Naslovna Ključne reči Sivac

Ključna reč: Sivac

Doma kulture Sivac – Film „Vučje bobice“

U petak 2. decembra 2022. godine od 11:30 časova i 13:30 časova biće prikazan dečji film "Vučje bobice". Ulaz 250 dinara!

Održan 38. FAMUS: Sebastijan Doe pobednik

Sivački Dom kulture bio je domaćin 38. po redu Festivala akustičarske muzike. Festival je opravdao očekivanja i samu svoju svrhu, a to je promovisanje akustičarske muzike i afirmacija talentovanih muzičara. I ove godine festival je imao međunarodni karakter, pošto su, pored domaćih izvođača, nastupali i izvođači iz Slovenije i Hrvatske. Specijalni gosti ovogodišnjeg festivalskog izdanja bili su grupa „Legende“ i prošlogodišnji pobednici, grupa Bad Week. Tročlani žiri imao je težak i odgovoran zadatak da izabere pobednika, pošto je svih 16 kompozicija pokazalo visok nivo kvaliteta. Ipak, odluka je doneta, te je tako pobednik 38. Festivala akustičarske muzike Sebastijan Doe iz Hrvatske sa pesmom „Svi smo mi jedno“, drugo mesto pripalo je Milanu Kosanoviću iz Kljajićeva sa pesmom „Lepe stvari“, dok je treće mesto zauzeo bend „Žare i koprive“ iz Sremske Mitrovice, sa pesmom „Ne moraš“. Kada je u pitanju pobednik publike, u toj kategoriji najbolji učesnik je „Dinamika bend“ iz Novog Sada sa pesmom „Nisi tu“. Generalni pokrovitelji festivala su Opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

38. Festival akustičarske muzike u Sivcu

Subota 26. novembra 2022. godine u 19h. Kako nam je specijalni gost Neša iz grupe Galija otkazao učešće, našli smo sjajnu zamenu-grupu LEGENDE. Karte po ceni od 400 dinara biće u prodaji od četvrtka 17. novembra 2022. godine.

Dramska sekcija Doma kulture Sivac, „Velimir Sandić -Veljko“, odigrala je predstavu „Voz“ u režiji...

U subotu 22. oktobra 2022. godine, dramska sekcija Doma kulture Sivac, "Velimir Sandić -Veljko", odigrala je predstavu "Voz" u režiji Vladimira Risa, u sklopu 5. Festivala amaterskih pozorišta "EX YU" u Tesliću u RS. Hvala domaćinima Kulturnog centra iz Teslića na toplom gostoprimstvu i publici na sjajnim reakcijama. Posebnu zahvalnost dugujemo svim glumcima naše dramske sekcije i orkestru Doma kulture Sivac, koji su sa velikom željom i entuzijazmom, za kratko vreme, uspeli da obnove ovu, sada već legendarnu predstavu u produkciji Doma kulture Sivac.

Otvorena izložba slika ratnih veterana u sivačkom Domu kulture

Izložba slika sa prve i druge Vidovdanske likovne kolonije, održane u Somboru, svečano je otvorena u Domu kulture u Sivcu. Izložbu organizuje Pokret ratnih veterana Sombora i ona je prodajnog karaktera. Postavka slika biće izložena u holu Doma kulture do 25. oktobra.

SIVAC – 5. Festivala amaterskih pozorišta EX YU

U subotu 22. oktobra 2022. godine dramska sekcija Doma kulture Sivac, "Vilimir Sandić-Veljko" , biće učesnik 5. Festivala amaterskih pozorišta EX YU u Tesliću u Republici Srpskoj. Odigraće predstavu "Voz" u režiji Vladimira Risa. Ova komedija koja govori o sukobu mentallteta meštana iz Bačke i kolonista iz Crne Gore, jedna je od najuspešnijih predstava dramske sekcije Doma kulture Sivac. Nastala 1995. predstava je više puta obnavljana.

SIVAC – Izložba slika 1. i 2. Vidovdanske likovne kolonije

U sredu 19. oktobra 2022. godine sa početkom u 19časova u holu Doma kulture Sivac, biće svečano otvorena izložba slika sa 1. i 2. Vidovdanske likovne kolonije održane u Somboru, koju je organizovalo Udruženje "Pokret ratnih veterana grada Sombora ".

SIVAC – Sinhronizovani crtani filmovi za decu

U petak 14.10.2022.u 17h biće prikazan sinhronizovan crtani film BEZREPI PELE. Istog dana od 19h dečiji film NOVE AVANTURE ALADINA.

Kancelarija Nacionalne službe za zapošljavanje u Sivcu

Kancelarija Nacionalne službe za zapošljavanje u Sivcu ponovo je otvorena od 03. novembra 2022. godine.

Dom kulture Sivac – Održan mini koncert našeg folklornog ansambla

Pod sloganom "Rastemo i čuvamo tradiciju svog naroda", a povodom obeležavanja dečije nedelje,juče je u Domu kulture Sivac održan mini koncert našeg folklornog ansambla.Publiku su činili mališani i njihove učiteljice iz OŠ "20 oktobar " iz Sivca.I ovom prilikom pozivamo decu 1.i 2. razreda da se pridruže našoj folklornoj sekciji.Upis je u toku.

SIVAC – Upis u folklornu sekciju

Obaveštavamo sve zainteresovane da upis u folklornu sekciju Doma kulture Sivac počinje danas 3.10.2022. i trajaće u narednih deset dana. Upis će biti radnim danima pre podne od 10h-12h i popodne od 18h-20h. ( roditelj upisuje dete uzrasta 1. i 2.razred ). Sve informacije na telefon 066 934 3117.

Opštinsko veće: novčana pomoć za decu vojnih invalida i energetski vaučeri

Na 13. po redu sednici Opštinskog veća usvojena je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kula za tekuću godinu, kao i izmena Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Ova odluka odnosi se na regresiranje putnih troškova, smeštaj u domovima tokom obrazovanja, regresiranje troškova u međumesnom saobraćaju na teritoriji opštine Kula za socijalno ugrožena lica.

SIVAC – Predstava BAJKA O SAOBRAĆAJU

U ponedeljak 26.9. sa početkom u 12h, Edukativni teatar iz Subotice odigraće dečiju predstavu BAJKA O SAOBRAĆAJU. Predstava je prilagođena uzrastu dece do 4. razreda OŠ. Ulaz 200 din!

Otvoren konkurs za 38. FAMUS

Raspisan je konkurs za autorske pesme koje će se naći na 38. po redu Festivalu akustičarske muzike u Sivcu – FAMUS. Potrebno je poslati autorsku pesmu, kratku biografiju i kontakt telefon. Audio-video snimak treba da bude snimljen zadnjom kamerom telefona u minimalnoj rezoluciji 1920h1080 (16:9), s tim što nije pogrešno ako je rezolucija veća.

Nove adaptirane prostorije za najmlađe u okviru sivačkog vrtića

Početak nove školske godine u sivačkom vrtiću ''Čuvari osmeha'' obeležen je otvaranjem novog, potpuno adaptiranog prostora koji je namenjen deci najmlađeg jaslenog uzrasta. Petnaestoro mališana svoje prve vrtićke dane provodi u prostoru koji je po svim normama opremljen kako bi im adaptacija i socijalizacija prošli što bolje.

DOM KULTURE SIVAC – DAN ZA BIOSKOP

Ponedeljak,12. septembar 2022. godine - dan za bioskop!

Poslovni adresar