Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

Takmičenje opština 2020: Glasanje za predloge projekata

Paralelno sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi 2020“ organizovano je takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Učešćem u nagradnoj igri građani se nisu borili samo za sebe - već i za grad u kojem žive, a svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Škola Petro Kuzmjak dobija pametni IT kabinet

Osnovna i srednja škola sa domom učenika "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu biće jedna od 30 škola u Srbiji koja će dobiti pametni IT kabinet namenjen za nastavu informatike i računarstva.

Sutra tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 14.05.2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula. Vreme početka tretmana je 08:00 časova.

Predsednik opštine Kula čestitao medicinskim sestrama njihov dan

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić posetio je medicinske sestre u kovid ambulanti Doma zdravlja u Kuli, koje već više od godinu dana ulažu maksimalne napore kako bi svi pacijenti koji dolaze u kovid ambulantu bili adekvatno zbrinuti.

KULA – Radovi u ulici Maršala Tita danas i sutra: Ulica Stevana Sremca ZATVORENA...

Danas (12. 05.) i sutra (13. 05.) od 06 do 18 časova izvodiće se radovi na asfaltiranju državnog puta IB 15 (ulica Maršala Tita, Kula).

CRVENKA – “Bazar za Teodoru” 22. maja

U subotu, 22. maja na platou ispred Doma kulture u Crvenki biće održan „Bazar za Teodoru“. Reč je o humanitarnoj akciji u okviru koje će biti prikupljana sredstva za lečenje Teodore Neuročni iz Crvenke.

Novi računari za STŠ „Mihajlo Pupin“

Zahvaljujući lokalnoj samuopravi STŠ „Mihajlo Pupin“ dobila je novu informatičku učionicu. Sredstvima iz budžeta opštine Kula kupljeno je šesnaest novih računara za potrebe škole.

SIVAC – Najavljena isključenja struje za sutra

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Sivcu, 12. maja 2021. godine.

5 medalja za KK “Hajduk” na međunarodnm turniru “Zlatni Pojas”

U nedelju (09.05.2021.) u Čačku održan je jubilarni 50. po redu, prestižni međunarodni turnir "Zlatni Pojas - Trofej Srbije" za kadete, juniore i mlađe seniore. Na takmičenju su pored karatista iz cele Srbije, uzeli učešće i borci iz Crne Gore, BiH i Severne Makedonije. Karate Klub "Hajduk" je nastupio sa 8 pojedinaca i osvojeno je čak 5 medalja, od čega 2 srebrne i 3 bronzane, što predstavlja sjajan uspeh.

U posetu košarkaškom klubu “Hajduk” Kula, dolaze Rakočević Igor i Tanjević Bojan

U petak 14. maja 2021. na terenima OŠ "Isa Bajić" Kula u 15:00 časova održaće se pokazni košarkaški trening.

Završen Memorijalni turnir “Milan Sredanović” u Kuli

Na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli za vikend se održao pravi praznik sporta. Rekordan broj ekipa učestvovao je na Memorijalnom turniru „Milan Sredanović“, čak njih 64, i preko 700 dece posetilo je opštinu Kula, godišta 2009., 2010., 2011., 2012., a najboljima su pehare uručili predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, Nikola Komazec, nekadašnji igrač FK „Hajduk“, direktor FK „Hajduk“ Željko Ačanski i Jelena Sredanović, ćerka Milana Sredanovića.

Održana sednica Štaba: bolja epidemiološka situacija u opštini Kula

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Kula na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na teritoriji opštine Kula, analiziran proces imunizacije građana opštine Kula i analizirana urađena i usvojena Procena rizika od katastrofa jedinica lokalne samouprave.

PREZENTACIJA PROJEKTA KONKURENTNE POLjOPRIVREDE U KULI I RUSKOM KRSTURU

11.05.2021. u organizaciji LAG „Srce Bačke" u Kuli i Ruskom Krsturu biće održana prezentacija „Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije" koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetska banka.

Vukovi drugi na „Trofeju Srbije“

Kada su u pitanju starije kategorije takmičara (kadeti, juniori, mlađi seniori) „Vukovi“ su već evo druga godina za redom u vrhu karatea na najvišem državnom nivou.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Danas i sutra će biti pravo letnje vreme. Očekuju nas najviše dnevne temperature od 25 do 27 stepeni.

Otvorena izložba “U susret muzeju”

Povodom Markovdana, slave grada Kula, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula otvorena je izložba pod nazivom „U susret muzeju“.

Poslovni adresar