Naslovna Ključne reči Stapar

Ključna reč: Stapar

Zvanično otvoren put Sivac – Stapar

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, obišao je novoizgrađeni put Sivac – Stapar i tako ga je i zvanično predao na korišćenje građanima.

Igor Mirović obišao završne radove na putu Stapar-Sivac

Predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović, obišao je radove na lokalnom putu od regionalnog značaja Stapar-Sivac. Mirovića su dočekali predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, sa saradnicima.

Put će spojiti Stapar i Sivac

Dok se na gradskom području ekspeditivno privodi kraju ekspropirijacija zemljišta zarad sve bližeg početka gradnje „Vojvođanskog osmeha”, odnosno brze saobraćajnice Sombor-Kikinda, uveliko se radi i na drugim saobraćajnim projektima.

Izgradnja deonice puta Sivac – Stapar

Radovi na izgradnji puta Sivac-Stapar uveliko su u toku, a cilj radova je povezivanje svih mesta Zapadnobačkog okruga, ali i povećanje prohodnosti ratarima i poljoprivrednim proizvođačima. Deonica puta Sivac - Stapar koja pripada opštini Kula u dužini od 8 km uveliko se gradi, s tim da će ove godine biti završeno 5 km, a naredne godine biće završen ostatak od 3 km. Kako deo ovog puta pripada opštini Kula, a deo gradu Somboru, finansiranje se vrši iz budžeta ove dve lokalne samouprave i budžeta AP Vojvodine. Za ovu investiciju opredeljeno je oko 700 miliona dinara.

Značaj novog puta Sivac – Stapar za Zapadnobački okrug

Put između Stapara i Sivca do sada je bio zemljani put i predstavljao je problem ratarima tokom jeseni. Danas kada se prođe ovom trasom, iako su radovi tek na početku vidi se da će ovaj put lokalnog karatera u skorijoj budućnosti postati jedan od onih puteva regionalnog karaktera. Cilj radova koji se sprovode nije samo olakšavanje prohodnosti ratarima i poljoprivrednim proizvođačima, već i povezivanje svih mesta Zapadnobačkog okruga.

STAPAR – Akvaponik proizvodnja paradajza u Staparu

Akvaponik farmerska proizvodnja predstavlja inovativni način povrtarske ekološke proizvodnje koji je poznat u svetu, a malo kod nas.

Završetak radova na izgradnji puta Stapar – Sivac do kraja 2021. godine

SIVAC / STAPAR - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u utorak radove na prvoj fazi izgradnje lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac, u opštini Sombor, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 150 miliona dinara.

Jazzbuka u Staparu i Kljajićevu

STAPAR / KLJAJIĆEVO - Sa početkom od 18:00 časova, Jazzbuka će se u Staparu u biblioteci održati 18. novembra, a u biblioteci u Kljajićevu dan kasnije, odnosno u utorak 19. novembra.

Zadrugar, Borac, Lider, Stanišić i Stapar po pet golova u protivničku mrežu

MFL SOMBOR 1 - Prošao je još jedan vikend i još jedno kolo Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred u kome je snage odmerilo 16 klubova iz nekoliko okolnih opština.

Nekoliko škola sa područja Vrbasa, Kule, Odžaka i Sombora prelazi na jednosmensku nastavu

VRBAS / KULA / SOMBOR / ODŽACI - Učenici 204 osnovne škole u Srbiji od 2. septembra će nastavu imati u jednoj smeni, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Poslovni adresar