Naslovna Ključne reči Sombor

Ključna reč: Sombor

Teška saobraćajna nezgoda u Somboru – zatvoren put u ulici Matije Gubca

SOMBOR – U popodnevnim časovima, u ulici Matije Gubca u Somboru, došlo je do teške saobraćajne nezgode.

Putopisno – dokumentarno predavanje

Monika Maširević, indolog, putopisac i nomad 21. veka, će na predavanju NAMASTE, INDIJO! govoriti o svom devetom putovanju u Indiju.

SOMBOR – Književno i humanitarno veče

Humanitarno veče – promocija knjiga Naša pisma Svetozara Vlajkovića i Mirka Palfija i Moje priče Mirka Palfija, u sredu, 10. maja 2023. godine.

Somborski književni festival

Somborski književni festival pokrenut je 2016. godine i odvija se u organizaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, a uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

STARTUJE SISTEMATSKA BORBA PROTIV KOMARACA U GRADU SOMBORU I OPŠTINI VRBAS – Građani dobijaju...

NOVI SAD - U okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca, koju u saradnji sa lokalnim samoupravama sprovodi novosadska „Ciklonizacija“, domaćinstvima na teritoriji Grada Sombora i opštine Vrbas biće distribuirane i BTI tablete za suzbijanje larvi urbanih ili kućnih komaraca. Podela tableta građanima startuje 4. maja i trajaće do kraja meseca.

SOMBOR – Promocija knjige aforizama Glavom kroz stid Jovana Zafirovića

Sreda, 26. april 2023. godine, u 18.00 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor – Putevi Jovice Aćina

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki" priređuje program „Putevi Jovice Aćina".

Promocija knjige Darka Tuševljakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost

Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" organizuje predstavlјanje knjige "Hangar za snove" Darka Tuševlјakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost, u četvrtak, 13. aprila 2023. godine, u 18.00 časova, u sali Dečjeg odelјenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki".

Promocija zbirke pesama „Sedi, uješće te kamen“

Promocija zbirke pesama Sedi, uješće te kamen Gorice Radmilović, biće održana u petak, 7. aprila 2023. godine, u 18.00 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki".

Ubio se policajac iz Sombora: Supruga pronašla oproštajno pismo

Po nezvaničnim informacijama, policajac je bio u velikim dugovima.

Saopštenje Policijske uprave u Somboru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru isključili su iz saobraćaja pedesetdevetogodišnjeg muškarca koji je u Sivcu vozio bicikl sa 2,36 promila alkohola u organizmu.

SOMBOR – Međunarodni dan knjige za decu

Povodom Međunarodnog dana knjige za decu Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki" i Izdavačka kuća HUK organizuju predstavljanje romana Vasilise Pešić Dve sestre i pećina tajni, u petak 31. marta, u 19 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (Trg cara Lazara 3).

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji: U Somboru održana svečana ceremonija

Na Trgu Svetog Đorđa u Somboru je održana centralna manifestacija ovogodišnjeg Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine. Patrijarh Spske pravoslavne crkve Porfirije služi pomen žrtvama, a skup kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vućić održava se sa porukom “Oprostićemo ako budemo mogli, a zaboraviti samo ako nas ne bude bilo”.

Danas se obeležava 24 godine od početka NATO agresije na Srbiju

Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu SAD Vesliju Klarku, iako nije postojalo odobrenje Saveta bezbednosti UN.

JEDINSTVENO VEČE POEZIJE

Somborska publika sinoć je imala priliku da u Narodnom pozorištu Sombor uživa u poeziji Marka Miloševića.

Sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor 31. marta 2023. od 11 – 13 časova u Sportskom centru „Soko“ u Somboru organizuje Sajam zapošaljavanja.

Poslovni adresar