Naslovna Ključne reči Sivac

Ključna reč: Sivac

Predstava ,,Voz“, Doma kulture Sivac, odigrana u Kovilju

Na poziv i u organizaciji Kulturnog centra iz Kovilja, Dramska sekcija ,,Velimir Sandić-Veljko", Doma kulture Sivac, odigrala je predstavu ,,Voz" koju je još davne 1996. godine režirao Vladimir Ris.

U nedelju prva Štraparijada u Sivcu

Udruženje ljubitelja i uzgajivača konja ,,Crna dama'' najavljuje prvu Štraparijadu koja se održava u Sivcu, na sivačkom Hipodromu, u nedelju, 24. septembra.

Dom kulture Sivac upisuje decu u školicu folklora

Dom kulture Sivac poziva decu da kroz igru, pesmu i druženje zajedno sačuvaju tradiciju našeg naroda. Upis u školicu folklora traje do 30. septembra, a upis možete izvršiti u prostorijama Doma kulture svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Od ponedeljka kreću radovi na rekonstrukciji Velikog mosta u Sivcu

U prostorijama Mesne zajednice Sivac održan je radni sastanak kojem su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Kula, Velibor Milojičić, sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić i predstavnici kompanije „Ekstra auto transport“, koja je izvođač radova na putu Stapar-Sivac.

SIVAC – Projekcija filma „Mačke u muzeju“

Za uspešan i lep početak školske godine, još jednom ćemo obradovati mališane besplatnim sinhronizovanim dečjim filmom "Mačke u muzeju". Projekcija filma je u sredu 30.8.2023. na platou ispred Doma kulture sa početkom u 20 časova. U slučaju kiše, projekcija će biti unutra.

U toku zamena krovne konstrukcije na Hramu Svetog oca Nikolaja u Sivcu

Rekonstrukcija krova hrama Svetog oca Nikolaja jeposao koji se trenutno sprovodi u Sivcu.

SIVAC – PONOVO RADI BIOSKOP!

Besplatan sinhronizovani dečji film "Baš super" biće prikazan u sredu 16. avgusta 2023. godine u 20 i 30 časova na platou ispred Doma kulture Sivac. U slučaju kiše-projekcija će biti unutra. Čekamo Vas!

Sećanje na pisca Kornela Sentelekija 20. avgusta u Sivcu

U nedelju, 20. avgusta, u Sivcu će biti održana manifestacija u sećanje na pisca, pesnika, prozaistu, dramskog pisca, prevodioca i književnog, likovnog i pozorišnog kritičara, Kornela Sentelekija.

Kanalizacija i prečistač u Sivcu, industrijaska zona Sivac – Crvenka, kapitalni projekti koji se...

Danas je održan radni sastanak sa projektantima iz Srbije i Mađarske, kao i opštinskim timom koji radi na realizaciji ovog projekta. Radovi se očekuju sledeće godine. Svi su uložili maksimalni napor da realizacija bude što brža i bolja.

Monografija Svetonikolajevskog hrama u Sivcu

Dragi Sivčani, čast nam je i radost da u godini kada proslavljamo jubilej našeg velelepnog Svetonikolajevskog hrama u Sivcu kao krunu svih predhodnih aktivnosti predstavimo izdavanje kapitalnog dela MONOGRAFIJE SVETONIKOLAJEVSKOG HRAMA.

JKP ,,Radnik“ Sivac: U toku saniranje posledica nevremena

Nevreme koje je u petak zahvatilo Sivac napravilo je veliku štetu. Iščupano je i polomljeno oko 150 stabala, između ostalog u parku i ispred Osnovne škole ,,20. oktobar'' u Sivcu. Oštećeni su krovovi i pokidane žice, te su mnogi meštani izvestan broj sati, do dolaska ekipa EPS-a, bili bez struje. Ekipe JKP ,,Radnik'' iz Sivca i JKP ,,Komunalac'' iz Kule su, iste večeri, počele da rade na sanaciji nastale štete.

U Sivcu održan 24. Festival Ivanjsko cveće

Festival Ivanjsko cveće – manifestacija koja čuva i neguje običaje i tradiciju vojvođanskih Srba starosedelaca, po 24. put je održan u Sivcu.

Ambulanta u Sivcu ipak radi u dve smene

Uprkos sezoni godišnjih odmora i određenom broju lekara koji su na stručnom usavršavanju i na bolovanju uprava Doma zdravlja Kula uspela je da organizuje da rad ambulante u opšte prakse u Sivcu ipak radi u dve smene, ustaljenim radnim vremenom!

Radno vreme ambulante opšte prakse u Sivcu

Od utorka, 04. jula 2023. godine ambulanta opšte prakse u Sivcu će raditi u jednoj smeni i to od 8 do 15.30 časova.

Pčelari iz Sivca proslavili Vidovdan

U sredu, 28. juna, pčelari iz Sivca obeležili su svoju slavu – Vidovdan. Svečanost je održana je u Hramu svetog oca Nikolaja u Sivcu, gde je osvešten slavski kolač, a za novog kuma odabran je Marko Tadić.

Poslovni adresar