Naslovna Ključne reči Ruski Krstur

Ključna reč: Ruski Krstur

Vikend u znaku kulture: Premijerno izvedene dve dečije predstave, otvoren 56. Dramski memorijal ,,Petra...

Protekli vikend u opštini Kula bio je u znaku kulture, pa je tako otvoren 56. Dramski memorijal ,,Petra Rizniča Đađe'' u Ruskom Krsturu.

56. Dramski memorijal ,,Petra Rizniča Đađe“ od 12. do 21. aprila u Ruskom Krsturu

56. Dramski memorijal ,,Petra Rizniča Đađe'' biće održan od 12. do 21. aprila u Ruskom Krsturu. Ovaj Memorijal održava se od 1969. godine i predstavlja svojevrsnu godišnju smotru pozorišnih dostignuća Rusina u Vojvodini.

Opštinski derbi u Ruskom Krsturu, rukometaši spuštaju zavesu na ligaški deo

Fudbaleri „Hajduka 1912“ u 21. kolu Srpske lige Vojvodina igraju u Pančevu protiv ekipe „Dinama 1945“. Meč je na programu u nedelju od 16 časova.

U ponedeljak isključenje struje u Ruskom Krsturu

Zbog planiranih radova na zameni stubova i rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže u Ruskom Krsturu, u ponedeljak, 8. aprila, od 9 do 13 časova isključenje struje nastupiće u sledećim ulicama:

Proslavom povodom Dana ustanove počeo 27. ,,Bambi fest“

Počeo je 27. ,,Bambi fest“ – najvažnija manifestacija za naše najmlađe sugrađane, decu koja pohađaju vrtiće u okviru predškolske ustanove ,,Bambi“ Kula. Proslava povodom Dana ustanove održana je sinoć, programom koji su pripremila deca i vaspitači iz vrtića ,,Čuvari osmeha“ iz Sivca, a program se nastavlja danas i sutra.

U Srednjoj školi ,,Petro Kuzmjak“ održano republičko takmičenje iz Agencijskog i hotelijerskog poslovanja

Srednja škola ,,Petro Kuzmjak'' iz Ruskog Krstura bila je domaćin republičkog takmičenja iz Agencijskog i hotelijerskog poslovanja na kome učestvuju učenici 4. razreda obrazovnog profila Turističko – hotelijerski tehničar. Takmičenje je trajalo dva dana i okupilo je 12 đaka iz svih delova Srbije – iz Čajetine, Bajine Bašte, Vranja, Beograda, Subotice, Inđije, Leskovca, Titela, Smedereva, Niša i, naravno, iz Ruskog Krstura.

Takmičari Karate kluba „Tao“ osvojili osam medalja na „Inter budo karate kupu“

U Sportskoj hali u Ruskom Krsturu održan je turnir u borilačkim veštinama „Inter budo karate kup“, u organizaciji Global karate federacije.

Sutra isključenje struje u Ruskom Krsturu

Elektrodistribucija Vrbas će u četvrtak, 21. marta, obavljati radove na redovnom održavanju trafostanica, pa će tako isključenja struje nastupiti povremeno od 9 do 13 časova u Ruskom Krsturu u sledećim ulicama:

Sutra isključenje struje u Ruskom Krsturu

Elektrodistribucija Vrbas će u sredu, 20. marta, obavljati radove na redovnom održavanju trafostanica, pa će tako isključenja struje nastupiti povremeno od 9 do 13 časova u Ruskom Krsturu u sledećim ulicama:

Veliki odziv građana na preventivne preglede u Ruskom Krsturu

I u ovoj godini nastavljena je praksa preventivnih pregleda dece i odraslih Doma zdravlja Kula u naseljenim mestima kulske opštine.

Najmlađi članovi DVD „Ruski Krstur“ održali pokaznu vežbu

Na parkingu kod ambulante u Ruskom Krsturu najmlađi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Ruski Krstur“ održali su pokaznu vežbu.

Poljoprivrednici u Ruskom Krsturu sproveli akciju uređenja atarskih puteva

Da mnogo toga u naselju može da se uradi kada postoji ideja i sloga među stanovništvom dokaz su poljoprivrednici iz Ruskog Krstura.

U ponedeljak povremeno isključenje struje u Ruskom Krsturu

Dana 11. marta 2024. godine u okviru aktivnosti na pripremi distributivnog sistema za predstojeću sezonu i obezbeđivanja stabilnog snabdevanja električnom energijom, Ogranak Elektrodistribucija Vrbas obavljaće radove na redovnom održavanju trafostanice Vašarište. Zbog toga će tog dana, od 9 do 11 časova, bez električne energije biti korisnici u Ruskom Krsturu, u sledećim ulicama:

Učenička kompanija „Papel“ primer dobre preduzetničke i ekološke prakse

Učenice drugog razreda Srednje škole „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura pokrenule su projekat učeničke kompanije „Papel“ koja se bavi prikupljanjem reciklažnog materijala i pravljenjem eko blokčića od njih.

U Ruskom Krsturu održana prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine

Dan otvorenih vrata Razvojnog fonda Vojvodine održan je u prostorijama Mesne zajednice u Ruskom Krsturu.

Učenici Gimnazije ,,Petro Kuzmjak“ iz Italije se vratili potkovani novim veštinama i znanjima

Nakon uspešno sprovedene Erasmus plus mobilnosti, učenici prvog i drugog razreda Gimnazije ,,Petro Kuzmjak'' iz Ruskog Krstura vraćaju se u Srbiju.

Poslovni adresar