Najbolji domaći pekmez od šljiva iz rerne (RECEPT)

Polako dolazi jesen i svaka prava domaćica počinje sa spremanjem zimnice. Sve mi želimo da nadmašimo svoje majke, bake i svekrve u pripremanju turšija, ajvara i džemova. Greh je ne znati kako se sprema jedna mešana salata ili domaći pekmez od šljiva – rekle bi bake po komšiluku.

Zašto i kako treba da jedete dinju (+recept)

Dinju znamo kao voće koje rashladimo i rado jedemo tokom vrelih letnjih dana. U stvari, dinja je povrće i pripada porodici krastavaca. Niskokalorična je (100g sadrži 30 kcal) i zbog visokog sadržaja vode (90%), dinja je pravo letnje osveženje. Istraživanja ukazuju da redovna konzumacija namirnica kao što je dinja, smanjuje rizik od gojaznosti, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Osobe kojima su prepisani beta blokatori treba umereno da konzumiraju dinju zbog visokog sadržaja kalijuma. Beta blokatori mogu da povećaju porast nivoa kalijuma u krvi. Osobe kojima bubrezi ne funkcionišu normalno, preterano konzumiranje kalijuma može biti štetno.

CANNOLI – neodoljivi sicilijanski kolači koje morate da probate

Italija nas očarava ne samo svojim lepotama, umetnošću i bogatom istorijom, već i svojom kuhinjom - italijanski specijaliteti, kako oni slani tako i slatki osvojili su različite svetske meridijane. Stoga je njihova kuhinja i naš nepresušni izvor nadahnuća.

Pecivo koje vraća u detinjstvo! Slani štapići (Recept)

Slani štapići su pecivo koje svi vole i koje uvek asocira na doručak. Jedu se od vrtića, s nogu i uvek! Postavlja se samo pitanje, koja je vaša omiljena pekara baš zbog njih. Ukoliko želite da slani štapić budu baš onako kako volite, a da budu kao iz pekare, možete ga napraviti i sami. Pripremili smo recept za vas.

NEODOLJIVA: Kako je nastala KRALJICA svih poslastica, REFORM TORTA?

Gotovo da nije moglo da se zamisli bilo koje slavlje ranije, a da se na stolu ne nađe Reform torta. Desert koji je možda i najpopularniji na našim prostorima sa pravom nosi ime "kraljice svih torti".

Tajna savršeno kuvanog vina

S hladnim zimski mesecima dolazi i tradicija uživanja u kuvanom vinu. Poseban je užitak prošetati po ovoj hladnoći pa zastati i popiti šolju finog kuvanog vina. Još ako je taj napitak napravljen savšeno, tada možemo da kažemo da greje i dušu i telo.

Božićna česnica. Kako da je napravite?

Za dan Hristovog rođenja, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, pripremaju se i neki kolači koji se prave isključivo za Badnji dan ili Božić.

Jesen miriše na PEČENI KESTEN!

Jesen je godišnje doba koje obiluje brojnim ukusnim plodovima. Oktobar je mesec kada nas priroda svake godine podari ukusnim i slatkim plodovima kestena.

Bundeva – KRALJICA jeseni!

Nije bez razloga dobila to ime. Navikli smo da o njoj mislimo kao o slatkoj, o čuvenoj piti bundevari. A ustvari, od nje možete napraviti ukusan sok, smuti, prilog uz meso, čorbu. Možete je cediti, kuvati, peći i dinstati.

SAHER TORTA, NAJPOZNATIJA TORTA NA SVETU

Saher torta, poznata i kao Saher kolač i Eduard Saher torta, je čuvena klasična bečka torta. Verovatno najpoznatija čokoladna torta svih vremena.

NAJBOLJI RECEPT Brownies – kolač napravljen samo za dame

Brownies (čuveni braunis) čokoladni kolač koji zadovoljava ukus i najvećih sladokusaca. Poreklo mu je američko, tačnije čikaško. Nastao krajem 19.-og veka, u Palmer House hotelu. Sve je počelo zahtevom Berte Palmer koja je tražila poseban kolač namenjen damama koje su dolazile na Svetski sajam 1893. godine. Ono što je poželela bio je kolač koji je manji od parčeta torte, ali da zadrži karakteristike torte. To je značilo da bude sočan, zasitan i pre svega ukusan, ali i lak za pripremu. Na kraju su hotelski kuvari napravili prvi brownies, sa orasima i glazurom od kajsije na vrhu. Kolač je postao apsolutni hit od momenta pojavljivanja do danas.
recept za koh od griza

Koh od griza – senzualno uživanje za nepca, NAJBOLJI RECEPT!

Iako poreklo ovog kolača nije poznato, pretpostavka je da dolazi iz Nemačke. Kao i većina danas poznatih i ukusnih kolača, pretpostavljamo da je nastao sasvim slučajno. Koja god da je njegova “životna” priča, koh je danas svetski poznata poslastica. Obzirom da je poreklo nepoznato, verovatno smo uskraćeni i za originalni recept. Mi vam predstavljamo jedan, veoma jednostavan i brz. Za pripremu vam je potrebno svega pet sastojaka, koje smo sigurni da imate u kuhinji. Koh je sjajan izbor za sva godišnja doba, jer je njegova priprema brza i laka. Možete ga poslužiti sa sezonskim voćem ili bez ičega. Za koju god varijantu da se odlučite, koh je nepogrešiv izbor. I za domaćice početnice, i za one koje nisu (ili samo tvrde da jesu) vične pravljenju kolača, a one iskusne već znaju o čemu pričamo.

Rolnice sa feta sirom – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Najavili su vam se gosti, a nemate dovoljno vremena za pripremu večere? Predstavljamo vam brzinski recept za rolnice sa feta sirom koji će vam uštedeti dosta vremena, a oduševićete se ukusom.

Zapečene makarone iz rerne – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ako ste ljubitelj testenine, onda je ovo pravi recept za vas. Zapečene makarone iz rerne se brzo spremaju, ukusne su i veoma kalorične.

Uskršnji medenjaci – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ukrasite prazničnu trpezu ovom ukusnom poslasticom. Medenjaci su ukusni, lako se prave i možete ih dekorisati po želji.

Pohovana piletina sa pasiranim paradajzom – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ako nemate ideju šta biste mogli spremiti za ručak, predstavljamo vam pohovanu piletinu sa paradajzom. Ukusno, sočno i brzo se priprema.

Poslovni adresar