Sve vesti - Hronološki

Još jedna POPULARNA turistička atrakcija u Vojvodini – Bešenovačko jezero

Suočeni sa ekonomskom krizom, sve manje građana Srbije odlazi na letovanje, a plaže na Dunavu, Adi, Moravi ili Drini postaju sve popularnije, uređenije i pune kupača. Građani Srbije ovog leta svoje godišnje odmore usmerili su na obilazak svoje zemlje.

Vozaču „automobila smrti” PRODUŽEN pritvor

Mesec je prošao od stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ruski Krstur – Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a teške telesne povrede zadobili mladić i tinejdžerka.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Nakon promenjivog vremena koje smo imali cele prošle nedelje , u toku ove nedelje očekuju nas sunčani i topli dani.

Osvežavajući Stork sokovi po sjajnim cenama ove nedelje u Plus Cash&Carry

Stigla je nova neverovatna Plus Cash&Carry ponuda koja traje do 13. avgusta! Posetom Plus Cash&Carry objekta u Kuli pruža vam se mogućnost kupovine sa 5 zvezdica!

Veolia preuzela vođenje Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda Vrbasa i Kule

Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda Vrbasa i Kule odnedavno vodi kompanija Veolia.

ANKETA – Časovi u školi ili online nastava od septembra?

Bliži nam se septembar, a Ministarstvo prosvete je pripremilo nekoliko varijanti za naše đake kada je u pitanju njihov početak školske godine. Koja od ovih varijanti će biti izabrana, najviše zavisi od mišljenja Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

KULA – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Kuli za utorak, 11. avgust 2020. godine.

Da li ove godine imamo šanse za letovanje u Crnoj Gori?

Crna Gora je razmatrala opcije o otvaranju granica za zemlje regiona, ali konačna odluka koju je donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti jeste da državljani još šest zemalja mogu bez testova ili karantina, da uđu u Crnu Goru. Međutim, na tom spisku i dalje nema Srbije!

SUTRA prskanje komaraca na teritoriji opštine Kula!

Tretmani protiv komaraca sa zemlje na području opštine Kula biće izvedeni 8. avgusta saopštila je „Ciklonizacija“DOO Novi Sad.

DIREKTORKA KC VOJVODINE: COVID-19 ostavlja ozbiljne promene na OVIM organima

Direktorka KC Vojvodine Edita Stokić kazala je danas da COVID-19 osim promena na plućima izaziva promene i na drugim organima, među kojima je akutna bubrežna insuficijencija.

SO Kula dobila novog predsednika! Milojičić podneo ostavku!

U toku je sednica Skupštine opštine Kula. Velibor Milojičić podneo je ostavku na mestu predsednika Skupštine opštine Kula i zahvalio se svima na saradnji u prethodnom periodu.

KULA – Sprečen incident na termalnoj bušotini

Na redovnom obilasku terena u Kuli, Eko patrola EPV suočila se sa upozorenjem zabrinutih građana iz komšiluka, da postoji problem i bezbednosni rizik na termalnoj bušotini kraj starog sportskog centra i bazena. Problem je odmah prijavljen nadležnim službama NIS-a.

Upozorenje: Ne koristite gel za dezinfekciju ruku na suncu

Gelovi za ruke na bazi alkohola mogu da reaguju sa sunčevom svetlošću i dovedu do bolnih opekotina i plihova

Opština Kula vrši popis romskog stanovništva

Na teritoriji Opštine Kula u toku je popis romske populacije u cilju izrade baze podataka. Trenutno se vrši popis u Ruskom Krsturu i Sivcu.

U Vojvodini 3.790 AKTIVNIH slučajeva: I dalje se registruje rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština

Najveći broj aktivnih slučajeva zaraženih virusom korona u Vojvodini je u Novom Sadu – 1.790, dok je u drugim delovima pokrajine još 2.000 slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine (IZJZ).

VRBAS/SIVAC/SOMBOR – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Vrbasu, Sivcu i Somboru za petak 07. avgust.,

KULA – Tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula

Obaveštavaju se građani opštine Kula da će se u sredu, 05. avgusta 2020. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine sa početkom u 8:00 časova.

U Srbiji je na snazi narandžasti meteoalarm: U Bačkoj GRAD i OLUJNI VETAR

Oko 16 sati okolinu Sombora zahvatilo je veliko nevreme. Grad je najviše štete pričinio u Bačkom Monoštoru, a tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Tretmani protiv komaraca u Vrbasu i Srbobranu

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština Vrbas i Srbobran biće izvedeni u periodu od 6. do 20. avgusta, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.

25 godina od “Oluje”

Hrvatska vojska je 4. avgusta 1995. godine na području tadašnje RSK počela operaciju "Oluja", u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a proterano više od 220.000. To je bio epilog planiranog zločina Tuđmanovog režima.

Zakazana četrnaesta sednica lokalnog parlamenta

Predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić zakazao je četrnaestu sednicu lokalnog parlamenta za četvrtak 6. avgust u 10:00 časova.

Za ČETVRTAK najavljena isključenja struje zbog planiranih radova

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Liparu za četvrtak, 06. avgust 2020. godine.

Na području PU Sombor evidentirano OSAM saobraćajnih nezgoda

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je osam vozača.

Uvode se NOVE MERE u školama – Najavljene KAZNE!

Kako će izgledati nova školska godina u Srbiji, to u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže, ali KAZNE su najavljene.

Rešavamo dilemu: Da li su 5G mobilna mreža i 5G Wi-Fi isto?

Ako ste pomislili ili vam je neko rekao da su 5G mobilna mreža i 5G Wi-Fi mreža isto - niste u pravu! 5G mreža zvanično nije stigla u Srbiju i to je, kako sad stvari stoje u našoj državi, planirano tek za 2021. godinu.