Naslovna Ključne reči Sivac

Ključna reč: Sivac

U četvrtak tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 29. jula 2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula. Vreme početka tretmana je 08:00 časova. Tretman će se obavljati sa zemlje, preparatom LARVASTOP ZG, PIRIPROX ZG koji nije opasan za pčele. Lokaliteti na kojima će se tretman obaviti su: Kula, Crvenka, Sivac, Mali Stapar, a staništa: kanali, jezera i bare.

U petak tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 16. jula 2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula. Vreme početka tretmana je 08:00 časova. Tretman će se obavljati sa zemlje, preparatom LARVASTOP ZG, PIRIPROX ZG koji nije opasan za pčele. Lokaliteti na kojima će se tretman obaviti su: Kula, Crvenka, Sivac, Mali Stapar, a staništa: priobalje reka, izlivi reka, kanali, jezera i bare.

Svečanom izložbom Radeta Pavlova počelo „Ivanjsko cveće“

Izložbom slika Radeta Pavlova u holu Doma kulture Sivac, sinoć je svečano počela 22. manifestacija „Ivanjsko cveće”. Nakon izložbe, u Plavoj sali Doma kulture Sivac Narodni orkestar Doma kulture Sivac održao je svečani koncert „Svilen konac“, a čuvari tradicije prikazali su reviju narodne nošnje.

Tradicionalna manifestacija „Ivanjsko cveće“ 5. i 6. jula u Sivcu

Pod pokroviteljstvom opštine Kula, 22. manifestacija „Ivanjsko cveće” održaće se 5. i 6. jula u Sivcu. Nakon otvaranja izložbe slika Radeta Pavlova, koja je u ponedeljak, 5. jula zakazana za 19:30 časova, počinje svečano otvaranje Festivala.

Najavljeno isključenje vode u Sivcu

Javno komunalno preduzeće "Radnik" Sivac obaveštava građane Sivca da će u sredu, 16. juna doći do planiranog prekida u vodosnabdevanju zbog radova na vodovodnoj mreži.

Međunarodna izložba pasa u Sivcu u subotu

U organizaciji Kinološkog društva Sivac, uz podršku Kinološkog Saveza Srbije u subotu 12. juna na stadionu Fudbalskog kluba „Polet“ u Sivcu će se održati Međunarodna izložba pasa svih rasa – CAC Sivac 2021 „Dog Show“.

Obezbeđena sredstva za put Stapar-Sivac

Rebalansom pokrajinskog budžeta planirana su sredstva za nastavak radova na izgradnji puta Stapar-Sivac. U Sivcu i opštini Kula kažu da je ta saobraćajnica značajna, pre svega za poljoprivrednike, ali i za ostale građane tog dela Bačke

SIVAC – U nedelju monodrama “Stanija Tasić”

Na sceni Doma kulture u Sivcu u nedelju, 6. juna biće prikazano monodrama „Stanija Tasić“ Narodnog pozorišta iz Šapca.

U petak tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 28.05. 2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula.

Ministar Branislav Nedimović u poseti porodici Rovčanin iz Sivca

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice Rovčanin u Sivcu. Reč je o gazdinstvu koje se bavi ratarskom proizvodnjom, obrađuju oko 600 hekatara zemljišta koje uglavnom uzimaju u zakup i najvećim delom proizvode šećernu repu i kukuruz.

Premijera predstave „Džandrljivi muž“ 29. maja u Domu kulture Sivac

Dom kulture Sivac obaveštava publiku da će se u subotu 29. maja održati premijera predstave „Džandrljivi muž“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Milivoja Mlađenovića, a u izvedbi dramske sekcije „Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac.

SIVAC – Najavljena isključenja struje za sutra

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Sivcu, 12. maja 2021. godine.

Obaveštenje Štaba u vezi obeležavanja dana Vrbice u Sivcu

Na osnovu Molbe a u vezi obeležavanja dana Vrbice u naseljenom mestu Sivac upućene Štabu za vanredne situacije opštine Kula, a u cilju zadovoljenja potreba građana opštine Kula, komadant štaba za vanredne situacije opštine Kula doneo je sledeće mere:

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Sivcu

U organizaciji Opštinske organizacije Crvenog krsta Kula i Zavoda za transfuziju krvi Novi Sad u petak, 2. aprila u Sivcu, u prostorijama Mesne zajednice, će biti održana nova akcija dobrovoljnog davanja krvi.

SIVAC – U maju Atletska Trka Carica na Malom Staparu

Atletska Trka Carica održaće se 09. maja 2021. godine na Malom Staparu.

Uhapšen pedofil u Sivcu

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su juče M. M. (57) iz Sivca zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim dečakom.

Poslovni adresar