Naslovna Ključne reči Sivac

Ključna reč: Sivac

,,Fijakerijada“ po prvi put održana na Malom Staparu

Proteklog vikenda Mali Stapar bio je domaćin ,,Fijakerijade“. Parada zaprega i jagača koja je do sada, tradicionalno pred slavu sela, bila organizovana u centru Sivca, ove godine je, zahvaljujući entuzijazmu članova Konjičkog kluba Sivca, uz podršku Opštine Kula i Mesne zajednice Sivac, prerasla u takmičenje na kome je učestvovalo više od 30 takmičara.

Drugi dečiji varaličarski kup u Sivcu u znaku fer-pleja

U Sivcu je, u organizaciji Ribolovačkog varaličarskog kluba ,,Bas“, održan Drugi dečiji varaličarski kup – najveće dečije varaličarsko takmičenje u Srbiji. U takmičenju je ove godine učestvovalo gotovo pedesetoro dece uzrasta do 15 godina koji su, osim što su se takmičili, uživali u sunčanom danu kraj kanala, družeći se, stvarajući uspomene i pokazujući šta je pravi fer-plej.

„Hajduk“ dočekuje „Omladinac“, „Polet“ protiv „Borca“ u Sivcu

U 28. kolu Srpske lige Vojvodina „Hajduk 1912“ dočekuje na svom terenu „Omladinac“ iz Novih Banovaca.

U nedelju Drugi dečji varaličarski kup u Sivcu

Drugi dečji varaličarski kup, u organizaciji Ribolovačko varaličarskog kluba ,,Bas“ iz Sivca, održaće se u nedelju 19. maja u Sivcu, a na takmičenju će učestvovati dečaci i devojčice do navršenih 15 godina života.

U subotu u Sivcu Treća smotra horova

U susret obeležavanju hramovne slave, u subotu 18. maja će, u Svetonikolajevskom hramu u Sivcu, biti održana Treća smotra horova.

Izložbom radova počela svečanost povodom obeležavanja ,,Svetonikolajevskih dana“ u Sivcu

Svečanost povodom obeležavanja ,,Svetonikolajevskih dana'' u Sivcu otvorena je izložbom radova sa nagradnog konkursa za učenike Osnovne škole ,,20. oktobar'' u Sivcu. Učenici nižih razreda slikali su na temu ,,Fruškogorskih manastira'', a učenici viših razreda na temu ,,Sveti Irinej, episkop Bački – ispovednik vere''. Na konkurs je pristigao najveći broj radova do sada – čak 336, od čega su 104 nagrađena.

Otvaranje izložbe sa nagradnog konkursa večeras u Sivcu

Uprava parohije u Sivcu poziva parohijane na otvaranje izložbe sa nagradnog konkursa za učenike Osnovne škole ,,20. oktobar'' u Sivcu.

,,Svetonikolajevskim danima“ počinje obeležavanje hramovne slave u Sivcu

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog Gospodina dr Irineja Crkvena opština u Sivcu, povodom proslave hramovne slave, organizuje svečanost pod nazivom „Svetonikolajevski dani''.

Drugi dečji varaličarski kup 19. maja u Sivcu, prijave u toku

Drugi dečji varaličarski kup, u organizaciji Ribolovačko varaličarskog kluba ,,Bas'' iz Sivca, održaće se 19. maja u Sivcu.

Održan tradicionalni prolećni koncert Doma kulture Sivac

Održan je tradicionalni prolećni koncert folklornog ansambla Doma kulture Sivac pod nazivom ,,Sećaš li se onog dana''.

U nedelju prolećni koncert Doma kulture Sivac

U nedelju, 28. aprila, sa početkom u 20 časova, folklorni ansambl Doma kulture Sivac održaće tradicionalni prolećni koncert.

Humanitarno izvođenje dečije predstave ,,Dobri gusari“ u ponedeljak u Sivcu

U organizaciji OŠ ,,20. oktobar'' iz Sivca i Doma kulture Sivac u ponedeljak, 29. aprila u 12 časova, glumci Dečije scene Dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko'' odigraće predstavu ,,Dobri gusari'' pred đacima OŠ ,,20. oktobar''.

Koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje sutra u Sivcu

Učenici izdvojenog odeljenja Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Sivcu održaće koncert u Velikoj sali Doma kulture u petak, 26. aprila, sa početkom u 18 časova.

Pri kraju radovi na izgradnji novog bunara u Sivcu

Radovi na izgradnji novog bunara u Sivcu teku po planu i očekuje se da tokom letnjih meseci bunar bude u potpunosti stavljen u funkciju.

SIVAC – predstava „PRINC BEZ MIRAZA“

Deca OŠ "Veljko Vlahović" i Dramskog studija "Luča" iz Kruščića odigraće predstavu PRINC BEZ MIRAZA u Domu kulture u Sivcu u utorak 23. aprila 2024. godine u 12 časova. Ulaz slobodan!

I ove godine besplatni udžbenici za đake prvake u opštini Kula

U toku je upis prvaka u osnovne škole. U Osnovnu školu ,,20. oktobar“ u Sivcu ove godine poći će 72 prvaka koji će od strane Opštine dobiti besplatne udžbenike i školski pribor, kao i svi ostali prvaci sa teritorije opštine Kula, a na sreću svih đaka i zaposlenih, kao i žitelja Sivca, zgrada škole u Novom Sivcu doživeće najveću rekonstrukciju koju je neka škola na teritoriji naše opštine imala, za šta će biti opredeljeno preko 400 miliona dinara.

Poslovni adresar