Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

U subotu u Kruščiću „Miholjski susreti sela“

Selo Kruščić uključiće se u pilot projekat Ministarstva za brigu o selu, pod nazivom "Miholjski susreti sela", manifestaciju koja ima za cilj afirmaciju ruralnih područja i njihovih običaja.

Kula u znaku bundeve, manifestacija oduševila posetioce

Uz bogat program eko radionice, degustacije, zabavne igrice za najmlađe, uz muziku lokalnih bendova i još mnogo iznenađenja Udruženje žena "Eko Kula" i Turistička organizacija opštine Kula obradovali su i ove godine posetioce manifestacije Dani bundeve koja se po 7. put danas održava u Kuli.

Počeli radovi na rekonstrukciji poda u crvenačkoj hali

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji hale “Slobodan Čile Mišković” u Crvenki, koji su započeti rekonstrukcijom krova, nastavljeni obnavljanjem LED rasvete u hali i postavljanjem nove stolarije, nastavljeni su danas postavljanjem novog poda.

Održana prezentacija Projekta „Aktivna inkluzija i stanovanje ugroženih grupa građana“

Predstavnici opštine Kula, koji su na osnovu odobrenog programa za Aktivnu inkluziju i stanovanje ugroženih grupa građana koji se sprovodi u okviru projekta „Aktivni inkluzivni servis Kula“ (AktIS Kula), koji finansira Evropska unija u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) kao implementacionim partnerom i tim za implementaciju projekta održali su prezentacija Projekta „Aktivna inkluzija i stanovanje ugroženih grupa građana“ zainteresovanim građanima.

Nova izolacija za pomoćni objekat na „Vodici“

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić obišao je danas radove na pomoćnom objektu koji se koristi za duhovne vežbe, u okviru crkve „Vodica“ u Ruskom Krsturu. Na pomenutom objektu se radi izolacija.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Zonska smotra likovnih stvaralaca u petak u Kuli

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli u petak, 15. oktobra biće otvorena 22. Zonska smotra likovnih stvaralaca Zapadnobačkog okruga. Četrdeset likovnih stvaralaca iz Grada Sombora i opština Apatin, Odžaci i Kula izložiće svoje radove, a selektor smotre Mile Ignjatović, istoričar umetnosti iz Novog Sada odabraće najbolje radove, koji će se naći na Pokrajinskoj smotri u Novom Bečeju.

Održana sednica Aktiva direktora obrazovnih ustanova

Danas je održan Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola i PU „Bambi“ Kula gde su prisustvovali direktori i sekretari obrazovnih ustanova. Aktivu su prisustvovali predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i prosvetni inspektor Zoran Rakić.

4 medalje za karatiste Hajduka na međunarodnom turniru „Beogradski Pobednik“

U Beogradu je u subotu 09. oktobra 2021. godine održan tradicionlani, prestižni, međunarodni turnir "Trofej Srbije - Beogradski Pobednik". Karate klub "Hajduk" je nastupio sa 10 takmičara starijih uzrasta u pojedinačnoj konkurenciji i postignuti su odlični rezultati. Osvojene su 4 medalje, od kojih 1 zlatna, 1 srebrna i 2 bronzane.

U subotu Jesenji festival „7. Dani bundeve 2021“

Jesenji festival „7. Dani bundeve 2021“ održaće se 16. oktobra u velikom parku (prekoputa Pošte) u Kuli od 10 do 17 sati. Organizatori su pripremili slatke i slane specijalitete od bundeve, izložbu i prodaju rukotvorina i domaćih proizvoda, a sve to će pratiti živa muzika. Uz bogat program, 70 izlagača proizvođača zdrave hrane gazdinstava i udruženja predstaviće svoje proizvode posetiocima manifestacije, a za najmlađe učesnike pripremljene su eko radionice i takmičenja uz lepe nagrade za sve učesnike.

JKP „Radnik“ sivac bogatiji za kamion smećar

Od danas je Javno komunalno preduzeće „Radnik“ u Sivcu bogatije za novu radnu mašinu. Naime, danas je u ovo preduzeće stigao novi kamion za odnošenje smeća, a direktor ovog preduzeća Željko Madžarev ističe da je nabavka kamiona smećara veoma značajna kako za samo preduzeće tako i za građane Sivca.

Otvoren sajam starih zanata u Ruskom Krsturu

U organizaciji Udruženja Zanatlija i Udruženja Bajka iz Ruskog Krstura danas je otvoren Krsturski sajam 2021. Svi ljubitelji starih zanata danas mogu da uživaju u prezentacijama, radionicama na otvorenom i gotovim proizvodima preduzetnika, članova udruženja zanatlija iz Ruskog Krstura kao i gostiju iz okolnih mesta.

Svetski vicešampion Mihajlo Krnajac na prijemu kod predsednika opštine

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić uprilio je danas prijem za Mihajla Krnajca, osvajača srebrne medalje u karateu na nedavno održanim Svetskim školskim igrama u Pančevu.

U ponedeljak isključenja struje u Kuli

Zbog planiranih radova u elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Kuli za ponedeljak 11. oktobar u periodu od 09:00 do 10:30 u ulicama:

NAGRADNI KONKURS ZA IDEJNO REŠENJE BICIKLISTIČKIH PARKINGA U KULI

Osmisli i izradi dizajn parkinga za bicikla koji će zadovoljavati potrebe građana opštine Kula, koji u škole i na posao dolaze ovim prevoznim sredstvom. Rešenje treba da bude funkcionalno, izvodljivo od materijala i sa tehničkim mogućnostima koji se mogu naći u Republici Srbiji. Obratiti pažnju na način oblikovanja i materijalizaciju elemenata, dimenzionisanje parking mesta.

Poslovni adresar