Sve vesti - Hronološki

Postavljena nova podloga u sali za borilačke veštine u Crvenki

Sportska hala „Slobodan Čile Mišković“ u Crvenki prethodnih godina bila je predmet značajnog investiranja lokalne samouprave.

U Ruskom Krsturu održani „Ukusi tradicije“

Manifestacija „Ukusi tradicije“ održana je u dvorištu Sportsko-školske hale u Ruskom Krsturu.

U Sivcu održana 16. nacionalna izložba pasa svih rasa

U subotu, 3. juna, u organizaciji Kinološkog društva ,,Sivac'', na stadionu Fudbalskog kluba ,,Polet'', održana je 16. nacionalna izložba pasa svih rasa. Kao i prethodnih godina, interesovanje je bilo veliko, a na izložbi se predstavilo preko 300 izlagača iz zemlje i inostranstva, a najviše iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

U opštini Kula obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Svetski dan životne sredine u celom svetu obeležava se 5. juna, kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja sredine u kojoj živimo. I ove godine, deca iz Predškolske ustanove ,,Bambi'', uz pomoć svojih vaspitača, ukazala su na značaj reciklaže, pa su se tako zabavljali, crtali i lepili, dokazujući da i otpad može biti koristan.

U Crvenki održana 59. Zonska smotra muzičko – folklornog stvaralaštva

U subotu, 3. juna, u sali Doma kulture u Crvenki, održana je 59. Zonska smotra muzičko – folklornog stvaralaštva. Na smotri su učestvovali solisti, pevačke i igračke grupe iz Kule, Ruskog Krstura, Crvenke, Sivca i Vrbasa.

Regionalni put Sivac – Stapar, vredan 1.4 milijarde dinara, povezuje Zapadnu Bačku

KULA – Najveća investicija u opštini Kula, put Sivac – Stapar, čija ukupna dužina je 16 km, uskoro će biti gotova.

Vesić: Do sredine jula gotovi radovi na putu između Apatina i Sombora

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, obišao je radove na poslednjoj deonici puta između Apatina i Sombora koja će, kako je najavio, biti gotova do sredine jula, saopštilo je danas Ministarstvo.

DRUGI HUMANITARNI turnir u „Maloj školi“ u basketu 3×3

Vrbaški trening centar, Humani Vrbas i udruženje osmeh u subotu i nedelju 3,4 juna organizuje DRUGI HUMANITARNI turnir u "Maloj školi" u basketu 3x3. Pored turnira igraće se i bogata tombola od 70 nagrada vrednosti od 2000 do 30.000din.

Toplo sa kišom, pljuskovima i grmljavinom – ponegde moguć grad

Danas promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana. Ponegde su moguće i nepogode s gradom i olujnim vetrom.

Nova akcija: Kupovinom u Plus Cash&Carry-ju uštedi na gorivu!

Plus Cash&Carry u Kuli i benzinska pumpa MB Petrol pokrenuli su novu super akciju koja vam daje mogućnost da uštedite kupujući!

Objavljen Javni poziv Opštine Kula za sufinanisiranje mera smanjenja zagađenja vazduha

Opština Kula objavila je Javni poziv za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u Opštini Kula u 2023. godini.

Deca iz kulske opštine učestvovala u prikupljanju pomoći za decu sa Kosova i Metohije

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanackovićˮ je, u saradnji sa Katihetskim odborom Eparhije bačke, i ove godine organizovala vaskršnju akciju prikupljanja paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Suzbijanje krpelja na teritoriji opštine Kula

Obaveštavamo vas da će Ciklonizacija AD Novi Sad dana 3. juna 2023. godine vršiti suzbijanje krpelja na teritoriji opštine Kula.

U Kuli održane „Sportske igre mladih“

Paljenjem plamena prijateljstva počele su „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“. Za razliku od prošle godine, kada je čitava manifestacija održana u dvorištu Osnovne škole „Isa Bajić“, ove godine program je, sa izuzetkom basketa 3 na 3, održan na stadionu „Milan Sredanović“.

Manifestacija ,,Ukusi tradicije“ u subotu u Ruskom Krsturu

Manifestacija ,,Ukusi tradicije“ po drugi put će se održati u Ruskom Krsturu, u sportsko – školskoj hali, 3. juna 2023. godine.

Kula jedan od domaćina „Sportskih igara mladih“

Kraj maja i početak juna je period koji se vezuje za početak „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“, a Kula će drugu godinu za redom biti jedan od domaćina ove manifestacije.

Štrudla sa vanilom i čokoladom – savršena poslastica koja se pravi brzo i lako

Sigurno ste više puta poželeli da napravite nešto slatko, ali da je jednostavno i da se brzo pravi, ali su vam svi recepti već dosadili. Zbog toga smo upravo za vas pripremili nešto što se sprema veoma lako i brzo, a toliko je ukusno da će se ubuduće vrlo često naći na vašoj trpezi!

U SUBOTU 59. ZONSKA SMOTRA MUZIČKO-FOLKLORNOG STVARALAŠTVA

U subotu, 3. juna sa početkom od 17 časova u sali Doma kulture u Crvenki održaće se 59. Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva. Na smotri će učestvovati solisti, pevačke i igračke grupe iz Kule, Ruskog Krstura, Crvenke, Sivca i Vrbasa.

Bazen u Kuli uskoro spreman za kupališnu sezonu

Na bazenu u okviru Sportskog centra u Kuli uveliko teku radovi na pripremi bazena za kupališnu sezonu. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je rekao da će bazen, po planovima, biti spreman za kupače već sredinom juna.

Prof. dr Velibor Vasović dobitnik najvećeg priznanja Srpskog lekarskog društva

Srpsko lekarsko društvo, na godišnjem nivou, dodeljuje nagradu za unapređenje primarne zdravstvene zaštite u Srbiji. Kandidata je mnogo, a nagrada je samo jedna. Ove godine, ona je pripala prof. dr Veliboru Vasoviću, lekaru specijalistiurgentne medicine, doktoru medicinskih nauka, redovnom profesoru na Medicinskom fakultetu i jednom od rukovodilaca Službe hitne pomoći u Kuli.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2023. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Veliki uspesi učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli

Na 13. Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“ u Smederevu, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli, sa gudačkog odseka,ostvarili su sjajne rezultate. Naime, osmoro učenika osvojilo je ukupno 8 prvih nagrada! Njihova imena su: Irina Kovač, Nevena Petrović, Emina Šafarik, Tatjana Žujović, Nemanja Grdinić, Elena Trivić, Teodora Babić i Milijana Šafarik. Za ovo takmičenje spremila ih je nastavnica violine, u čijoj su klasi, Ljiljana Barna Nikitović.

Izložba pasa u subotu u Sivcu

U subotu, 3. juna, sa početkom u 10 časova, u organizaciji Kinološkog društva ,,Sivac'', na stadionu Fudbalskog kluba ,,Polet'', održaće se 16. nacionalna izložba pasa svih rasa.

Koncert tamburaša i gajdaša u četvrtak u Kuli

Sa blagoslovom Njegovog Presveštenstva Episkopa bačkog gospodina Irineja, 1. juna 2023. godine, u porti hrama Svetog apostola i jevanđelista Marka u Kuli, sa početkom u 18.00 časova, u okviru festivala „Svita srpske crkvene i narodne pesme'',biće održan koncert tamburaša i gajdaša pod nazivom „Elegija - Život pevaj srpskom rodu''.

Održana karting trka „Nagrada Kule 1“

Sportski vikend u opštini Kula bio je veoma bogat, te je tako i karting bio takmičarski zastupljen.