Naslovna Ključne reči Ruski Krstur

Ključna reč: Ruski Krstur

GRAD NOVI SAD ĆE BITI DOMAĆIN, A MATICA RUSINSKA ĆE BITI ORGANIZATOR XVII SVETSKOG...

XVI Svetski kongres Rusina održan je od 09. do 11. septembra u Krinjici u Poljskoj. Na XVI Svetskom kongresu Rusina učestvovali su delegati iz svih 10 članskih organizacija Rusina u SKR, odnosno iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Ukrajine i zajednička delegacija Rusina iz SAD i Kanade.

Najbolji učenici turističko hotelijerskog smera iz Ruskog Krstura nagrađeni stručnom praksom u Solun

Učenici turističko hotelijerskog smera Srednje škole sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura učesnici su Erasmus projekta zahvaljujući kojem njih šesnaest, u pratnji svojih profesorica sa kojima su zajednički radili na projektu, putuje u nedelju 26. septembra na profesionalnu praksu u Grčku, u grad Solun gde će boraviti dve nedelje.

U OŠ „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur upriličen svečani prijem za đake prvake

Uoči početka nove školske godine danas je upriličen svečani prijem za đake prvake u OŠ „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur. Mališanima su dobrodošlicu poželeli predstavnici škole, direktorica škole Natalija Budinski i predsednik opštine Damjan Miljanić koji im je poželeo uspešan početak školske godine.

U subotu tradicionalna manifestacija Dani krsturske paprike 2021

U Ruskom Krsturu će se u subotu 21. avgusta održati tradicionalna manifestacija Dani krsturske paprike, koji će okupiti brojne proizvođače i otkupljivače paprike, a očekuje se dolazak predstavnika lokalne i pokrajinske vlasti i drugih.

U Ruskom Krsturu održan jubilarni 60. Festival rusinske kulture “Crvena ruža”

Najveći festival rusinske kulture, "Crvena ruža" u Ruskom Krsturu, 60. put počela je u petak popodnevnom manifestacijom "Crveni pupoljak", na kojoj su najmlađi pokazali svoj talenat i veštine u pesmi i plesu, a nastavila se koncertom "Odjeci ravnice".

U četvrtak tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 5. avgusta 2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula. Vreme početka tretmana je 08:00 časova. Tretman će se obavljati sa zemlje, preparatom LARVASTOP ZG, PIRIPROX ZG koji nije opasan za pčele. Lokaliteti na kojima će se tretman obaviti su: Kula, Ruski Krstur, Crvenka, Kruščić, a staništa: kanali, jezera i bare.

Nova humanitarna akcija MZ Ruski Krstur

Pre oko tri meseca Mesna zajednica Ruski Krstur je pokrenula još jednu humanitarnu akciju. Reč je o prikupljanju polovnog nameštaja koji se kasnije distribuira socijalno ugroženom stanovništvu ili građanima kojima je ova vrsta pomoći potrebna.

Velika posećenost i dobra organizacija obeležili kasačke trke u Ruskom Krsturu

U nedelju, 4. jula održane su jednoprežne kasačke trke u Ruskom Krsturu. Organizator Konjički Klub „Rusin“, uz pomoć opštine Klula organizovao je ovo tradicionalno takmičenje koje svake godine poseti veliki broj gledalaca.Sedam jednoprežnih kasačkih trka održavalo se na distanci od 1800m uz autostart. A program su upotpunili i vozače zaprega koji su Izvodili učesnike u defile pred svaku tačku kasačkog programa. Uz konjički program, razonodu za decu donele su "trke u džaku", a za odrasle je tu bilo "nadvlačenje konopca".

Počeo noćni turnir u malom fudbalu “Ruski Krstur 2021”

Juče je počeo noćni turnir u malom fudbalu „Ruski Krstur 2021“.

Počinje kupališna sezona u Ruskom Krsturu

Danas je u Ruskom Krsturu održana velika radna akcija na uređenju mesnog kupališta. Na poziv organizatora, Mesne zajednice Ruski Krstur, akciji su se odazvali brojni učenici škole „Petro Kuzmjak“, omladina nevladine organizacije „Pakt Rutenorum“, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Ribolovačko društvo i JKP „Ruskom“.

KULA i RUSKI KRSTUR – Planirana isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Kuli i Ruskom Krsturu 24. i 25. juna 2021. godine.

Noćni turnir u Ruskom Krsturu počinje 27. JUNA

U Ruskom Krsturu će u nedelju 27. juna početi noćni turnir u malom fudbalu.

U Ruskom Krsturu održana svetska štafetna trka „Run4unity“

Svetska štafetna trka „Run4unity“ koja ima za cilj da simbolično produži dugu mira u svetu i koja se svuda održava između 11:00 i 12:00 sati, u zavisnosti od vremenske zone, održana je u subotu i u Ruskom Krsturu kod crkve „Vodica“.

PREZENTACIJA PROJEKTA KONKURENTNE POLjOPRIVREDE U KULI I RUSKOM KRSTURU

11.05.2021. u organizaciji LAG „Srce Bačke" u Kuli i Ruskom Krsturu biće održana prezentacija „Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije" koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetska banka.

“Hazarski rečnik” Darjana Hardija iz Ruskog Krstura najbolji master rad na međunarodnom takmičenju

Darjan Hardi iz Ruskog Krstura, masterant na Akademiji umetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu, na smeru Studija za ilustraciju i grafiku, ovih dana je osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju "Graduation Projects 2020ˮ sa svojim master radom – "Hazarski rečnik".

RUSKI KRSTUR – Za vikend održan 59. Festival rusinske kulture “Crvena ruža”

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa koronavirusom 59. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“ održan je u subotu u izmenjenoj koncepciji.

Poslovni adresar