Naslovna Ključne reči Opština Kula

Ključna reč: Opština Kula

KULA – “Vode Vojvodine” počele veliku akciju pošumljavanja

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ počelo je veliku akciju pošumljavanja danas u Kuli. U okviru akcije će na oko 80 hektara biti zasađeno više od 170 hiljada sadnica bagrema, topole i vrbe.

Porodicama stradalih boraca predstavljen projekat Spomen parka u Kuli

U velikoj sali Skupštine opštine Kula danas je održana prezentacija projekta Spomen parka u Kuli. Projekat spomenika palim borcima sa teritorije opštine Kula u ratovima 1990 – 1999. predstavljen je danas porodicama poginulih, kako bi se usaglasili oko detalja projekta, odnosno izvršili određene izmene.

U humanitarnoj akciji “1000 za 1000” za prvi kvartal prikupljeno preko 500.000 dinara

U humanitarnoj akciji građana opštine Kula pod nazivom "1000 za 1000" za prvi kvartal prikupljeno je 575.220 dinara. Drugi kvartal počinje 01. maja i traje do 31. maja.

Opštini Kula 20.000 evra na takmičenju “Uzmi račun i pobedi 2020.”

Opštini Kula pripalo je 20.000 evra na takmičenju opština i gradova koje se odvijalo u sklopu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020".

KULA – Počinju radovi na rekonstrukciji raskrsnice

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić sastao se danas sa predstavnicima „Vojput-a“.

Oformljena Komisija za raspodelu budžetskih sredstava za finansiranje programa „Pomoć u lečenju“

U svečanoj sali Skupštine opštine Kula, danas je održana sednica Komisije za sprovođenje postupka raspodele sredstava iz budžeta opštine Kula za finansiranje programa „Pomoć u lečenju“.

Istorijski uspeh atletičara Hajduka: Bursać vicešampion Balkana

Nakon plasmana na dvoransku Balkanijadu, koja je održana 20.februara u Istanbulu, Nikola Bursać je u disciplini 1500 m ostvario rezultat za diku i ponos svakog ljubitelja kraljice sportova i sporta uopšte u opštini Kula.

Uhapšen pedofil u Sivcu

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su juče M. M. (57) iz Sivca zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim dečakom.

Raste broj vakcinisanih, ali i broj obolelih od korona virusa. U Kuli najveći skok...

Na nivou Zapadnobačkog okruga je 15.482 osobe započelo i završilo proces vakcinacije, dok je sa porastom vakcinisanih veći je i broj PCR pozitivnih na Kovid 19, pa je tako 449 aktivnih slučajeva, navode za RTV u Zavodu za javno zdravlje u Somboru.

KULA – Od SUTRA viši razredi osnovnih i sve srednje škole prelaze na ONLAJN...

Štab za vanredne situacije opštine Kula na vanrednoj sednici održanoj 22. februara 2021. godine, izvršio je analizu epidemiološke situacije na teritoriji opštine Kula i konstatovao da je ona pogoršana.

KULA – Uhapšen građevinski inspektor osumnjičen za primanje mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenjih za malverazicije vezane za upis u katastar nepokoretnosti.

Naredba Štaba: Zabrana realizacije takmičenja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opština Kula

Štab za vanredne situacije opštine Kula na vanrednoj sednici održanoj 22. februara 2021. godine, izvršio je analizu epidemiološke situacije na teritoriji opštine Kula i konstatovao da je ona pogoršana.

Najmlađi karatisti Crvenke započeli kvalifikacije za Prvenstvo Srbije na Prvenstvu Zone “Bačka” u Bačkoj...

Najmlađi karatisti Crvenke su u subotu 20. FEBRUARA 2021. godine nastupili na Prvenstvu Zone Bačka koje je u organizaciji Karate saveza Vojvodine za poletarce, pionire i nade održano u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanki.

Sjajan početak sezone na Prvenstvu Zone za KK “HAJDUK”

U subotu (20.02.2021.) u Bačkoj Palanci je održano Prvenstvo Zone Bačka za poletarce, pionire i nade. Karate klub "Hajduk" je nastupio sa čak 20 takmičara i 4 ekipe i postignuti su maksimalni rezultati.

Kuljani odali počast Balaševiću

Davno je bilo kada je nečija smrt izazvala toliko reakcija na prostorima Jugoslavije ili, kako se to danas kaže, prostoru cele regije. Umirali su brojni umetnici i javne ličnosti, ali ničija smrt već dugo nije ovoliko pogodila ljude i izazvala takvu reakciju kao smrt Đorđa Balaševića.

KULA – Požar kod Mašinske škole, jedna osoba hospitalizovana

Sinoć je kod Mašinske škole u Kuli izbio požar u kojem je jedno lice povređeno. Goreo je dvorišni stan, a požar je pretio da se proširi na ostale objekte u blizini.

Poslovni adresar