Sve vesti - Hronološki

nega-kože

Metode tradicionalne medicine protiv bubuljica

Dosta vam je da svakodnevno u ogledalu vidite neku novu bubuljicu koja vam poremeti raspoloženje? Iako vam se čini da ste isprobali sve kozmetičke preparate i terapije koje preporučuju dermatolozi, ne polazi vam za rukom da se rešite akni.

Stadion „Milan Sredanović“ spreman za međunarodni turnir

Stadion "Milan Sredanović" biće jedan od domaćina međunarodnog turnira za igrače do 19 godina "Stevan Vilotić-Ćele". Tim povodom, ovaj sportski kompleks obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je sumirao sve do sada urađeno na ovom objektu a takođe je i najavio šta sledi od radova u bližoj budućnosti:

Interesovanje poslodavaca za „Moju prvu platu“ veće nego u prva dva ciklusa

Nakon završetka prve faze trećeg ciklusa programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ 22. septembra, tokom koje su se za učešće u programu prijavljivali poslodavci, preliminarni podaci pokazuju da poslodavci veoma podržavaju ovaj program, budući da je njihovo interesovanje prevazišlo interesovanje iz prethodna dva ciklusa.

Opštinsko veće: novčana pomoć za decu vojnih invalida i energetski vaučeri

Na 13. po redu sednici Opštinskog veća usvojena je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kula za tekuću godinu, kao i izmena Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Ova odluka odnosi se na regresiranje putnih troškova, smeštaj u domovima tokom obrazovanja, regresiranje troškova u međumesnom saobraćaju na teritoriji opštine Kula za socijalno ugrožena lica.

Pokrajina dodelila deset miliona dinara udruženjima za organizovanje tradcionalnih menifestacija

Za organizovanje tradicionanih manifestacija bespovratna sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu dobilo je 106 udruženja. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić uručio je ugovore predstavnicima udruženja koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija.

Danas drugi internacionalni skup uzgajivača i izvoznika bobičastog voća u Srbiji

Drugi internacionlani skup ”Berry Business Forum”, specijalizovana konferencija namenjena uzgajivačima i izvoznicima svežeg bobičastog voća biće održćana danas na Beogradskom sajmu.

Đaković: Od izvoza maline za sedam meseci 300 miliona evra

Kako je rekao Goran Đaković, savetnik ministra poljoprivred Srbija u prvih sedam meseci ove godine Srbija je izvezla maline u vrednosti od skoro 300 miliona evra. To je za oko 50 miliona evra više nego u 2021. Godini, prenele su „Večernje novosti“.

Danas i sutra u Novom Sadu Oktoberfest

Novosadski Oktoberfest ove godine biće održan danas i sutra, 24. septembra u velikom pivskom šatoru ispred TC Promenada u Novom Sadu, u pravoj bavarskoj atmosferi.

SIVAC – Predstava BAJKA O SAOBRAĆAJU

U ponedeljak 26.9. sa početkom u 12h, Edukativni teatar iz Subotice odigraće dečiju predstavu BAJKA O SAOBRAĆAJU. Predstava je prilagođena uzrastu dece do 4. razreda OŠ. Ulaz 200 din!

Crvenčani pred svojom publikom protiv Smedereva

Rukometni klub „Crvenka“ na domaćem terenu, u sportskoj hali „Slobodan Čile Mišković“, dočekuje ekipu „Smedereva“. Meč je na programu u nedelju, 25.septembra, u 18 časova, a ulaz je 100 dinara. Ovo je meč drugog kola Rukometne Super B lige, a u prvom kolu, na gostujućem terenu, Crvenka je igrala nerešeno, 40:40, protiv ekipe Inđije.

Preduzetnice u industriji hrane konkurišu za američko tržište

Preduzetnice zemalja Zapadnog Balkana, čije se firme bave proizvodnjom hrane, od 3. oktobra moći će da konkurišu u okviru projekta “Žene u izvozu hrane” (WEXPORT FOOD) za plasman svojih proizvoda na američkom tržištu putem platformi Amazon i Valmart, istaknuto je na konferenciji “Žene u srpskoj industriji hrane” u PKS.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine (u daljem tekstu: Konkurs) jeste stalno unapređenje bezbednosti i kvaliteta hrane i hrane za životinje uz stalno unapređivanje ukupnog sistema bezbednosti hrane; Predmet konkursa jeste dodela sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2022. godini.

Novi termin za prijem obveznika naknade u Somboru

JVP „Vode Vojvodine“, sutra, u četvrtak 22. septembra, organizuje novi termin za prijem obveznika naknade u Somboru.

Održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku od 16. do 18. septembra održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”. Ove godine radove su potpisala 184 autora iz 9 zemalja, a u različitim konferencijskim aktivnostima su uključeni istraživači iz 14 evropskih i vanevropskih zemalja.

Podeljeno 94 ugovora za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova stanovnicima opštine Kula

Opštinsko veće opštine Kula na nedavno održanoj sednici usvojilo je odluku o podeli bespovratnih sredstava za 94 građana u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Danas je u sali SO Kula upriličena podela ugovora korisnicima. Ugovore su građanima podelili predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, i Suzana Musić, energetski menadžer opštine Kula.

SOMBOR – POTPIS PEČAT DELOVODNI BROJ

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje promociju knjige POTPIS PEČAT DELOVODNI BROJ, naše sugrađanke, Anite Beretić. U književnoj večeri će, uz autorku, učestvovati Dragana Đapić, Dragan Banjac i Nataša Turkić. Program je zakazan za petak, 23. septembra, u 18 časova, u Sali dečjeg odelјenja Biblioteke (Trg cara Lazara 3).

VRBAS – U TOKU OČITAVANjE BROJILA

Počelo je očitavanje stanja na vodomerima za obračun i naplatu septembarske potrošnje vode u Vrbasu i naseljenim mestima vrbaske opštine, saopštili su u PJ „Vodovod i kanalizacija“ JKP Komunalac Vrbas.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje na teritoriji AP Vojvodine u 2022.godini jeste unapređenje organske proizvodnje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Predmet konkursa jeste dodela sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje u 2022. godini.

Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2022. godinu

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstva za izradu i realizaciju programa i projekata razvoja lovstva oprema, istraživanje i izrada i realizacije projekata radi unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine i druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.

Najavljeno isključenje električne energije u Ruskom Krsturu

Sutra, u sredu 21.09.2022. godine, usled planiranih radova doći će do povremenog isključenja električne energije u Ruskom Krsturu na Salašu broj 3 u periodu od 9 do 12,30 časova.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Gogić na promociji novog ambasadora Sportskih igara mladih

Velika čast ukazana je jednom sportskom radniku sa teritorije opštine Kula. Naime, Miodrag Gogić, fudbalski sudija sa internacionalnim iskustvom, imao je priliku da prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Ceremonija je održana u Splitu, a novi ambasador je Naser el Helaifi, predsednik i glavni izvršni direktor fudbalskog kluba „Pariz Sen Žermen“, član organizacionog odbora predstojećeg Svetskog prvenstva i delegat u izvršnom odboru UEFA. Ceremoniji su, pored Gogića, prisustvovala i velika imena iz sveta fudbala, kao što su: Miroslav Ćiro Blažević, Aleksandar Čeferin, Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Darijo Srna i mnogi drugi. Takođe, prisustvovali su i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, i ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Božinović. Gogić je istakao da je velika čast i privilegija učestvovati na jednoj ovakvoj ceremoniji i poželeo je sreću regionalnom predsedniku Sportskih igara mladih, Zdravku Mariću, kao i čitavom timu ovih igara.

Kula, Odžaci i Sombor ugasili dekorativnu rasvetu

U skladu sa trenutnom energetskom situacijom u svetu i Srbiji, a po uputstvima Ministarstva rudarstva i energetike opštine Kula, Odžaci i grad Sombor kao mere štednje ugasile su dekorativnu rasvetu. Grad Sombor mnogo je uradio u prethodnom periodu na ugradnji štedljive ulične rasvete, a ovakav način primenjen je u školskim i sportskim objektima.

VRBAS – Izložba skulptura Vukašina Milovića

Rođen 1962. u Andrijevici u Crnoj Gori,1988. Diplomirao, 1990. magistrirao na Vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

JVP „Vode Vojvodine“ tokom ove nedelje organizuje prijem za obveznike naknade u Somboru

Prvi termin za prijem obveznika naknade za odvodnjavanje u Somboru, JVP „Vode Vojvodine“, organizuje sutra, u utorak 20. septembra, a zatim i u četvrtak 22. septembra.