Naslovna Ključne reči Opština Sombor

Ključna reč: Opština Sombor

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ – Slobodna zona u Somboru

Filmski festival Slobodna zona biće održan 30. i 31. maja, i 1. juna, u dvorištu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki" u ulici Kralјa Petra I broj 11, u 20.30 časova. U slučaju lošeg vremena program će biti održan u sali Dečjeg odelјenja Gradske biblioteke.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA U BIBLIOTEKAMA

U petak 4. marta 2022. Godine, u Novom Sadu održan je prvi Forum Bibliotekarskog društva Srbije u ovoj godini, organizovan u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu i Podružnicom BDS za Južno-bački okrug, uz podršku Narodne biblioteke Srbije i Novosadskog sajma.

PROMOCIJA KNJIGE – „Moja ljubav“ Nikola Tesla

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 9. marta, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige MOJA LJUBAV NIKOLA TESLA, Ane Atanasković.

Četiri vozača pod dejstvom alkohola u Somboru

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teške i četiri osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Od Biblioteke Somboru i Somborcima

Povodom proslave dana Grada Sombora, a u okviru programa manifestacije Sombor pesmom opevan – Grad salaša, bircuza i tamburaša, Biblioteka učestvuje sa dva programa.

Somborska biblioteka nagrađuje davaoce krvi

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki već nekoliko godina nagrađuje svakog davaoca krvi povlašćenom cenom članarine, u iznosu od 100 dinara, koji pokriva samo izradu kartice.

SOMBOR – Čitalački klub „Pročitali smo mi, pročitaj i ti!“

Obaveštavamo Vas da Dečje odeljenje Biblioteke nastavlja sa Čitalačkim klubom Pročitali smo mi, pročitaj i ti.

Bebiteka – bibliobata i biblioceka

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u saradnji sa SINAGOGA D. O. O. i Opštom bolnicom Dr Radivoj Simnović i ove godine nastavlja akciju Bebiteka – bibliobata i biblioseka. Svakog meseca, prvorođenog dečaka i prvorođenu devojčicu, očekuju bebi paketići koji sadrže knjigu i opremu za bebe, kao i godišnja članarina u gradskoj Biblioteci za celu njihovu porodicu.

SOMBOR – Promocije romana „Iz mraka“

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 26. januara, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige IZ MRAKA, autora Branka Ćurčića. Uz autora, o knjizi će govoriti i Dragan Babić, književni kritičar.

Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane Sombor raspisali su javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru vrše pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, od 31. decembra do 9. januara, kontrolisali su 4.029 učesnika u saobraćaju, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

U Somboru očekuju skok broja novozaraženih

Trenutna epidemiološka situacija u Somboru je mirna ali lekari očekuju porast broja zaraženih kao posledicu prazničnih okupljanja. U toku protekle nedelje u kovid ambulanti bilo je 250 sumnji a od tog broja osam pozitivnih.

Bivši zatvorenik ubio ženu, zapalio kuću u kojoj su mu bile ćerke, pa se...

U požaru koji je izbio u privatnoj kući u Somboru, tokom gašenja pronađena su tela četiri osobe, od kojih je jedna bila obešena o gredu. Požaru je prethodilo trostruko ubistvo i samoubistvo, saznaje reporter Radio-televizije Vojvodine.

18. Konferencija Bibliotekarskog društva Srbije

U Kragujevcu je, od 14. do 16. decembra 2021. godine, održana 18. Konferencija Bibliotekarskog društva Srbije pod nazivom Posle 2020: nove prilike i perspektive. Ovom tradicionalnom skupu bibliotečko-informacione zajednice pod okriljem Bibliotekarskog društva Srbije, prisustvovali su i predstavnici somborske Biblioteke: Nataša Turkić, direktorica, Anđelija Pruginić, Žana Gnjatović, Gorana Koporan i Dejan Podlipec.

Otvoren Legat Miroslava Josića Višnjića

U Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“, u petak, 17. decembra, svečano je otvoren Legat Miroslava Josića Višnjića, istaknutog srpskog književnika, rođenog u Staparu 1946, preminulog u Beogradu 2015. godine.

Svečana dodela nagrade Golub

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje svečanu dodalu ovogodišnje nagrade Golub za prvu knjigu autora mlađih od 40 godina.

Poslovni adresar