Naslovna Ključne reči Opština Sombor

Ključna reč: Opština Sombor

SOMBOR – Promocije romana „Iz mraka“

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 26. januara, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige IZ MRAKA, autora Branka Ćurčića. Uz autora, o knjizi će govoriti i Dragan Babić, književni kritičar.

Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane Sombor raspisali su javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru vrše pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, od 31. decembra do 9. januara, kontrolisali su 4.029 učesnika u saobraćaju, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

U Somboru očekuju skok broja novozaraženih

Trenutna epidemiološka situacija u Somboru je mirna ali lekari očekuju porast broja zaraženih kao posledicu prazničnih okupljanja. U toku protekle nedelje u kovid ambulanti bilo je 250 sumnji a od tog broja osam pozitivnih.

Bivši zatvorenik ubio ženu, zapalio kuću u kojoj su mu bile ćerke, pa se...

U požaru koji je izbio u privatnoj kući u Somboru, tokom gašenja pronađena su tela četiri osobe, od kojih je jedna bila obešena o gredu. Požaru je prethodilo trostruko ubistvo i samoubistvo, saznaje reporter Radio-televizije Vojvodine.

18. Konferencija Bibliotekarskog društva Srbije

U Kragujevcu je, od 14. do 16. decembra 2021. godine, održana 18. Konferencija Bibliotekarskog društva Srbije pod nazivom Posle 2020: nove prilike i perspektive. Ovom tradicionalnom skupu bibliotečko-informacione zajednice pod okriljem Bibliotekarskog društva Srbije, prisustvovali su i predstavnici somborske Biblioteke: Nataša Turkić, direktorica, Anđelija Pruginić, Žana Gnjatović, Gorana Koporan i Dejan Podlipec.

Otvoren Legat Miroslava Josića Višnjića

U Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“, u petak, 17. decembra, svečano je otvoren Legat Miroslava Josića Višnjića, istaknutog srpskog književnika, rođenog u Staparu 1946, preminulog u Beogradu 2015. godine.

Svečana dodela nagrade Golub

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje svečanu dodalu ovogodišnje nagrade Golub za prvu knjigu autora mlađih od 40 godina.

Legat Miroslava Josića Višnjića

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru poziva građane da prisustvuju svečanom otvaranju Legata Miroslava Josića Višnjića, znamenenitog srpskog književnika (Stapar, 1946 – Beograd, 2015), i književnoj večeri povodom toga.

SOMBOR – Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je sprovedena od 6. do 12. decembra, prekontrolisali su 1.832 vozača, od kojih je 280 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

SOMBOR – Promocija zbirke poezije Miris boje

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje promociju zbirke pesama Miris boje, autora Božidara T. Cmiljanića. U programu će učestvovati Mihailo Olejnikov, direktor kanadske nacionalne biblioteke (onlajn uključenje), Tode Nikoletić, književnik i autor.

Apatintrans kupio većinski paket akcija Sevetransa

Apatintrans je za 65 hiljada evra kupio državni paket akcija i postao novi većinski vlasnik somborskog Severtransa, objavilo je Ministarstvo privrede.

SOMBOR – Promocija romana “S”

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u ponedeljak, 29. novembra, u 18 časova, organizuje promociju romana “S”, autora Peđe Nastasića. Na promociji će, uz autora, učestvovati Milivoje Mlađenović.

SOMBOR – Animirana sreda u Biblioteci

U sredu, 24. novembra na Dečjem odeljenju Biblioteke (Trg cara Lazara 3) će biti organizovan niz programa. Prva na rasporedu je radionica crtanja mangi, koju će voditi Jelena Vučić. Jelena je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a njen diplomski animirani film Pravda je prikazan na nekoliko festivala u Evropi i Americi. Više puta je nagrađivana učesnica Međunarodnog Salona stripa u Beogradu. Godine 2019. izdavačke kuće System Comics i Lokomotiva objavile su njen prvi ilustrovani roman po imenu Pratnja. Nakon radionice, biće organizovana promocija knjige Pratnja.

Sombor će imati regionalni centar za upravljanje

Sombor će dobiti regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo, a dogovor je postignut juče na sednici Gradskog veća koje je prihvatilo predlog o međuopštinskoj saradnji u tom cilju sa Kulom, Odžacima, Apatinom i Bačom.

STO SONETA SVETLOSTI

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u utorak, 19. oktobra, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige STO SONETA SVETLOSTI, Nikole Krivokuće. U programu učestvuju: Zoran M. Mandić, Borislav Kosanović i Nikola Krivokuća.

Poslovni adresar