Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

Opština Kula uložila ove godine 10 miliona dinara u lokalnu putnu mrežu

Asfaltiranjem kolovoza u ulicama Irine Provči u Ruskom Krsturu, Radnoti Mikloša u Kuli i Sime Šolaje u Crvenki ovogodišnje planirano ulaganje u putnu privredu u kulskoj opštini biće završeno, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula prilikom obilaska radova na sanaciji puta u Ulici Irine Provči u Ruskom Krsturu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević u radnoj poseti Kuli

Doktor Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, sa saradnicima: zamenikom pokrajinskog sekretara Palimirom Totom i pomoćnikom za turizam Milanom Jarićem, posetio je danas opštinu Kula. U pratnji domaćina, predsednika opštine Damjana Miljanića i njegovih saradnika prva stanica današnje posete bilo je privatno preduzeće „Limar Mandić“, nakon čega su posetili kulski rasadnik „Seveplant“ u kojem ih je zamenik direktora Nenad Purić upoznao sa radom ovog rasadnika koji je izvozno orijentisan, jer više od 85 odsto proizvedenih sadnica se izveze.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila kompaniju „Sigma“

Predstavnici Ministarstva privrede, na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, posetili su danas kompaniju „Sigma“ doo Kula, gde je nakon obilaska proizvodnog pogona u Crvenki, upriličen radni sastanak kojem je prisustvovao i Zoran Bulatović, direktor Regionalne privredne komore Sombor.

Likovna kolonija Opštinske organizacije invalida rada

U organizaciji Opštinske organizacije invalida rada danas je u Kuli održana već tradicionalna, 13. Likovna kolonija. Koloniju je otvorio Stanko Nikčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije.

U četvrtak tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 29. jula 2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula. Vreme početka tretmana je 08:00 časova. Tretman će se obavljati sa zemlje, preparatom LARVASTOP ZG, PIRIPROX ZG koji nije opasan za pčele. Lokaliteti na kojima će se tretman obaviti su: Kula, Crvenka, Sivac, Mali Stapar, a staništa: kanali, jezera i bare.

Nakon dezinfekcije i ispiranja izvorišta voda za piće u Liparu ispravna

Zavod za javno zdravlje Sombor izvršio je 19. jula vanrednu analizu zdravstvene ispravnosti vode za piće sa mernog mesta na izvorištu u Liparu, gde se prethodno pojavila bakterija. Nakon izvršene dezinfekcije i ispiranja izvorišta, ponovljeni analizirani uzorak vode pokazao je da on mikrobiološkim kvalitetom odgovara zahtevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Odlična ponuda kozmetike i kućne hemije ove nedelje u Plus Cash&Carry-ju

Iz ovonedeljne Plus Cash&Carry ponude, koja traje do 29. jula, izdvojili smo neke od proizvoda koje nikako ne smete da propustite.

Projekat “Agrosolar Kula” predviđa solarne panele za proizvodnju organske hrane

Italijanksa kompanija “Fintel Energija” i MK Group najavile su izgradnju prvog agroenergetskog projekta “Agrosolar Kula”, a vrednost ulaganja je 340 milona evra. Ova pionirska investicija od velikog je značaja za održivi razvoj poljoprivrede i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, ne samo za opštinu Kula, već i šire.

Tretman protiv komaraca sa zemlje

Tretman suzbijanja komaraca biće sa zemlje na području opštine Kule u naseljenom mestu Lipar biće izveden 26.07.2021. godine.

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE U 2021. GODINI NA TERITORIJI OPŠTINE...

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula raspisale su javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2021. godini na teditoriji opštine Kula.

OO SNS KULA POZIVA PREDSEDNIKA VUČIĆA DA PONOVO BUDE KANDIDAT

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Kula poziva sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo bude kandidat, jer nema boljeg kandidata za predsednika od njega. Kako bi se nastavio dalji prosperitet i razvoj Srbije, Vučić ima i moralnu obavezu da se prihvati kandidature.

Uplaćena novčana sredstva udruženjima penzionera i udruženjima građana u oblasti zaštite lica sa invaliditetom

Opština Kula uplatila je danas novčana sredstva udruženjima penzionera i udruženjima građana u oblasti zaštite lica sa invaliditetom. Ukupan iznos opredeljenih sredstava za ove namene u 2021. godini iznosi 1.500.000,00 dinara, što je za 500.000,00 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Uplaćeno milion dinara za rad saveta nacionalnih manjina

Opština Kula već tradicionalno finansira rad saveta nacionalnih manjina, a ukupno je za ovu godinu izdvojeno milion dinara. To je praksa već godinama unazad, da se na takav način pomaže rad nacionalnih zajednica, a danas su novčana sredstva uplaćena Nacionalnim savetima mađarske, rusinske, crnogorske i ukrajinske nacionalne manjine, u iznosu po 250.000,00 dinara.

Sutra tretmani suzbijanja komaraca sa zemlje i iz vazduha

Na osnovu prethodno izvršenog monitoringa na području opštine Kula neophodno je izvršiti tretmane suzbijanja komaraca sa zemlja i iz vazduha. Ovi tretmani će biti izvedeni 23. jula 2021. godine u zavisnosti od meteoroloških uslova. Zaštitna zona oko Kule tretiraće se iz vazduha dok će se sve naseljene zone tretirati sa zemlje. Tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i dektametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan.

Opština uplatila sredstva dobrovoljnim vatrogasnim društvima i sportskim organizacijama

Opština Kula je uplatila juče novčana sredstva na račune pet vatrogasnih udruženja koja su ova sredstva dobila na osnovu zaključenog Ugovora o dodeli novčanih sredstava iz budžeta opštine Kula za nevladine organizacije udruženja građana iz oblasti zaštite od požara sa predsednikom opštine Kula, Damjanom Miljanićem, a po ranije raspisanom konkursu.

Jedanaestoro dece iz kulske opštine u organizaciji Crvenog krsta boravilo u odmaralištu “Gaj”

U organizaciji Crvenog krsta jedanaestoro dece iz Kulske opštine – šestoro iz Kule i petoro iz Sivca je boravilo deset dana u dečijem odmaralištu Gaj, nadomak Niša.

Poslovni adresar