Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

„HAJDUK“ STARTUJE SA PRIPREMAMA AKCENAT NA SVEOPŠTEM JAČANjU

Fudbaleri "Hajduka" danas startuju sa pripremama za prolećni deo sezone. Pozicija na tabeli obavezuje na ogroman rad i odricanje, ali rukovodstvo kluba, kao i lokalna samouprava, spremni su da se uhvate u koštac sa svim izazovima. Jačanje igračkog kadra, a potom i besplatan ulaz, kao vid povratka publike na stadion, najbolje govori o tome da na stadionu "Milan Sredanović" duvaju neki novi vetrovi. Nakon gašenja, a potom i ponovnog osnivanja i stagnacije kluba, rešenost da se "Hajduk" podigne na noge je definitivna.

Nezvanični rezultati Referenduma u Kuli

34.382 punoletnih građana sa pravom glasa su se na 40 biračkih mesta u našoj opštini juče izjašnjavali povodom promena Ustava. Nezvanični rezultati navode da je izlasnost u Kuli i naseljenim mestima koja pripadaju našoj opštini bila preko 40%.

VELIKE STVARI KRAJ KANALA – BESPLATNO NA HAJDUČKO PROLEĆE!

"Hajduk" je prošao put od zvezda do trnja u poslednjih desetak godina. Ipak, da je trnje stvar prošlosti i da stvari ubrzano idu u dobrom pravcu, dokaz je kompletno jačanje igračkog i stručnog kadra. Ipak, duša jednog kluba su navijači, a rukovodstvo kluba i lokalna samouprava zajedničkim snagama su rešili da vrate publiku na tribine i da "Hajduku" vrate prestiž kakav zaslužuje, te je u skladu sa tim donesena odluka da ulaz na stadion u prolećnom delu sezone bude- besplatan.

Čvarak fest petog februara u Sivcu

Sada već tradicionalni, Čvarak fest, ove godine održaće se 5. februara u Sivcu. Organizatori festivala su i ove godine Opština Kula, Turistička organizacija Kula i MZ Sivac, dok je prijatelj festivala mesara Milkomes. Ove godine na festivalu takmičare očekuje bogat nagradni fond, a posetioce zabavni program uz degustaciju i prodaju vrhunskih vojvođanskih čvaraka i suhomesnatih proizvoda.

Sedmodnevni izveštaj o kvalitetu vazduha u opštini Kula

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine. Rezultate merenja vrši Zavod za javno zdravlje iz Sombora. Merenja pokazuju da su koncentracije suspendovanih čestica PM 10 u periodu od 04.01.2022 do 09.01.2022 godine na lokaciji dečiji vrtić „Kolibri“ u Kuli bile u okviru vrednosti propisanih Uredbom o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha. Rezultate merenja možete pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Kula.

Održan prvi čas škole klizanja na klizalištu u Kuli

Na klizalištu u Kuli danas je sa radom počela škola klizanja. Organizatori klizališta, Turistička organizacija i Opština Kula su najmlađe stanovnike Kule i ove godine obradovali besplatnom edukacijom. Nekadašnji reprezentativac u biatlonu, profesor fizičkog, Slavko Pap će mališane naučiti pravilnoj tehnici klizanja i osnovnim pokretima, ali neće zanemariti i one malo iskusnije klizače.

Plus Cash&Carry nudi veliki izbor Stork sokova po super cenama

U toku je velika praznična Plus Cash&Carry ponuda u kojoj ćete pronaći veliki izbor artikala po najboljim cenama na tržištu.

TRANSFER RAPSODIJA U KULI: PLAVŠIĆ I POTKOZARAC POJAČALI „HAJDUK“

Četu trenera Željka Račića pojačao je dvadesetjednogodišnji Božo Plavšić, koji igra na poziciji levog beka. Plavšić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za RFK "Novi Sad", "ČSK" iz Čelareva, "Stari Grad" iz Bačke Palanke, "Mladost" iz Bačkog Petrovca i "Jedinstvo" iz Stare Pazove, odakle i dolazi u redove "belih". Šef struke Željko Račić zadovoljan je najnovijom akvizicijom, ali i napominje da ovde pojačanjima nije kraj, te da uzbuđenja u prelaznom roku tek slede.

Konačno otvoreno klizalište u Kuli

U dvorištu Osnovne škole "Isa Bajić" u Kuli otvoreno je klizalište koje građani mogu da koriste od 16:00 do 20:00 časa.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Prethodna noć bila je obeležena poledicom i susnežicom. Pre podne se očekuje oblačno vreme, a uveče slab sneg.

Predsednik opštine Kula u obilasku sportskog terena

Premda je sam početak godine, radnici koji su zaduženi za asfaltiranje i održavanje su prvog radnog dana ove godine već uveliko krenuli sa svojim redovnim aktivnostima. Radnike je posetio i predsednik opštine, Damjan Miljanić.

Novogodišnja čestitka predsednika opštine Kula

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika predsednik opštine Kula Damjan Miljanić svim građanima opštine Kula čestitao je praznike.

Uskoro počinje rad besplatnog klizališta u Kuli

Kao i predhodne tri godine na istom mestu, u dvorištu OŠ ''Isa Bajić'', priprema se klizalište. Tim povodom pitali smo predsednika opštine, Damjana Miljanića, da nas uputi u detalje vezane za pripremne radove i otvaranje klizališta.

Potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu

Danas je potpisan trojni ugovor o Javno-privatnom partnerstvu između Opštine Kula, kao javnog partnera, izabranog ponuđača Petrol DOO sa slovenačkim partnerom i privatnog partnera Petrol KU2021 DOO. Ovaj ugovor predviđa instalaciju gasnih kotlova u čak deset javnih objekata opštine Kula.

Održana sednica saveta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Danas je održana sednica Saveta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje gde je predstavljen izveštaj Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2021. godinu i predstavljena je radna verzija LAP-a za 2022. godinu.

Karatisti Hajduka na prijemu kod predsednika opštine

Predsenik opštine Kula Damjan Miljanić priredio je danas prijem za članove KK “Hajduk” koji su kao reprezentativci Srbije na nedavno održanom Balkanskom šampionatu u Rjeci osvojili bronzane medalje.

Poslovni adresar