Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Naše Mesto. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Naše Mesto ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu bez saglasnosti portala Naše Mesto da koriste tekstualni materijal i fotografije, uz obavezno vidljivo navođenje izvora (Naše Mesto) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta.

NAPOMENA:

  • Korišćenje materijala uz nepoštovanje pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.
  • Naše Mesto zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.
  • Ukoliko smatrate da je portal Naše Mesto povredio Vaša autorska prava možete nam se obratiti putem e–mail adrese: info@nasemesto.rs i mi ćemo uzeti u razmatranje Vaš stav o uklanjanju zahtevanog sadržaja.

Zaštita privatnosti:

Portal Naše Mesto poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca portala i stoga neće otkrivati niti distribuirati podatke korisnika trećoj strani osim u slučaju kršenja Uslova korišćenja i u slučaju odobrenja korisnika;

Linkovi ka drugim web stranicama:

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo portala Naše Mesto, ne smatraju se delom sajta i Naše Mesto ne snosi odgovornost za njih.

Korisnicima internet portala Naše Mesto nije dozvoljeno:

  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog fizčkog ili pravnog lica
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori Facebook stranica lokalne informativne mreže Naše Mesto uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila: info@nasemesto.rs

Kolumne:

Tekstovi objavljeni u rubrici  “Kolumna” predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom portala Naše Mesto.

Naše Mesto ne odgovara za stavove iznete u ovoj rubrici.

Izmene uslova korišćenja:

Naše Mesto zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.

Portal Naše Mesto neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.