Naslovna Ključne reči Sivac

Ključna reč: Sivac

Pčelarsko društvo „Sivac“ obeležilo 30 godina postojanja

U Sivcu je održana svečanost povodom Vidovdana, slave Pčelarskog društva „Sivac“, a ujedno je obeleženo i 30 godina rada.

Značaj novog puta Sivac – Stapar za Zapadnobački okrug

Put između Stapara i Sivca do sada je bio zemljani put i predstavljao je problem ratarima tokom jeseni. Danas kada se prođe ovom trasom, iako su radovi tek na početku vidi se da će ovaj put lokalnog karatera u skorijoj budućnosti postati jedan od onih puteva regionalnog karaktera. Cilj radova koji se sprovode nije samo olakšavanje prohodnosti ratarima i poljoprivrednim proizvođačima, već i povezivanje svih mesta Zapadnobačkog okruga.

Sledeće nedelje počinje manifestacija 23. Ivanjsko cveće

Otvaranjem izložbe slika ''Srpske narodne nošnje Bačke, Banata i Srema'' u utorak 5. jula 2022. godine počeće manifestacija 23. Ivanjsko cveće u Sivcu. Posle svečanog otvaranja održaće se predavanje diplomiranog etnologa Damira Šipovca na temu srpskih narodnih nošnji iz krajeva koji su ujedno i tema izložbe slika. Ovi događaji biće upriličeni u Plavoj sali Doma kulture u Sivcu.

Škole dobile više od pola miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine objavio je rezultate Konkursa za dodelu sredstava za nabavku nastavne i računarske opreme. Kada je o prosvetnim ustanovama u našoj opštini reč, OŠ „20.oktobar“ iz Sivca dobila je nepunih 35 hiljada dinara za nabavku nastavne opreme, dok je srednja škola „Mihajlo Pupin“ dobila u iste svrhe 380 hiljada dinara, a Osnovna i srednja škola sa Domom učenika „Petro Kuzmjak“ dobila je 120 hiljada dinara za nabavku računarske opreme. Ukupno opredeljena sredstva po ovom konkursu iznose skoro 30 miliona dinara za osnovne škole i 20 miliona dinara za srednje škole.

Saniranje udarnih rupa u Sivcu

U sklopu redovnog održavanja puteva, sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, sprovode se radovi na sanaciji udarnih rupa. Danas se u Sivcu u Ulici Svetozara Markovića sprovodi ovo saniranje. Tim povodom Dejan Aleksić ispred Saveta za saobraćaj izjavio je da su u toku radovi na sanaciji udarnih rupa u svim naseljenim mestima naše opštine, a da se trenutno se to sprovodi u Sivcu. Raspisana je i Javna nabavka za asfaltiranje ulica i popravku trotoara u svim naseljenim mestima opštine Kula, dodaje Aleksić.

U petak počinje Reginae fest na Malom Staparu

Prvi Reginae fest počinje u petak na Malom Staparu. Osmišljen kao kreativni miks muzike, boravka u prirodi i zdravog načina života, ovaj festival je pionirski poduhvat u našoj lokalnoj sredini.

Izložba pasa održana u Sivcu

Proteklog vikenda u Sivcu je održana 15. po redu nacionalna izložba pasa „CAC Sivac“. Oko 300 izlagača imalo je priliku da predstavi svoje ljubimce, dok je od tog broja oko 50 njih bilo iz inostranstva, prvenstveno iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine. U okviru izložbe održana je i mini specijalka za rasu nemački ovčar.

SIVAC – Folklorni ansambl

Pozivamo Vas da u prijatnom, klimatizovanom ambijentu Velike sale Doma kulture Sivac, pogledate letnji koncert našeg folklornog ansambla. Petak 17. juna 2022. godine u 20h. Karte za numerisana sedišta su u prodaji.Cena karte 200 din. Čekamo Vas!

Radovi na vodovodnoj mreži u Malom Staparu pri kraju

Preko dva kilometra vodovodne mreže urađeno je ovih dana na Malom Staparu. Radnici JKP „Radnik“ uveliko rade na postavljanju cevi, čime će žitelji ovog mesta imati priključak na vodovodnu mrežu naseljenog mesta Sivac.

U subotu izložba pasa u Sivcu

U subotu, 11.6.2022 godine, sa početkom u 10 časova, u organizaciji Kinološkog društva "Sivac", na stadionu FK „Polet“ održaće se 15. nacionalna izložba pasa svih rasa. Interesovanje je ogromno, a očekuje se preko 300 izlagača iz zemlje i inostranstva, najviše iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i BIH.

Obaveštenje o terminu izvođenja tretmana suzbijanja larvi komaraca

Dana 04.06.2022. godine će se izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca sa zemlje na teritoriji naše opštine sa početkom od 8 časova. Tretman će se vršiti na teritoriji Kule, Crvenke, Sivca i Malog Stapara. Tretman koji će se izvoditi nije opasan za pčele. Na osnovu Ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Novi Sad „Eko-san plus“d.o.o., Beograda je ovlašćeno za izvršenje usluge suzbijanja komaraca na teritoriji AP Vojvodine.

Autorsko veče književnika Lazara Božovića u Sivcu

U Domu kulture u Sivcu u petak, 3.juna.2022. godine sa početkom od 19 časova održaće se autorsko veče književnika Lazara Božovića. Autor zajedno sa gostima govoriće o svojim delima '' Trahači reči'', ''Rijeka i žena'' i o delu ''Pijana čaša''.

Opština Kula i JKP “Radnik“ obezbedili sportske terene omladini iz Doljanskog kraja

Nekadašnji teren u Doljanskom kraju u Sivcu uskoro će dobiti novi izgled. Trenutno je u fazi betoniranje košarkašog terena, nakon ove faze postaviće se i koševi. U samoj blizini košarkaškog igrališta biće osposobljen i teren za fudbal. Završna faza izgradnja sportskih terena podrazumeva postavku klupa i rasvete.

Sivac proslavio slavu uz ogroman broj posetilaca

U sklopu obeležavanja seoske slave posvećene letnjem svetom Nikoli, koja je održana juče u Sivcu, upriličen je bogat program.

U nedelju obeležavanje seoske slave u Sivcu

U nedelju, 22. maja, obeležava se seoska slava naseljenog mesta Sivac, posvećena svetom Nikoli. Sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, najavio je bogat program povodom slave i iskoristio je priliku da pozove sve građane da dođu u Sivac:

Obeležavanje slave u Sivcu u znaku dobre zabave

U sklopu obeležavanja seoske slave posvećene Svetom Nikoli letnjem, koja se održava u Sivcu, u zabavnom delu programa pored nastupa DJ Box-a i tamburaškog orkestra nastupiće i Dejan Matić . Ovaj slavni pevač nastupiće u nedelju, 22.maja. 2022. godine sa početkom od 21 sat. Pokrovitelji manifestacije su Opština Kula, MZ Sivac i Turistička organizacija opštine Kula.

Poslovni adresar