Naslovna Ključne reči Opština Sombor

Ključna reč: Opština Sombor

Renoviran poštansko – logistički centar u Somboru

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, direktor Funkcije poštanske mreže Dejan Šijak i direktorka Regionalne radne jedinice "Subotica, Zrenjanin, Sombor, Kikinda” Tatjana Andrić, otvorili su danas novi lokalni poštansko-logistički centar u Somboru.

SOMBOR – Izložba „Bio jednom jedan laf“

U utorak, 15. novembra, u 12 sati, u sali Dečjeg odeljenja biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda Bio jednom jedan laf, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984).

SOMBOR – NOVA BIBLIOAVANTURA JE KRENULA!

Drugi ciklus biblioavanture - Čitalačkog kluba „Pročitali smo mi, pročitaj i ti“ započeo je, 9. Novembra, promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“.

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki – Promocija romana „Minijature“ Aleksandre Mihajlović

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje predstavljanje romana Minijature Aleksandre Mihajlović, u sredu, 9. novembra 2022. godine.

Sutra počinje „Likovna jesen“ u Somboru

Umetnički radovi dvadeset pet umetnika i umetnica biće predstavljeni na ovogodišnjoj manifestaciji “Likovna jesen” u Somboru, a obe planirane izložbe će, u organizaciji Kulturnog centra “Laza Kostić” iz Sombora biti otvorene od sutra do 26. novembra.

Saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja PU Sombor

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i pet osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 11 vozača, a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci tri vozača. Na području opštine Kula evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i jedna osoba lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja i vožnja pod dejstvom alkohola.

Naredne nedelje četrnaesti „Veljkovi dani“ – DOBITNIK „VELjKOVE GOLUBICE“ RADOSLAV PETKOVIĆ

Somborska biblioteka i Organizacioni odbor Veljkovih dana priređuju 14. Veljkove dane, 3. i 4. novembra 2022. godine, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

SOMBOR – Promocija knjige Srce Dinare

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Klub lјubitelјa stripova organizuju promociju knjige Srce Dinare Borisa Mišića. U programu učestvuju Nataša Turkić, Danilo Bogdanović i autor.

E-licitacija vozila Carinarnice Sombor

Carinarnica Sombor 28. oktobra 2022. godine od 09.00 do 14.00 časova organizuje e-licitaciju vozila za koju se svi zainteresovani mogu prijaviti na sajtu Uprave carina: https://licitacije.carina.rs/#/

Sombor: U susret jubileju Narodnog pozorišta 50% popusta na cenu ulaznica

Povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja Narodnog pozorišta Sombor, 25. novembra, za sve posetioce biće odobren popust od 50% na cenu ulaznice za sve reprizne predstave. Naime, popust će važiti samo za ulaznice kupljene na dan igranja predstave.

SOMBOR – KONKURS ZA DRUGU KNjIGU

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

SOMBOR – PLAMEN NA DAR

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 19. oktobra, u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige PLAMEN NA DAR, Željka Kanurića. U programu pored autora učestvuje i grupa Bedem.

Pojačana kontrola saobraćaja u Somboru, za tri dana 400 vozača načinilo prekršaj

Na području policijske uprave Sombor povećan je broj poginulih u saobraćajnim nezgodama, a tokom vanredne kontrole saobraćaja, za tri dana skoro 400 kontrolisanih vozača načinilo je neki saobraćajni prekršaj.

U Somboru oduzeto 15.850 litara naftnih derivata

Sprovođenjem pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, u dve odvojene zajedničke akcije Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru, pronađeno je i oduzeto ukupno 15.850 litara naftnih derivata, bez dokaza o poreklu.

Otvoren festival „Somborske muzičke svečanosti“ (SOMUS)

U Gradskoj kući Sombor pred prepunom salom otvoren je X jubilarni SOMUS. Na otvaranju je goste i vernu publiku pozdravila Vesna Šašić direktorica KC “Laza Kostić” ispred organizatora-

Filmski karavan Slobodne zone Junior stiže u Sombor

U periodu od 4. do 6. oktobra sa početkom od 18h u Gradskoj biblioteci “Karlo Bijelicki” u Somboru (Dečje odeljenje Biblioteke, Trg cara Lazara 3), u okviru Filmskog karavana Slobodne zone Junior, biće organizovane projekcije kratkometražnih dokumentarnih filmova koji su nastali kao rezultat Kampa angažovanog filma za mlade Naše razlike su naša snaga.

Poslovni adresar