Portal „Naše Mesto“ pokreće rubriku „Kutak za domaćice“

KULA - Novi projekat iz "naše kuhinje" zove se "Kutak za domaćice". Rešili smo da u 2019. godini više pažnje posvetimo našim čitateljkama i upravo iz tog razloga pokrećemo rubriku u kojoj će se nalaziti recepti, saveti, iskustva i sve što domaćicama može biti od koristi.

Mini pice sa gotovim korama – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Mini pice su jednostavne za pripremu, a lepe su i kada se posluže hladne. Probajte da ih spremite, fantastične su.

Zašto i kako treba da jedete dinju (+recept)

Dinju znamo kao voće koje rashladimo i rado jedemo tokom vrelih letnjih dana. U stvari, dinja je povrće i pripada porodici krastavaca. Niskokalorična je (100g sadrži 30 kcal) i zbog visokog sadržaja vode (90%), dinja je pravo letnje osveženje. Istraživanja ukazuju da redovna konzumacija namirnica kao što je dinja, smanjuje rizik od gojaznosti, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Osobe kojima su prepisani beta blokatori treba umereno da konzumiraju dinju zbog visokog sadržaja kalijuma. Beta blokatori mogu da povećaju porast nivoa kalijuma u krvi. Osobe kojima bubrezi ne funkcionišu normalno, preterano konzumiranje kalijuma može biti štetno.

NEODOLJIVA: Kako je nastala KRALJICA svih poslastica, REFORM TORTA?

Gotovo da nije moglo da se zamisli bilo koje slavlje ranije, a da se na stolu ne nađe Reform torta. Desert koji je možda i najpopularniji na našim prostorima sa pravom nosi ime "kraljice svih torti".

Mafini sa povrćem i jajima – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Zaista jednostavni za pripremu, a veoma hranljivi i ukusni mafini koje možete kombinovati sa povrćem koje volite.

Pecivo koje vraća u detinjstvo! Slani štapići (Recept)

Slani štapići su pecivo koje svi vole i koje uvek asocira na doručak. Jedu se od vrtića, s nogu i uvek! Postavlja se samo pitanje, koja je vaša omiljena pekara baš zbog njih. Ukoliko želite da slani štapić budu baš onako kako volite, a da budu kao iz pekare, možete ga napraviti i sami. Pripremili smo recept za vas.

Mekane i sočne pancerote – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Mekane i sočne pancerote će vas osvojiti već kod prvog zalogaja. Priprema ovih ukusnih panceroti vam neće oduzeti previše vremena, a svi će se oduševiti kada ih probaju.

Recept dana: Kolač sa kajsijama – uspeva baš svima, a toliko je ukusan da...

Kolač sa kajsijama priprema se po vrlo sličnoj recepturi poput kolača sa višnjama, s tim da, za razliku od višanja, koje su kiselkaste, mirišljave kajsije ovom kolaču daju potpuno drugačiji ukus, ali i miris.

Jednostavan kolač sa eurokremom – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a veoma je ukusan i idealan za desert posle ručka.

NAJBOLJI RECEPT Brownies – kolač napravljen samo za dame

Brownies (čuveni braunis) čokoladni kolač koji zadovoljava ukus i najvećih sladokusaca. Poreklo mu je američko, tačnije čikaško. Nastao krajem 19.-og veka, u Palmer House hotelu. Sve je počelo zahtevom Berte Palmer koja je tražila poseban kolač namenjen damama koje su dolazile na Svetski sajam 1893. godine. Ono što je poželela bio je kolač koji je manji od parčeta torte, ali da zadrži karakteristike torte. To je značilo da bude sočan, zasitan i pre svega ukusan, ali i lak za pripremu. Na kraju su hotelski kuvari napravili prvi brownies, sa orasima i glazurom od kajsije na vrhu. Kolač je postao apsolutni hit od momenta pojavljivanja do danas.

SAHER TORTA, NAJPOZNATIJA TORTA NA SVETU

Saher torta, poznata i kao Saher kolač i Eduard Saher torta, je čuvena klasična bečka torta. Verovatno najpoznatija čokoladna torta svih vremena.

CANNOLI – neodoljivi sicilijanski kolači koje morate da probate

Italija nas očarava ne samo svojim lepotama, umetnošću i bogatom istorijom, već i svojom kuhinjom - italijanski specijaliteti, kako oni slani tako i slatki osvojili su različite svetske meridijane. Stoga je njihova kuhinja i naš nepresušni izvor nadahnuća.
recept za koh od griza

Koh od griza – senzualno uživanje za nepca, NAJBOLJI RECEPT!

Iako poreklo ovog kolača nije poznato, pretpostavka je da dolazi iz Nemačke. Kao i većina danas poznatih i ukusnih kolača, pretpostavljamo da je nastao sasvim slučajno. Koja god da je njegova “životna” priča, koh je danas svetski poznata poslastica. Obzirom da je poreklo nepoznato, verovatno smo uskraćeni i za originalni recept. Mi vam predstavljamo jedan, veoma jednostavan i brz. Za pripremu vam je potrebno svega pet sastojaka, koje smo sigurni da imate u kuhinji. Koh je sjajan izbor za sva godišnja doba, jer je njegova priprema brza i laka. Možete ga poslužiti sa sezonskim voćem ili bez ičega. Za koju god varijantu da se odlučite, koh je nepogrešiv izbor. I za domaćice početnice, i za one koje nisu (ili samo tvrde da jesu) vične pravljenju kolača, a one iskusne već znaju o čemu pričamo.

Pohovana piletina sa pasiranim paradajzom – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ako nemate ideju šta biste mogli spremiti za ručak, predstavljamo vam pohovanu piletinu sa paradajzom. Ukusno, sočno i brzo se priprema.

Recept za ukusne kroasane – Kutak za domaćice

KUTAK ZA DOMAĆICE - Meki i vazdušasti kroasani su idealni za doručak, ali i za večernja druženja sa prijateljima. Mogu biti slatki ili slani, a mi ćemo vam sada ukratko dati objašnjenje i recept za slane kroasane.

Božićna česnica. Kako da je napravite?

Za dan Hristovog rođenja, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, pripremaju se i neki kolači koji se prave isključivo za Badnji dan ili Božić.

Poslovni adresar