Naslovna Ključne reči Opština Odžaci

Ključna reč: Opština Odžaci

OBAVEŠTENJE – Javno komunalno preduzeće „Usluga“

Obaveštavaju se građani da Javno komunalno preduzeće "Usluga", zbog predstojećih praznika, neće raditi 03. januara 2022. godine i 07. januara 2022.godine. Takođe, u neradne dane, neće se vršiti ni odvoz smeća.

ODŽACI – LICITACIJA ZA PIJAČNE TEZGE I KOCKE

U Odžacima će se u subotu, 18. decembra 2021. godine održati licitacija za zakup pijačnih tezgi i kocki na gradskoj pijaci.

5. DECEMBAR – MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Crveni krst Srbije kao najveća volonterska organizacija u zemlji svake godine obeležava Međunarodni dan volontera.

Deratizacija na teritoriji opštine Odžaci

U subotu 4. decembra 2021. godine vršiće se jesenja sistematska deratizacija - podela MAMAKA po domaćinstvima u naseljenom mestu Odžaci.

1. DECEMBAR – SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE

Svetski AIDS dan okuplja ljude širom sveta sa ciljem usmeravanja pažnje na HIV pandemiju. Ovaj dan, koji se ove godine 33. put obeležava u svetu, pruža priliku da predstavnici vlada, državnih institucija i zdravstvenih ustanova u saradnji sa ostalim partnerima informišu javnost o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, značaju testiranja na HIV i načinima zaštite od navedene infekcije.

ZAVRŠNA ULIČNA AKCIJA – „Pratim JA“

Ekološki pokret Odžaka je u četvrtak, 25. novembra 2021. godine, ostvario završnu, petu uličnu akciju u okviru realizacije projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“ na platou ispred „Gomeksa“.

ODŽACI – peta ulična akcija u okviru realizacije projekta „PRATIM JA“

Ekološki pokret Odžaka za četvrtak, 25. novembar 2021. godine, najavljuje poslednju, petu uličnu akciju u okviru realizacije projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“ na platou ispred „Gomeksa“ od 9 do 12 sati.

Uskoro nova akcija podele besplatnih sadnica u Odžacima

Prolećnoj akciji podele sadnica pridružila se i opština Odžaci. U akciji „Posadi svoj hlad“ organizovana je podela besplatnih sadnica belog jasena, koje su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je važno zdravlje građana.

ODŽACI – REALIZOVANA ČETVRTA ULIČNA AKCIJA

Ekološki pokret Odžaka je 20. novembra 2021. godine realizovao četvrtu uličnu akciju u okviru ostvarivanja projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“.

ODŽACI – IZVEŠTAJ O ULIČNOJ AKCIJI

Dana, 17. novembra 2021. godine, Ekološki pokret Odžaka realizovao je treću uličnu akciju u okviru ostvarivanja projekta „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“.

ODŽACI – Obaveštenje JKP “Usluga“ Odžaci

Obaveštavaju se građani Odžaka da sutra 18.novembra 2021.godine u periodu od 9 do 10:30 neće biti vode zbog radova na vodovodnoj mreži.

ODŽACI – Međunarodni dan tolerancije

U Kalendaru aktivnosti Crvenog krsta Srbije definisano je i obeležavanje 16. novembra – Međunarodnog dana tolerancije.

Održana sednica Saveta ZBO-glavne teme deponija Rančevo i projekat brze saobraćajnice

U prostorijama opštine Odžaci, održana je III sednica Saveta Zapadnobačkog upravnog okruga. Sednicu je sazvao načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković, a prisustvovali su predstavnici Grada Sombora, opština Кula, Apatin i Odžaci, kao i Opštine Bač, te zajednički razmatrali sve aspekte projekata koji su u procesu realizacije, ali i onih čija se realizacija tek očekuje. U pitanju su projekti koji su od značaja za ceo okrug.

ODŽACI – JAVNI POZIV GRAĐANIMA ZA UČEŠĆE U AKCIJI „Pratim...

Ekološki pokret Odžaka upućuje novi POZIV građanima svih mesta odžačke opštine da uzmu aktivno učešće u projektu „Praćenje javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA" . Učešće građana se sastoji u online anketiranju o iskustvima koje su imali u kontaktima sa lokalnom samoupravom, kao i o važnosti učešća građana u odlučivanju na lokalnom nivou. Anketiranje se vrši u 17 opština širom Srbije, od toga u Vojvodini samo u četiri mesta: u Odžacima, Subotici, Bečeju i Vršcu.

ZLATNA PESNICA – Sportski borilački klub ,,Mladost”

Na 12. po redu takmičenju u borilačkim veštinama ,,Zlatna pesnica”, u Odžacima 23. oktobra, nastupilo je 416 takmičara i iz 30 klubova u tri borilačka sporta: karateu, tekvondou i kung fu vušu. Organizatori su bili Sportski borilački klub “Mladost” iz Odžaka, Tekvondo klub Orao iz Odžaka, Srpski kungfu vušu savez i Šotokan karate savez Srbije.

ODŽACI – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki preventivni značaj, jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

Poslovni adresar