Naslovna Ključne reči Sombor

Ključna reč: Sombor

Izložba u Biblioteci – BOLNICA STOBART

U ponedelјak, 5. decembra 2022. godine, u 14 časova, na Dečjem odelјenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ biće otvorena izložba Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Kragujevca Bolnica Stobart, autorke Tatjane Janković.

Sednica parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga: Uručene 23 nagrade PKS

Na sednici parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga je istaknuto da će Privredna komora Srbije (PKS) razgovarati sa Vladom Srbije u vezi sa zakonodavnim inicijativama privrede, usluga poslovanja u kriznim vremenima, nabavke sirovina i energetike, ali i komericjalne cene struje za privredu za narednu godinu.

Saobraćajna policija u Somboru isključila dva vozača zbog nasilničke vožnje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u Somboru su isključili iz saobraćaja dvojicu vozača zbog nasilničke vožnje.

Sombor: Biciklista vozio pijan, vozač pijan i drogiran, treći prekoračio brzinu za 105 km

Pripadnici Policijske uprave u Somboru zaustavili su juče trojicu vozača, jednog koji je vozio pod dejstvom alkohola, drugog pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i trećeg koji je prekoračio brzinu za 105,4 kilometara na čas.

Renoviran poštansko – logistički centar u Somboru

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, direktor Funkcije poštanske mreže Dejan Šijak i direktorka Regionalne radne jedinice "Subotica, Zrenjanin, Sombor, Kikinda” Tatjana Andrić, otvorili su danas novi lokalni poštansko-logistički centar u Somboru.

SOMBOR – Izložba „Bio jednom jedan laf“

U utorak, 15. novembra, u 12 sati, u sali Dečjeg odeljenja biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda Bio jednom jedan laf, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984).

Lovci ne veruju u priču o panteru u Bačkoj

U šumama oko Apatina, Prigrevice i Sonte mogu se videti divlje svinje, srne, lisice, šakali, a neki sada tvrde i crni panter. Iako je priča o crnom panteru koji je viđen u okolini Sonte već dobila neverovatne razmere, lovci ne veruju previše u tu priču.

Vesić sa Železnicama o pruzi Sombor – Vrbas

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, izjavio je da je jutros imao sastanak sa predstavnicima Železnica Srbije na kome se razgovaralo o izgradnji pruge Sombor - Vrbas.

SOMBOR – NOVA BIBLIOAVANTURA JE KRENULA!

Drugi ciklus biblioavanture - Čitalačkog kluba „Pročitali smo mi, pročitaj i ti“ započeo je, 9. Novembra, promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“.

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki – Promocija romana „Minijature“ Aleksandre Mihajlović

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje predstavljanje romana Minijature Aleksandre Mihajlović, u sredu, 9. novembra 2022. godine.

Sutra počinje „Likovna jesen“ u Somboru

Umetnički radovi dvadeset pet umetnika i umetnica biće predstavljeni na ovogodišnjoj manifestaciji “Likovna jesen” u Somboru, a obe planirane izložbe će, u organizaciji Kulturnog centra “Laza Kostić” iz Sombora biti otvorene od sutra do 26. novembra.

Sombor: Vozio 137 kilometara na čas, bez vozačke, pod uticajem kokaina, kanabisa i benzodiazepina

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova su presretačem danas kod Sombora zaustavili vozača „fiat brava“ koji se van naselja kretao brzinom od 137 kilometara na sat.

Udruženje žena „Bajka“ iz Ruskog Krstura na Sajmu u Somboru

Proteklog vikenda održan je 13. po redu Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Ova manifestacija održana je u Somboru, a organizuje se povodom Međunarodnog dana seoskih žena. Među 200 izlagača našlo se i jedno udruženje iz naše opštine. Naime, Udruženje žena „Bajka“ iz Ruskog Krstura, koje je član Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, imalo je priliku da predstavi svoj rad, rukotvorine i proizvode brojnim posetiocima. Manifestacija je organizovana od strane Zavoda za ravnopravnost polova APV i ima za cilj afirmaciju žena iz ruralnih područja sa posebnim akcentom na njihove privredne i turističke potencijale.

Saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja PU Sombor

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i pet osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 11 vozača, a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci tri vozača. Na području opštine Kula evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i jedna osoba lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja i vožnja pod dejstvom alkohola.

Naredne nedelje četrnaesti „Veljkovi dani“ – DOBITNIK „VELjKOVE GOLUBICE“ RADOSLAV PETKOVIĆ

Somborska biblioteka i Organizacioni odbor Veljkovih dana priređuju 14. Veljkove dane, 3. i 4. novembra 2022. godine, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

SOMBOR – Promocija knjige Srce Dinare

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Klub lјubitelјa stripova organizuju promociju knjige Srce Dinare Borisa Mišića. U programu učestvuju Nataša Turkić, Danilo Bogdanović i autor.

Poslovni adresar