Sve vesti - Hronološki

Krizni Štab odlučio: NEMA POPUŠTANJA MERA, povratak u škole od ponedeljka

Završeno je zasedanje Kriznog štaba u Palati "Srbija" na kom se odlučivalo hoće li biti popuštanja mera i potvrđivala odluka o tome da đaci od ponedeljka mogu u škole.

Zaseda Krizni štab – Da li nam sledi popuštanje mera?

Epidemijska situacija je bolja nego pre deset dana, a na današnjoj sednici Kriznog štaba analizira se aktuelna situacija. U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 654.870‬ ljudi, a od posledica zaraze preminula je 5.881 osoba. Na bolničkom lečenju se nalazi 7.341 pacijent, od kojih je 259 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Četiri greške zbog kojih vaš čaj može prestati da bude zdrav

Nema sumnje da je čaj vrlo zdrav napitak. Zapravo, brojne su zdravstvene prednosti redovmog pijenja crnog, pa čak i zelenog, ali i mnogih drugih vrsta čajeva. Čini se da šoljica čaja može učiniti čuda za vaše telo. Međutim, iako je pijenje čaja samo po sebi zdravo, ako ne pazite šta dodajete u njega, on vrlo lako može postati nezdrav

Evropska banka za obnovu kreditira razvoj zelenih tehnologija u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je ugovor o kreditnoj liniji od 20 miliona evra sa UniCredit Leasing Srbija za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća .

Podnošenje zahteva za subvencije po košnici pčela

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede objavila je da je 15. aprila počelo podnošenje zahteva pčelara za podsticaje po košnici.

Apel za podršku programa dobrovoljnog davanja krvi

Ministarstvo zdravlja, Crveni krst Srbije i Stalna konferencija gradova i opština upućuje apel za podršku programu dobrovoljnog davanja krvi.

Minimalno smanjenje broja zaraženih u Zapadnobačkom okrugu

U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 651.899 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je 5.846 osoba. U bolnicama je više od 7.500 pacijenata, a na respiratorima njih 247.

Kada se možemo prijaviti za prvih 30 evra?

Svi punoletni građani Republike Srbije imaju pravo na isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru.

Podsticaji u organskoj biljnoj proizvodnji i ove godine 26.000 dinara po hektaru

Ministarstvo poljoprivrede usvojilo je Uredbu o izmenama Uredbe o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini koja se odnosi na organsku biljnu proizvodnju. Ovom uredbom nominalni iznos podsticaja i u ovoj godini iznosiće 26.000 dinara po hektaru.

Koliko kalorija možete sagoreti samo stajanjem?

Jeste li razmišljali o ulaganju u visoki sto kako ne biste celi dan sedili? Verovatno ste čuli da je celodnevno sedenje novo pušenje, kao i da stajanje može pridoneti vašem zdravlju i kondiciji.

Zaključak Štaba u vezi “Prolećne pijace cveća”

Na osnovu proglašene vanredne situacije u opštini Kula u cilju organizovanja Prolećne pijace cveća 16.04.2021. i 17.04.2021. godine u ulici Josipa Kramera (od prodajnog objekta Rodić do mosta Velikog bačkog kanala), a u vezi prodaje cveća, komadant Štaba za vanredne situacije opštine Kula na vanrednoj telefonskoj sednici od 13.04.2021. godine doneo je Zaključak da se omogući postavljanje tezgi i prodaja i u tu svrhu definisao:

Korona nastavlja sa mutacijama – Šta znamo o BRAZILSKOM soju?

Mediji stalno šire vesti o novim, navodno još opasnijim sojevima virusa. Koliko je opasan mutant P.1? Pojavio se u januaru u Brazilu, a međuvremenu je stigao i do Evrope.

ODŽACI – JKP “Usluga” obezbedilo novu kombinovanu mašinu

JKP "Usluga" obezbedilo je novu kombinovanu mašinu.

Ministarstvo poljoprivrede opredelilo 222 milona dinara za uređenje poljoprivrednog zemljišta

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede raspisala je konkurs za raspodelu sredstava za izvođenje radova na uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2021. godini, za čega je opredeljeno ukupno 222 miliona dinara dinara.

Istraživanje otkrilo u koje doba dana trošite najviše kalorija

Unutrašnji sat našeg tela, koji se naziva i cirkadijalni ritam, diktira puno toga u vašem danu. Govori vam kada ste gladni, kada ste umorni ili kada trebate spavati, ali i još mnogo toga. On takođe određuje u koje doba dana sagorevate najviše kalorija, čak i kad ne radite ništa, kaže novo istraživanje.

KULA – Produžava se rok za podnošenje prijava za upis u PU “Bambi”

Obaveštavamo roditelje da se rok za podnošenje prijava za upis u vrtić produžava do 04.05.2021. godine.

Broj zaraženih u padu

I pored pada broja novozaraženih u Srbiji lekari apeluju na građane da se i dalje pridržavaju svih mera jer se na lečenju u bolnicama širom zemlje nalazi čak 7.809 pacijenata obolelih od kovida-19.

Na području opštine Kula evidentirana JEDNA saobraćajna nezgoda

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je 12 osoba zadobilo lake telesne povrede.

Grad Kikinda kroz 16 mera podrške poljoprivrednicima opredelio 15,2 miliona dinara

Grad Kikinda svake godine izdvaja značajna sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Ove godine iz gradskog budžeta opredeljeno je 15,2 miliona dinara za tu namenu. Javni pozivi za dodelu sredstava poljoprivrednicima za ukupno 16 mera podrške raspisani su 8. aprila.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za finanasiranje projekata udruženja poljoprivrednika

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni konkurs za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2021. godini od javnog interesa. Cilj konkursa je unapređenje kvaliteta i promocije života u ruralnim područjima. Za konkurs je opredeljeno 20 miliona dinara u bruto iznosu. Odabrani projekti biće finansirani/sufinansirani sa najviše do 1.000.000 dinara po projektu.

Karate klub “Hajduk” najuspešniji klub na Kupu Vojvodine!

U nedelju (11.04.2021.) u Bačkoj Palanci održan je Kup Vojvodine za kadete, juniore i seniore u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Karate klub "Hajduk" je nastupio sa čak 17 pojedinaca (21 nastup) i sa 5 ekipa u sve tri uzrasne kategorije. Ostvareni su sjajni rezultati sa osvojenih 6 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih medalja, što je bilo dovoljno da budemo i zvanično najuspešniji klub na takmičenju u disciplini borbi.

Vukovi idu svojim putem

U nedelju, u Bačkoj Palanci je u organizaciji Karate saveza Vojvodine održan Kup Vojvodine za kadete, juniore i seniore , u kome su učestvovali takmičari iz Karate kluba VUKOVI i doneli u Kulu deset medalja, i to: četiri seniorske, dve juniorske i četiri kadeteske medalje, od kojih su tri zlatne , dve srebrne i pet bronzanih medalja.

Isplata posebne novčane naknade

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će u utorak 13. aprila 2021. godine, isplatiti posebnu novčanu naknadu uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka, za mart mesec 2021. godine.

VRBAS – Iznošenje kabastog otpada

Radnici Poslovne jedinice „Čistoća“ sprovešće prvu ovogodišnju akciju odnošenja kabastog otpada sa vrbaskih ulica u subotu, 17. aprila. Sugrađani mogu da ostave kabaste stvari ispred svojih kuća tog dana rano ujutro.

VRBAS – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Vrbasu do kraja nedelje.