Naslovna Ključne reči Ruski Krstur

Ključna reč: Ruski Krstur

Ljupka Malacko iz krsturske škole osvojila prvu nagradu za rad „Učenički kuvar –...

Osnovna i srednja škola „Petro Kuzmjak“, Ruski Krstur nastavlja da niže uspehe i da na najbolji način predstavlja našu Opštinu. U okviru konkursa „Saznali na seminaru – primenili u praksi“, prvu nagradu za rad „Učenički kuvar – Moje omiljeno jelo“ dobila je profesorica ove škole Ljupka Malacko. Konkurs je organizovao Centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zaposleni u obrazovanju i vaspitanju uložili su trud da, pored otežanih uslova za rad u uslovima i merama prevencije zbog epidemije virusa COVID-19, primene stečena znanja i veštine sa seminara i dostave primere dobre prakse.

Održana tribina „Upozori, pa pomozi!“ u okviru kampanje „Um na drum“

Učenici srednjih škola obuhvaćeni su kampanjom pod nazivom „Um na drum“ koju sprovodi republička Agencija za bezbednost saobraćaja.

Krsturskoj školi „Petro Kuzmjak“ nagrada za digitalne inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja...

Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizovala je sedmi Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje u utorak, 30. novembra 2021. godine, i ove godine u onlajn formatu putem Zoom platforme.

Dramski memorijal Petra Rizniča Đađe od 20. do 28. novembra u Ruskom Krsturu

Dramski memorijal Petra Rizniča Đađe, 53. po redu, koji se održava svake godine u aprilu u Ruskom Krsturu ove godine odložen je zbog nepovoljne epidemiološke situacije i biće održan od 20. do 28. novembra. Dramski memorijal Petra Rizniča Đađe održava se od 1969. godine i predstavlja svojevrsnu godišnju smotru pozorišnih dostignuća Rusina u Vojvodini. Pored pozorišnih predstava za odrasle, izvode se i predstave za decu. U okviru ovog festivala svake godine se održava i izložba likovnih radova. Na ovogodišnji Memorijal prijavljene su pet predstava, tri iz Krstura i po jedna iz Kule i Novog Sada.

Velika zainteresovanost posetilaca za proizvode „Domaćeg špajza“

Danas se u Ruskom Krsturu održava Manifestacija „Domaći špajz“ takozvana berza zimnice na kojoj članice Udruženja žena „Bajka“ i žene iz okolnih mesta izlažu prvenstveno zimnicu, ali i druge proizvode, kao što su kolači, med, ručne radove i rukotvorine, novogodišnje ukrase...

Ministar Nedimović posetio gazdinstvo Ivana Međešija u Ruskom Krsturu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, u pratnji pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomira Božića i predsednika opštine Kula Damjana Miljanića posetio je gazdinstvo Ivana Međešija u Ruskom Krsturu.
Razvojni-Fond-Vojvodine

Dan otvorenih vrata Razvojnog Fonda Vojvodine u sredu u Kuli

U organizaciji LAG Srce Bačke i KLER opštine Kula u sredu 03.11.2021. u Svečanoj sali opštine Kula od 10 časova biće održan dan otvorenih vrata RFV.

Otpočeli radovi na više lokacija u Ruskom Krsturu

Danas su u Ruskom Krsturu otpočeli radovi na komunalnoj infrastrukturi, na čak pet lokacija. Opština Kula i Mesna zajednica Ruski Krstur prepoznale su potrebu da se ovim radovima reši nekoliko bitnih stavki koje su građanima izazivale probleme duži niz godina. Jedna od lokacija na kojoj su radovi u toku je sportsko igralište u Bloku 3.

Nova izolacija za pomoćni objekat na „Vodici“

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić obišao je danas radove na pomoćnom objektu koji se koristi za duhovne vežbe, u okviru crkve „Vodica“ u Ruskom Krsturu. Na pomenutom objektu se radi izolacija.

Otvoren sajam starih zanata u Ruskom Krsturu

U organizaciji Udruženja Zanatlija i Udruženja Bajka iz Ruskog Krstura danas je otvoren Krsturski sajam 2021. Svi ljubitelji starih zanata danas mogu da uživaju u prezentacijama, radionicama na otvorenom i gotovim proizvodima preduzetnika, članova udruženja zanatlija iz Ruskog Krstura kao i gostiju iz okolnih mesta.

U petak sajam starih zanata u Ruskom Krsturu

Da stari zanati ipak odolevaju fabričkoj proizvodnji pokazuje i Krsturski sajam 2021 koji se u organizaciji Udruženja Zanatlija i Udruženja Bajka iz Ruskog Krstura održava u petak 8. oktobra. Svi ljubitelji starih zanata moći će da uživaju u prezentacijama, radionicama na otvorenom i gotovim proizvodima preduzetnika, članova udruženja zanatlija iz Ruskog Krstura kao i gostiju iz okolnih mesta. Sajam se održava u dvorištu i prostorijama udruženja sa početkom u 11 časova a održavanje istog pomogli su opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula.

Počela Dečija nedelja

Prva nedelja u oktobru i u Srbiji posvećena je deci. Ove, 2021. godine Dečija nedelja se održava od 04. do 10. oktobra pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“. Tim povodom, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sa svojim pomoćnicima Ljubicom Tijanić i Strahinjom Paravinom posetio je vrtiće „Kolibri“ u Kuli i „Ciciban“ u Ruskom Krsturu kako bi mališanima uručio prigodne poklone.

Održana nastava za srednjoškolce smera turističko-hotelijerski tehničar u hotelu „Sole Mio“ u Kuli

Srednjoškolci smera turističko-hotelijerski tehničar „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, posetili su hotel „Sole Mio“ u Kuli u organizaciji profesora Anike Vojčena i Veselinke Bačić. Poseta je organizovana u okviru blok nastave čiji je cilj bio da se učenici upoznaju sa realnim poslovnim uslovima jednog garni hotela i dobiju detaljan uvid u celokupno poslovanje ovog ugostiteljskog objekta za smeštaj kategorisanog sa tri zvezdice.

GRAD NOVI SAD ĆE BITI DOMAĆIN, A MATICA RUSINSKA ĆE BITI ORGANIZATOR XVII SVETSKOG...

XVI Svetski kongres Rusina održan je od 09. do 11. septembra u Krinjici u Poljskoj. Na XVI Svetskom kongresu Rusina učestvovali su delegati iz svih 10 članskih organizacija Rusina u SKR, odnosno iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Ukrajine i zajednička delegacija Rusina iz SAD i Kanade.

Najbolji učenici turističko hotelijerskog smera iz Ruskog Krstura nagrađeni stručnom praksom u Solun

Učenici turističko hotelijerskog smera Srednje škole sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura učesnici su Erasmus projekta zahvaljujući kojem njih šesnaest, u pratnji svojih profesorica sa kojima su zajednički radili na projektu, putuje u nedelju 26. septembra na profesionalnu praksu u Grčku, u grad Solun gde će boraviti dve nedelje.

U OŠ „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur upriličen svečani prijem za đake prvake

Uoči početka nove školske godine danas je upriličen svečani prijem za đake prvake u OŠ „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur. Mališanima su dobrodošlicu poželeli predstavnici škole, direktorica škole Natalija Budinski i predsednik opštine Damjan Miljanić koji im je poželeo uspešan početak školske godine.

Poslovni adresar