Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

Stažiranje u Španiji za Kuzmjakovke sa THT smera

Tri učenice smera turističko-hotelijerski tehničar ostvarile su visok plasman pri konkurisanju za učešće u projektu INTERVET WB za jednomesečno stažiranje u Sevilji u Španiji. Kuzmjakovke Bojana Božičić učenica III razreda, Nora Kayra Ese i Sanja Kovač učenice II razreda, 1. septembra putuju na jednomesečnu praksu u Španiju. ⁣⁣⁣ ⁣⁣

Mesečni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha za mesec maj 2022

Merenje je vršeno tokom juna 2022.godine, na mernom mestu dvorište dečijeg vrtića “Kolibri“, Lenjinova br. 17, koje pripada naseljenom mestu Kula. Praćene su koncentracije frakcije PM 2,5 suspendovanih čestica. Komentar dobijenih vrednosti analize ispitivanih uzorka je u skladu sa Uredbom o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha („Službeni glasnik RS“br . 11/2010),Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha („Službeni glasnik RS“br.75/2010) i Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha (“Službeni glasnik RS” br.63/2013).

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Održan “Lavanda džez festival“ u Kuli

U petak je u Kuli u blizini Planinarskog doma održan ''Lavanda džez festival'', koji je organizovalo UG „Organic life“ uz podršku Opštine Kula i Turističke organizacije opštine Kula. Sam početak festivala bio je namenjen najmlađima te je za decu organizovana likovna radionica sa temom lavande. Zainteresovanim ljubiteljima fotografije omogućeno je fotografisanje u poljima lavande.

Održani izbori za članove Saveta mesne zajednice u Ruskom Krsturu

U Ruskom Krsturu danas su održani izbori za članove Saveta mesne zajednice. U birački spisak upisano je 3784 građana Krstura, a od toga je do sada po nezvaničnim podacima izašlo oko 30 procenata na biračka mesta. Na listi je bilo 11 kandidata, a isto toliko članova i broji Savet. U Savet mesne zajednice Ruski Krstur ući će sva imena koja su bila na glasačkom listiću. Kandidati za članove Saveta MZ Ruski Krstur su: Vladimir Olejar (poslovni informatičar), Biljana Kovačević (diplomirani ekonomista), Zvonimir Rac (poljoprivrednik), Tihomir Medić (preduzetnik), Jelena Sivč ( master profesor geografije), Vladimir Čizmar (mesar), Marina Pregun ( specijalista strukovni vaspitač), Đura Sabadoš (poljoprivrednik), Ilona Zarubica (svetski šampion u bodibildingu), Sani Kološnjaji (elektrotehničar) i Slavko Bučko (diplomirani ekonimista).

Otvorena sezona kupanja na bazenu u Crvenki

Kao što je u prethodnim danima i najavljeno, sezona kupanja na bazenu u Crvenki je danas otvorena. Iako vreme i nije išlo na ruku, to nije omelo prve kupače da pristižu na kupanje. Nešto više o funkcionisanju ovog bazena, ali i o tačnom datumu otvaranja bazena u Kuli, kao i o oprečnim informacijama na društvenim mrežama u vezi sa njim, rekao je Vladan Račić, direktor Sportskog centra opštine Kula:

Prijem biciklista

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić priredio je danas prijem za rukovodstvo Biciklističkog kluba „Hajduk“, a razlog za to je što je članica ovog kluba Aleksandra Sovilj ispisala klupsku istoriju: postala je seniorska prvakinja Srbije i Vojvodine u najtežoj biciklističkoj kategoriji – vožnji na hronometar. Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u biciklizmu u Erdeviku, Aleksandra Sovilj je stazu dugu 20 kilometara savladala za 32 minuta, 34 sekunde i 66 stotinki. U veoma prijatnom razgovoru biciklisti su predsednika opštine Damjana Miljanića upoznali sa klupskim aktivnostima, ostvarenim rezultatima i daljim planovima, dok je prvi čovek lokalne samouprave obećao da će se opština truditi da finansijski podrži te aktivnosti. Predsednik opštine uručio je cveće i vaučer za kupovinu sportske opreme prvakinji Srbije Aleksandri Sovilj.

Sredstva za hemijski tretman vode u bazenima po super cenama u Plus Cash&Carry-ju

S vrelim petkom osvanula je i nova Plus Cash&Carry ponuda koja nam donosi mnogo proizvoda koji će nam pomoći da se rashladimo, ali i drugih artikala po super cenama.

U subotu književno veče u Kuli

Udruženje književnih i likovnih stvaralaca „Staze“ organizuje književno veče, u čijem fokusu će biti knjiga „Televizija, tvrđava koja leti“, autora Božidara Kalezića. Kalezić je televizijski dokumentarista i teoretičar vizuelnih medija, a u svojoj radnoj karijeri bio je i urednik dokumentarnog programa Radio-televizije Srbije. Književno veče se održava u subotu, u prostorijama „Staza“, na adresi Đure Strugara 6, a početak je predviđen za 19:30 časova.

Održana 3. sednica Skupštine opštine Kula

Treća po redu sednica Skupštine opštine Kula protekla je u znaku konstantne diskusije i prebacivanja odgovornosti između opozicionih odbornika i odbornika vladajuće većine, kako o poslovniku, tako i o položaju i zastupljenosti mađarske nacionalne zajednice.

Lavanda džez fest sutra u Kuli

Sutra će se u Kuli održati Lavanda džez fest, u organizaciji Udruženja građana „Organic life“, uz podršku Opštine Kula i Turističke organizacije opštine Kula. Program počinje u prepodnevnim časovima na prostoru blizu Planinarskog doma. Organizatori napominju da će putanja biti adekvatno obeležena, kako bi svi stigli na odredište. U toku prepodneva planiran je program za decu i crtanje lavande, a u toku dana je moguće profesionalno fotografisanje u polju lavande, uz prethodno zakazivanje termina. U 18:00 časova predviđena je meditacija zvukom, koja se još naziva i gong meditacija. Pola sata kasnije počinje predavanje pod nazivom „Upotreba eteričnih ulja u svakodnevnom životu i kozmetici“, a u 20 časova počinje džez koncert. Ulaz je slobodan.

Nedeljni izveštaj o kvalitetu vazduha

Zavod za javno zdravlje Sombor vršio je merenje kvaliteta vazduha u Kuli, u periodu od 20.06.2022. do 26.06.2022. Prvog dana merenja koncentracije suspendovanih čestica RM 2,5 prelazile su dozvoljenu vrednost, dok je od 21.06 do 26.06. koncentracija ovih čestica bila u okviru dozvoljenih vrednosti. Merenje je vršeno na lokaciji vrtića „Kolibri“ u Lenjinovoj ulici, a rezultati merenja se mogu pogledati na zvaničnoj prezentaciji Opštine Kula.

Pčelarsko društvo „Sivac“ obeležilo 30 godina postojanja

U Sivcu je održana svečanost povodom Vidovdana, slave Pčelarskog društva „Sivac“, a ujedno je obeleženo i 30 godina rada.

Značaj novog puta Sivac – Stapar za Zapadnobački okrug

Put između Stapara i Sivca do sada je bio zemljani put i predstavljao je problem ratarima tokom jeseni. Danas kada se prođe ovom trasom, iako su radovi tek na početku vidi se da će ovaj put lokalnog karatera u skorijoj budućnosti postati jedan od onih puteva regionalnog karaktera. Cilj radova koji se sprovode nije samo olakšavanje prohodnosti ratarima i poljoprivrednim proizvođačima, već i povezivanje svih mesta Zapadnobačkog okruga.

Sledeće nedelje počinje manifestacija 23. Ivanjsko cveće

Otvaranjem izložbe slika ''Srpske narodne nošnje Bačke, Banata i Srema'' u utorak 5. jula 2022. godine počeće manifestacija 23. Ivanjsko cveće u Sivcu. Posle svečanog otvaranja održaće se predavanje diplomiranog etnologa Damira Šipovca na temu srpskih narodnih nošnji iz krajeva koji su ujedno i tema izložbe slika. Ovi događaji biće upriličeni u Plavoj sali Doma kulture u Sivcu.

U četvrtak treća sednica Skupštine opštine Kula

Predsednik SO Kula, Velibor Milojičić, zakazao je treću sednicu za četvrtak, 30. jun 2022. godine. Sednica SO počinje u 10 časova, a pred odbornicima će se naći dnevni red od 15 tačaka .

Poslovni adresar