Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

Raspisan Konkurs za prijavu projekata odnosno programa u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine

Opština Kula raspisala je Konkurs za prijavu projekata odnosno programa u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine.

„Siguran put do kuće“ za bezbednost dece u saobraćaju

U neposrednoj blizini osnovnih škola i vrtića u Kuli osvanule su edukativne table, kako bi deci bila približena tema bezbednosti u saobraćaju na njima jasan i razumljiv način.

U nedelju u Kuli promocija knjige Veselina Milićevića

Promocija knjige Veselina Milićevića, „Seobe Perka Mušova“ održaće se u nedelju sa početkom u 11 časova, u prostorijama Srpske ratarske čitaonice u Kuli. Milićević na humorističan način, često kroz arhaičan i narodski govor opisuje mentalitet i karakter našeg naroda. Rođen je 1953. godine u Bačkom Dobrom Polju. Piše od 1980. godine i dobitnik je brojnih književnih priznanja za aforizme i satiru. Afirmisan je i kao pesnik za decu, a te pesme su mu zastupljene u četiri knjige. Prevođen je na šest jezika, a zastupljen u više od pedeset zbornika i antologija.

Besplatna usluga šišanja u Srednjoj stručnoj školi Crvenka

U školskom frizerskom salonu Srednje stručne škole u Crvenki pokrenuta je akcija besplatnog šišanja građana i građanki od strane učenika koji pohađaju obrazovni profil frizer, a uz podršku i nadzor svojih nastavnika praktične nastave. Kako je rečeno iz ove obrazovne ustanove, cilj jedne ovakve akcije jeste unapređenje frizerske veštine učenika kroz kvalitetniji i intenzivniji praktični rad. Kada je o terminima akcije reč, besplatno šišanje je moguće dobiti ponedeljkom i utorkom od 9 do 12 časova.

Taksista u Kuli uhapšen pod dejstvom kanabisa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru isključili su iz saobraćaja u Ulici maršala Tita u Kuli dvadesetšestogodišnjeg vozača taksija koji je vozio pod dejstvom kanabisa, saopštila je Policijska uprava u Somboru. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Slučaj prasića u džaku: ni divlja ni deponija

Tragom informacije sa društvenih mreža i pojedinih portala o džaku punom prasića, na teren se uputila nadležna inspekcija lokalne samouprave. Međutim, osim njiva i livade nisu zatekli – ništa.

Humanitarni bazar za Unu Vukanac 8. aprila u Liparu

Humanitarni bazar za Unu Vukanac održaće se 8. aprila, sa početkom od 9 časova, na platou ispred Doma penzionera u Liparu.

Damjan Miljanić na čelu Opštinskog odbroa Srpske Napredne stranke Kula

Izborna Skupština Srpske napredne stranke Opštinskog odbora Kula održana je juče, a za predsednika je jednoglasno izabran Damjan Miljanić.

Preventivni pregledi u Kruščiću

U subotu, 1. aprila 2023. godine u periodu od 8 do 12 časova u ambulanti u Kruščiću obaviće se preventivni pregledi ( merenje nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i pregled pedijatra).

Više stotina poljoprivrednika u opštini Kula registrovano na eAgrar

U opštini Kula u toku je registracija poljoprivrednika na novi informacioni sistem eAgrar. Nekoliko stotina njih već je registrovano, a maksimalnu pomoć i podršku u tome im pruža opština Kula i mesne zajednice na njenoj teritoriji.

Raspisan konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu ,,Bambi“

Predškolska ustanova Bambi raspisala je konkurs za upis dece u vrtiće, za radnu 2023/2024. godinu. Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se Ustanovi od 27. marta, zaključno sa 9. aprilom, isključivo elektronskim putem, putem e-vrtića.

Saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja

Saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja na području Policijske uprave u Somboru u periodu od 20. marta do 26. marta 2023. godine.

Preko 3 miliona dinara za pošumljavanje na teritoriji opštine Kula

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godine na teritoriji oštšine Kula, koji se odnosi na Projekat pošumljavanja javnih površina u cilju zaštite životne sredine opštine Kula za 2023. godinu.

Otvorena izložba „Ana Frank-istorija za sadašnjost“ u Ekonomsko-trgovinskoj školi

U holu Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli otvorena je putujuća izložba „Ana Frank-istorija za sadašnjost“. Nakon prigodnog horskog programa, izložbu je otvorio Milovan Vuković, koji je govorio o tragediji rata iz prizme iskustva i sudbina članova najbliže porodice.

Opštinska smotra dramskog stvaralaštva otvorena premijerom predstave ,,Narodni poslanik“

Na Svetski dan pozorišta, 27. mart, otvorena je 76. Opštinska smotra dramskog stvaralaštva ,,Velimir Sandić Veljko“, koja se održava u Sivcu. Smotru je otvorila direktorka Doma kulture, Vera Golubović, koja je odala priznanje svim glumcima koji veliki deo svog vremena provode uvežbavajući svoje uloge, za šta nisu plaćeni, a što rade iz čiste ljubavi prema daskama koje život znače. Ona je najavila izvođenje sedam predstava, koja će se narednih dana odigrati na istom mestu i u isto vreme.

Festival dečijih folklornih ansambala u subotu u Kuli

U subotu, 1. aprila, u sali Kulturnog centra u Kuli, sa početkom od 19 časova, organizuje se festival dečijih folklornih ansambala ,,Kolo, kolo, naokolo“.

Poslovni adresar