Naslovna Ključne reči Ruski Krstur

Ključna reč: Ruski Krstur

Stažiranje u Španiji za Kuzmjakovke sa THT smera

Tri učenice smera turističko-hotelijerski tehničar ostvarile su visok plasman pri konkurisanju za učešće u projektu INTERVET WB za jednomesečno stažiranje u Sevilji u Španiji. Kuzmjakovke Bojana Božičić učenica III razreda, Nora Kayra Ese i Sanja Kovač učenice II razreda, 1. septembra putuju na jednomesečnu praksu u Španiju. ⁣⁣⁣ ⁣⁣

Održani izbori za članove Saveta mesne zajednice u Ruskom Krsturu

U Ruskom Krsturu danas su održani izbori za članove Saveta mesne zajednice. U birački spisak upisano je 3784 građana Krstura, a od toga je do sada po nezvaničnim podacima izašlo oko 30 procenata na biračka mesta. Na listi je bilo 11 kandidata, a isto toliko članova i broji Savet. U Savet mesne zajednice Ruski Krstur ući će sva imena koja su bila na glasačkom listiću. Kandidati za članove Saveta MZ Ruski Krstur su: Vladimir Olejar (poslovni informatičar), Biljana Kovačević (diplomirani ekonomista), Zvonimir Rac (poljoprivrednik), Tihomir Medić (preduzetnik), Jelena Sivč ( master profesor geografije), Vladimir Čizmar (mesar), Marina Pregun ( specijalista strukovni vaspitač), Đura Sabadoš (poljoprivrednik), Ilona Zarubica (svetski šampion u bodibildingu), Sani Kološnjaji (elektrotehničar) i Slavko Bučko (diplomirani ekonimista).

Regata „Voda Vojvodine“ prošla kroz Ruski Krstur

Žitelji Ruskog Krstura imali su prilike da proteklog vikenda dočekaju tradicionalnu, dvanaestu po redu, regatu „Voda Vojvodnie“.

Praksa u inostranstvu za učenike turističkog smera i naredne školske godine

Našoj školi odobren je još jedan Erasmus plus projekat mobilnosti učenika.

Za uređenje obale kanala u Ruskom Krsturu JVP „Vode Vojvodine“ uložilo 7 miliona...

Na levoj obali kanala Kosančić – Mali Stapar u Ruskom Krsturu, u dužini od 600 metara, uređuje se priobalje. U sklopu radova pravi se nova inspekciona staza, a biće postavljeno i 20 molova koji će ribolovcima služiti kao uređena mesta za pecanje.

REGATA “VODE VOJVODINE” NOSI MOTIV “ČISTA VODA, ČISTA LJUBAV”

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 12. po redu, održava se od 24.juna do 3.jula na vojvođanskim kanalima i rekama.

Počelo čišćenje bazena u Ruskom Krsturu

Prijatno subotnje prepodne u Ruskom Krsturu počelo je tradicionalnim čišćenjem bazena. Kupališna sezona samo što nije počela, te su žitelji ove varoši na vreme prionuli na posao. Sekretar Mesne zajednice Ruski Krstur i zamenik predsednika Skupštine Opštine Kula, Mihajlo Pašo, izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih i zahvalio se svim pojedincima i kolektivima na angažovanju:

Ruski Krstur – Humanitarna akcija

Ruski Krstur, prestonica Rusina, svojom nestereotipnošću nadaleko je čuven kao najstarije i najveće mesto u kojem živi ova nacionalna manjina. Ono po čemu je ovo mesto, ali pre svega ljudi koji u njemu žive još kako poznato nema veze sa nacionalnošću, verom ili poreklom ima veze sa onim iskonskim vrednostima, a to su humanost, zajedništvo, empatija i veliko srce.

Škola „Petro Kuzmjak“ učestvuje u projektu o globalnim klimatskim promenama

U okviru projekta "Globalne klimatske promene u svetu“ školu iz Ruskog Krstura posetili su gosti sa Departmana za zaštitu životne sredine sa Fakulteta tehničkih nauka koji su održali izlaganje o klimatskim promenama.

Obeležen jubilej u krsturskoj „Vodici“

U Ruskom Krsturu, u Marijinom svetilištu „Vodica“ obeleženo je 200 godina od prvog ukazivanja Bogorodice. Održana je služba koju je vodio krsturski episkop i duhovni poglavar grkokatolika u Srbiji, Đura Džudžar. Pored gostiju iz inostranstva i mnogih vernika, obeležavanju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave.

Sinergijom ka potpunoj ekološkoj svesti

Udruženje sportskih ribolovaca ''Koljak'' se priključilo današnjim ekološkim akcijama povodom Svetskog dana zaštite životne sredine i organizovali smo čišćenje kanala čamcima. Volonteri iz Krstura koji su ljubitelji prirode su danas odlučili da kanal očiste od plastike, najlona i limenki. Pašo navodi da smeća u kanalu gotovo da nema, ali da je danas odlična prilika da se i to malo otkloni iz kanala kako bi bio potpuno čist.

Obaveštenje građanima o uvidu u jedinstveni birački spisak povodom izbora za članove Saveta...

Povodom izbora za članove Saveta mesne zajednice Ruski Krstur, koji su raspisani za 03.07.2022. godine, obaveštavaju se građani Mesne zajednice Ruski Krstur da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska koji se vodi za teritoriju Mesne zajednice Ruski Krstur, radi provere da li su upisani u birački spisak i da zahtevaju donošenje rešenja kojim se zasniva promena u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka).

Dan škole u Ruskom Krsturu u znaku nauke i uspeha

Ubrzo posle doseljavanja Rusina u Bačku, odnosno u današnji Ruski Krstur, sredinom XVIII veka u selu je osnovana prva škola 1753. godine sa čime je ustanovljena tradicija školovanja na rusinskom jeziku koja još uvek traje. Danas je Gimnazija i osnovna škola sa domom učenika ''Petro Kuzmjak'' obeležila Dan škole na jedan vrlo nestereotipan način.

Potpisan Ugovor o dodeli sredstava za štedljivu rasvetu

U Novom Sadu je potpisan Ugovor o dodeli sredstava za projekat štedljive rasvete u Sportsko-školskoj hali u Ruskom Krsturu. Sredstva se plasiraju putem sufinansiranja, a ukupan iznos projekta iznosi nešto više od 3,2 miliona dinara. Od tog iznosa Pokrajina obezbeđuje nešto više od 2 miliona dinara, dok je iznos koji obezbeđuje lokalna samouprava nešto manji od 1,2 miliona dinara. Ugovor je, ispred Opštine Kula, potpisao direktor Sportskog centra opštine Kula, Vladan Račić, a izrađivač projekta je Adamović Global doo iz Novog Sada.

5 ZLATNIH MEDALJA NA ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI ZA KK „HAJDUK“

U nedelju 22. maja 2022 u Botošu u okviru 9. Školske Olimpijade Sportske Omladine Vojvodine (SOŠOV - Zrenjanin) održano je nadmetanje u karateu i borci Karate kluba "Hajduk" su ostvarili sjajne rezultate sa ukupno osvojenih 13 medalja od čega 5 zlatnih, 3 srebrne i 5 bronzanih.

U četvrtak isključenja struje u Ruskom Krsturu

Zbog planiranih radova na mreži u četvrtak, 19. maja, doći će do povremenih isključenja struje u Ruskom Krsturu, i to u ulicama: Ive Lole Ribara od broja 80 do 116 i od 93 do 135, kao u brojevima 121 i BB, kao i u Rusinskoj ulici, broj 44. Isključenja će se povremeno javljati u periodu od 09:00 do 13:00 časova.

Poslovni adresar