Naslovna Ključne reči Ruski Krstur

Ključna reč: Ruski Krstur

Nova humanitarna akcija MZ Ruski Krstur

Pre oko tri meseca Mesna zajednica Ruski Krstur je pokrenula još jednu humanitarnu akciju. Reč je o prikupljanju polovnog nameštaja koji se kasnije distribuira socijalno ugroženom stanovništvu ili građanima kojima je ova vrsta pomoći potrebna.

Velika posećenost i dobra organizacija obeležili kasačke trke u Ruskom Krsturu

U nedelju, 4. jula održane su jednoprežne kasačke trke u Ruskom Krsturu. Organizator Konjički Klub „Rusin“, uz pomoć opštine Klula organizovao je ovo tradicionalno takmičenje koje svake godine poseti veliki broj gledalaca.Sedam jednoprežnih kasačkih trka održavalo se na distanci od 1800m uz autostart. A program su upotpunili i vozače zaprega koji su Izvodili učesnike u defile pred svaku tačku kasačkog programa. Uz konjički program, razonodu za decu donele su "trke u džaku", a za odrasle je tu bilo "nadvlačenje konopca".

Počeo noćni turnir u malom fudbalu “Ruski Krstur 2021”

Juče je počeo noćni turnir u malom fudbalu „Ruski Krstur 2021“.

Počinje kupališna sezona u Ruskom Krsturu

Danas je u Ruskom Krsturu održana velika radna akcija na uređenju mesnog kupališta. Na poziv organizatora, Mesne zajednice Ruski Krstur, akciji su se odazvali brojni učenici škole „Petro Kuzmjak“, omladina nevladine organizacije „Pakt Rutenorum“, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Ribolovačko društvo i JKP „Ruskom“.

KULA i RUSKI KRSTUR – Planirana isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Kuli i Ruskom Krsturu 24. i 25. juna 2021. godine.

Noćni turnir u Ruskom Krsturu počinje 27. JUNA

U Ruskom Krsturu će u nedelju 27. juna početi noćni turnir u malom fudbalu.

U Ruskom Krsturu održana svetska štafetna trka „Run4unity“

Svetska štafetna trka „Run4unity“ koja ima za cilj da simbolično produži dugu mira u svetu i koja se svuda održava između 11:00 i 12:00 sati, u zavisnosti od vremenske zone, održana je u subotu i u Ruskom Krsturu kod crkve „Vodica“.

PREZENTACIJA PROJEKTA KONKURENTNE POLjOPRIVREDE U KULI I RUSKOM KRSTURU

11.05.2021. u organizaciji LAG „Srce Bačke" u Kuli i Ruskom Krsturu biće održana prezentacija „Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije" koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetska banka.

“Hazarski rečnik” Darjana Hardija iz Ruskog Krstura najbolji master rad na međunarodnom takmičenju

Darjan Hardi iz Ruskog Krstura, masterant na Akademiji umetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu, na smeru Studija za ilustraciju i grafiku, ovih dana je osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju "Graduation Projects 2020ˮ sa svojim master radom – "Hazarski rečnik".

RUSKI KRSTUR – Za vikend održan 59. Festival rusinske kulture “Crvena ruža”

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa koronavirusom 59. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“ održan je u subotu u izmenjenoj koncepciji.

RUSKI KRSTUR – Nova LED rasveta za Srednju školu sa domom učenika “Petro Kuzmjak”

Srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur dobila je novu rasvetu. Postojeće svetiljke zamenjene su štedljivim LED svetiljkama, čime je obezbeđena godišnja ušteda električne energije od skoro 70 odsto.

RUSKI KRSTUR – Najavljena isključenja struje za utorak

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Ruskom Krsturu za utorak, 03. novembar 2020. godine.

KULA/RUSKI KRSTUR/LIPAR – Najavljena isključenja struje za SUTRA

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Kuli, Ruskommm Krsturu i Liparu za utorak 27. oktobar 2020. godine.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Ruskom Krsturu i Kruščiću

Iz Crvenog krsta Kula pozivaju sve dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu još jednoj akciji i daju krv, u utorak, 27. oktobra 2020. godine od 08.30 do 11 časova u Ruskom Krsturu, u prostorijama Mesne zajednice. Istog dana akcija će biti održana i u Kruščiću, takođe, u prostorijama Mesne zajednice od 12,00 do 13,00 časova.

LIPAR/RUSKI KRSTUR/VRBAS – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Liparu, Ruskom Krsturu i Vrbasu za utorak i sredu.

RUSKI KRSTUR/ODŽACI/VRBAS – Najavljena isključenja struje za četvrtak i petak

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Ruskom Krsturu, Odžacima i Vrbasu za četvrtak 10. septembar i petak 11. septembar 2020. godine.

Poslovni adresar