Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

Kuzmjakovci na prijemu Vlade R. Srbije u Parizu

Učenik šestog razreda Osnovne škole „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, Isak Novta, i direktorica škole, Natalija Budinski, učestvovali su na prijemu Vlade Republike Srbije u Parizu.

Održana radionica na temu eko-etno turizma

U okviru Centra za kompetencije u hortikulturi (CHK), u organizaciji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula i Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, a u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom, održana je radionica na temu „Ruralni eko-etno turizam“.

MNRO “Plava ptica“: Kreativnost i predan stručni rad rezultiraju osmesima

Udruženje MNRO ''Plava ptica'' nastalo pre skoro tri decenije, godinama unazad simbol je za podršku i pomoć, ali i za prijateljstvo i kreativnost. Rad ovog udruženja koje je za svaki primer kada je ova oblast u pitanju svakako je rezultat predanosti, stručnosti i ljubavi direktora, Marka Košutića, i svih zaposlenih.

11. „Veselka“ na programu u subotu

Festival ukrajinskog dečijeg stvaralaštva „Veselka“, koji je 11. po redu, održaće se u subotu, 3. decembra, sa početkom u 15 časova, u sali Kulturnog centra u Kuli. Nešto više o samom programu i koncepciji festivala rekao je predsednik Kulturno-umetničkog društva „Ivan Senjuk“, Filip Pronek:

Otvorena izložba “Ogledalo duše“

Danas je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli otvorena izložba ''Ogledalo duše''. Izložba je otvorena po osmi put, a organizovana je povodom Svetskog dana invalida i osoba sa posebnim potrebama, koji se obeležava 3. decembra.

Nakon završenih radova ponovo omogućena plovidba na Malom Staparu

Završeni su radovi na remontu prevodnice Mali Stapar na kanalu Vrbas – Bezdan i od danas je rečni saobraćaj kroz ovu prevodnicu ponovo uspostavljen.

Doma kulture Sivac – Film „Vučje bobice“

U petak 2. decembra 2022. godine od 11:30 časova i 13:30 časova biće prikazan dečji film "Vučje bobice". Ulaz 250 dinara!

Opština Kula pozitivan primer uštede toplotne i električne energije

Na osnovu preporuka Ministarstva rudarstva i energetike, a u cilju uštede električne i toplotne energije, opština Kula je preduzela konkretne korake na tom polju.

Održana druga sednica Saveta za rodnu ravnopravnost i ostvarivanje jednakih mogućnosti opštine Kula

Savet za rodnu ravnopravnost i ostvarivanje jednakih mogućnosti opštine Kula održao je drugu sednicu kojom je predsedavala predsednica Saveta Zorica Ačanski-Omerović.

Izložba “Ogledalo duše” – Svetskog dana invalida i osoba sa posebnim potrebama

U četvrtak,1. decembra 2022. godine, sa početkom u 12 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli po osmi put biće otvorena humanitarno- prodajna izložba radova “Ogledalo duše” povodom 3. decembra Svetskog dana invalida i osoba sa posebnim potrebama.

Hajducima 2 zlata na Kupu Srbije!

U nedelju (27.11.2022.) u Čačku je održan Kup Srbije za pionire i nade u disciplini borbe, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Karate klub "Hajduk" je nastupio sa čak 21 pojedincem i 2 ekipe i postignuti su sjajni rezultati. Osvojeno je ukupno 11 medalja od čega 2 zlatne, 1 srebrna i 8 bronazanih što je bilo dovoljno da budemo svrstani među najuspešnije klubove u državi.

Raspisan Konkurs za najkreativniju prazničnu čestitku

Društvo učitelja opštine Kula raspisalo je Konkurs za vaspitače, učitelje i nastavnike osnovnih škola i njihove učenike, za najkreativnije dizajniranu novogodišnju ili božićnu čestitku. Na konkursu mogu da učestvuju vaspitači, učitelji i nastavnici predmetne nastave od 5. do 8. razreda, sa jednom ličnom, autorskom čestitkom i sa najviše 3 učeničke.

Održano književno veče u „Stazama“

Udruženje književnih i likovnih stvaralaca „Staze“ bilo je domaćin književne večeri, u okviru koje su svoje stvaralaštvo, pored domaćina, predstavili i članovi Književnog umetničkog kluba „Pero amatera“ iz Bečeja. Dragan Savić, predsednik „Pera amatera“ istakao je da je uvek zadovoljstvo doći, među prijatelje, u Kulu i da je ovo nastavak jedne uspešne i obostrano srdačne saradnje sa „Stazama“:

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

“Publikum“ dokazao da pozorište stanuje u Kulturnom centru u Kuli

Na inicijativu direktora Kulturnog centra Kula i predsednika opštine Kula prošle godine iznedren je prvi festival profesionalnih pozorišta ''Publikum''. Ovaj festival poklon je kulskoj publici za više decenijsku vernost i upravo otud i sam naziv, ali i ideja da pobednika biraju upravo gledaoci.

Obeleženo 76 godina od kolonizacije naroda iz Crne Gore u Kulu

Tradicionalno, šestu godinu zaredom, zadnje subote u novembru, održana je prigodna svečanost povodom obeležavanja godišnjice kolonizacije naroda iz Crne Gore u Kulu. Mesto obeležavanja je ostalo isto, spomen soba koja se nalazi unutar firme „Žito Media“, a kulturno-umetnički deo programa održan je ispred vagona koji je svojevrsni simbol kolonizacije.

Poslovni adresar