vrbas – Đerdap ostaće u lepom sećanju svima koji su prisustvovali ovom izletu sa vrbaskim penzionerima.

Bubamara, 78 godina mlada

Kvalitet života starijih osoba u Apatinu je većinski zadovoljavajući. Imaju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, socijalnim uslugama i kulturnim aktivnostima.

Dodela pomoći Apatinskim penzionerima

Opštinsko udruženje penzionera Apatin obaveštava građane da će se uskoro dodeljivati paketi solidarne pomoći iz Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Održana obuka o bezbednosti u saobraćaju najstarijih sugrađana

U parku u centru Kule održana je obuka o bezbednosti u saobraćaju najstarijih građana opštine Kula.

Poslovni adresar