Naslovna Ključne reči Sivac

Ključna reč: Sivac

U Sivcu se pliva za Časni krst

Jedinstvo, mir i ljubav su vrednosti koje je Isus slao dok je uspostavljao hrićanstvo kako bi narod ujedinila vera. Upravo ovo su vrednosti na koje godinama unazad plivači za Časni krst, na Bogojavljanje, ukazuju.

Čvarak fest petog februara u Sivcu

Sada već tradicionalni, Čvarak fest, ove godine održaće se 5. februara u Sivcu. Organizatori festivala su i ove godine Opština Kula, Turistička organizacija Kula i MZ Sivac, dok je prijatelj festivala mesara Milkomes. Ove godine na festivalu takmičare očekuje bogat nagradni fond, a posetioce zabavni program uz degustaciju i prodaju vrhunskih vojvođanskih čvaraka i suhomesnatih proizvoda.

„The bad week“ iz Novog Sada pobednici 37. FAMUS-a

Festival akustičarske muzike u Sivcu – FAMUS, ponovo se vratio među publiku. U renoviranoj velikoj sali Doma kulture Sivac sinoć su se predstavili akustičari iz Srbije, dok su se putem video linka predstavili kantautori iz Slovenije, Španije i Bugarske, tako da je i ovaj, 37. po redu FAMUS imao međunarodni karakter.

Dom kulture Sivac u novom ruhu

Završeni su radovi na renoviranju Doma kulture Sivac. Opština Kula uložila je u radove na sali Doma kulture: promenjena su sedišta, zamenjeni etisoni i renoviran pod, urađen je deo ventilacije i okrečeni zidovi sale, a najavljuje se i renoviranje ostalih delova ustanove. Ovakav vid ulaganja u ustanove u oblasti kulture doprinosi boljem radu i funkcionalnosti prostora. Takođe, u narednom periodu planira se prelazak ove, kao i drugih ustanova u opštini, na grejanje na gas, kako navodi predsednik opštine Damjan Miljanić.

U SIVCU U ČETVRTAK DAN OTVORENIH VRATA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE

U organizaciji LAG "Srce Bačke" u ČETVRTAK 25. novembra 2021. u prostorijama Mesne zajednice SIVAC biće održan dan otvorenih vrata RFV.

37. FAMUS – DOM KULTURE SIVAC

Ljubitelji akustičarske muzike, obaveštavamo Vas da će se festival FAMUS realizovati uživo, 11. decembra 2021. godine , u subotu, u Domu kulture Sivac, sa početkom u 19 časova. Ulaz 250 dinara. Čekamo Vas!

1. Međunarodni amaterski festival drame „Drim fest“

Članovi dramske sekcije Doma kulture Sivac, biće učesnici 1.Međunarodnog amaterskog festivala drame " Drim fest" u organizaciji HKC " Bunjevačko kolo " iz Subotice. Nastupiće sa predstavom " Džandrljivi muž ",komentari,Jovana Sterije Popovića. Petak,5.11.2021.godine sa početkom u 18h, Velika sala HKC " Bunjevačko kolo " Subotica.

JKP „Radnik“ sivac bogatiji za kamion smećar

Od danas je Javno komunalno preduzeće „Radnik“ u Sivcu bogatije za novu radnu mašinu. Naime, danas je u ovo preduzeće stigao novi kamion za odnošenje smeća, a direktor ovog preduzeća Željko Madžarev ističe da je nabavka kamiona smećara veoma značajna kako za samo preduzeće tako i za građane Sivca.

SIVAC – predstava „Džandrljivi muž,komentari“

Dramska sekcija Doma kulture Sivac, "Velimir Sandic Veljko", odigraće se u petak 8. oktobra 2021. godine u Domu kulture u Bačkoj Topoli predstavu " Džandrljivi muž, komentari". Režija Milivoje Mlađenović sa početkom u 20 časova.

SIVAC – „Našem rodu i potomstvu“

U organizaciji srpskog kulturnog centra "Vuk Stefanović Karadžić" iz Bačke Topole,u nedelju 3.10.2021.godine, održan je 29.festival dinarskih Srba u Vojvodini, pod nazivom"Našem rodu i potomstvu",na kom su učešće uzele i vokalne solistkinje Doma kulture Sivac.

SIVAC – XIV festivala nošnje, nakita i oglavlja

Folklorni ansambl Doma kulture Sivac bio je u subotu 2.10.2021.godine učesnik XIV festivala nošnje,nakita i oglavlja, pod nazivom " BISERNA GRANA", u Futogu.

SIVAC – Književno veče Đorđa Randelja

Knjizevno veče Đorđa Randelja u Domu kulture Sivac,1.10.2021.godine,bilo je posvećeno promociji knjige"Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali", pomenutog autora i pričama i anegdotama iz života blaženopočivšeg patrijarha, kojeg je pisac lično poznavao.

Sportski vikend u znaku Memorijalnog fudbalskog turnira „Boban Damjanović“

U subotu je u Sivcu, u organizaciji Fudbalskog kluba Polet održan Memorijalni fudbalski turnir „Boban Damjanović“ u pomen na preminulog bivšeg fudbalera „Poleta“ Bobana Damjanovića. Na Memorijalnom turniru je učestvovalo dvanaest ekipa dečaka rođenih 2013. godine, sve ono najbolje što u tom godištu ima fudbalska Vojvodina. Turnirske utakmice su počele u subotu u 9 sati, a „Bobanov“ memorijal je svečano otvoren u 11 časova.

Memorijalni turnir u fudbalu „Boban Damjanović“ u subotu u Sivcu

U organizaciji Fudbalskog kluba „Polet“ iz Sivca u subotu, 2. oktobra održaće se Memorijalni turnir u fudbalu „Boban Damjanović“. Pored domaćina, FK „Polet“, učešće su najavile ekipe: FK „Vojvodina“ Novi Sad, FK „Spartak“ Subotica, FK „Radnički“ Sombor, FK „Hajduk“ Kula, FK „Bečej“ Bečej, SF „Internacional“ Sombor, FK „Zak“ Sombor, FK „Tekstilac“ Odžaci, FK „Sutjeska“ Bačko Dobro Polje, FK „Subotica“ Subotica i FK „Dunav“ Bačka.

Uhapšena desetorka skrivala drogu u Sivcu, Bačkoj Topoli i Požarevcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su 10 osoba osumnjičenih da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Memorijalni rukometni turnir “Vlade i Novak” 28. i 29. avgusta u Sivcu

Tradicionalni, 16. po redu, Memorijalni rukometni turnir "Vlade i Novak" koji se igra u čast preminulih rukometaša Sivca održaće se 28. i 29. avgusta u sportskoj hali u Sivcu.

Poslovni adresar