Sve vesti - Hronološki

JAVNI POZIV za izbor korisnika pomoći namenjene stvaranju i poboljšanju uslova stanovanja izbeglica

KULA - Opština Kula je raspisala Javni poziv za izbor korisnika pomoći namenjene stvaranju i poboljšanju uslova stanovanja izbeglica.

Evo kako da proverite da li vam je uplaćeno 100 evra bez odlaska u banku!

Juče je počela isplata 100 evra pomoći svim građanima koji su se prijavili, a postoji i lak način da proverite da li vam je novac uplaćen, bez odlaska u banku.

Kada se završava nastava na daljinu?

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš doneo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o školskom kalendaru za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

7 MOĆNIH STABALA ŠTITI KUĆU I PORODICU: Koje drvo treba što pre zasaditi u dvorištu

Mnoge egzotične vrste biljaka danas su preplavile naša dvorišta, ali ljudi se sve više vraćaju tradiciji i traže stare sorte voćaka i cveća. Želja da sve lepše uredimo baštu i provodimo više vremena u njoj inspiriše nas da se podsetimo i starih običaja i verovanja.

Državljani Srbije od danas bez karantina ulaze u Mađarsku!

Državljani Srbije i Mađarske od danas u 10 sati mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

Odobrena su sredstva za regresiranje prevoza za studente

KULA -Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost doneo je rešenje o prenosu sredstava iz budžeta AP Vojvodine za 2020. godinu za regresiranje prevoza studenata.

KULA – Sadnice iz Kule među najtraženijima u Evropi

KULA - Srpske sadnice iz Kule su među najtraženijima na svetskom tržištu. Uzgajaju se na plantažama kompanije „Seveplant” iz Kule, koja posluje u okviru holandske kompanije Verbek. Sedam miliona ovih sadnica se godišnje izveze u zemlje širom sveta, što ih svrstava u sam vrh proizvođača sadnog materijala u Evropi.

Počela je isplata 100 evra!

Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve punoletne građane koji su se prijavili počinje danas.

Pismo indijanskog poglavice američkom predsedniku

Za vreme mandata Frenklina Pirsa, četrnaestog predsednika Amerike, Abraham Linkoln (tada vođa Republikanske stranke) je bio zamoljen od predsednika lično, da u njegovo ime indijanskom poglavici Sijetlu ponudi otkup zemlje njegovih saplemenika. Za uzvrat je obećao indijanskom narodu miran i bezbedan život u rezervatima.

NEDELJNI INTERVJU – Vesna Jovović, direktorica PU “Bambi” koja je ostavila trag u kulskoj istoriji

KULA - Ove nedelje smo pričali sa bivšom direktoricom PU „Bambi”, Vesnom Jovović, o njenim počecima i načinu na koji je vodila posao 25 godina, do odlaska u penziju ove godine.

KULA – Obaveštenje o početku rada luna parka

KULA - I ove godine, luna park ‚‚Horn” obradovaće kulske mališane, tako što će postaviti svoje radnje u Kuli.

NAJBOLJI RECEPT Brownies – kolač napravljen samo za dame

Brownies (čuveni braunis) čokoladni kolač koji zadovoljava ukus i najvećih sladokusaca. Poreklo mu je američko, tačnije čikaško. Nastao krajem 19.-og veka, u Palmer House hotelu. Sve je počelo zahtevom Berte Palmer koja je tražila poseban kolač namenjen damama koje su dolazile na Svetski sajam 1893. godine. Ono što je poželela bio je kolač koji je manji od parčeta torte, ali da zadrži karakteristike torte. To je značilo da bude sočan, zasitan i pre svega ukusan, ali i lak za pripremu. Na kraju su hotelski kuvari napravili prvi brownies, sa orasima i glazurom od kajsije na vrhu. Kolač je postao apsolutni hit od momenta pojavljivanja do danas.

Zašto nas planeta Zemlja još uvek trpi?

Odabrali smo najupečatljivije slike koje bude svest o opasnostima koje se kriju iza globalnog zagađenja. Kako za planetu Zemlju, tako i za sve njene stanovnike. Sačuvajmo jedino nebo koje imamo!

Sombor – najzeleniji grad u Evropi

SOMBOR - Grad Sombor se nalazi u severozapadnom delu Vojvodine, u Zapadnobačkom okrugu. Magistralnim i regionalnim putevima, opština Sombor je veoma dobro povezana sa Bačkim Bregom, Suboticom, Novim Sadom i Odžacima.

ODŽACI – U Odžacima nastavljaju prolećnu akciju

ODŽACI - Prethodna tri dana radnici JKP ‚‚USLUGA” ODŽACI radili su na uređenju svih naseljenih mesta u svojoj opštini.

SOMBOR – „Škole dobre volje ” prima nove volontere

SOMBOR - Somborski volonteri već deset godina pružaju besplatnu pomoć u učenju deci osnovnoškolskog uzrasta.

Raspisan je konkurs za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 1060 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca (510 polaznika), saobraćajnog policajca (250 polaznika), graničnog policajca (300 polaznika).

Počinje isplata REDOVNE i PRIVREMENE novčane naknade za april

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava da će danas i sutra preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne i privremene novčane naknade za april 2020.

Kreće isplata UČENIČKIH stipendija i kredita

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da danas počinje isplata devete mesečne rate učeničkih stipendija i kredita za školsku 2019./2020. godinu.

Budi heroj – udomi, ne kupuj!

KULA - Dragi sugrađani, u Srbiji ima mnogo napuštenih pasa i mačaka. Najveći problem predstavljaju nesavesni vlasnici koji svoje ljubimce ostavljaju na ulici u trenutku kada im više nisu potrebni. Ne smemo da zaboravimo da brinemo o našim četvoronožnim prijateljima.

ODŽACI – Treći dan akcije sređivanja Opštine Odžaci

ODŽACI - Još jedno jutro u Odžacima proteklo je u sređivanju samih Odžaka i okolnih mesta u ovoj opštini. Radnici JKP ‚‚USLUGA” ODŽACI nastavili su, treći dan, da sređuju opštinu.

KRUŠČIĆ – Seoska manifestacija “Dani sela-Dani žita”

KRUŠČIĆ - Manifestacija ‚‚Dani sela - Dani žita” biće održana u Kruščiću 6. i 7. juna., a organizatori su i ove godine pripremili bogat program.

Kad počinje isplata 100 evra svim građanima koji su se prijavili?

Prijave za ekonomsku pomoć od 100 evra, počele su 13. maja 2020. godine. Do sada se prijavilo oko 3,5 miliona građana.

Javni poziv za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2020. godini. Rok za podnošenje je od 1. do 15. juna.

Kreće isplata studentskih stipendija i kredita

U okviru Sektora za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 21. maja. počinje isplata studentskih stipendija i kredita.