Naslovna Ključne reči Opština Vrbas

Ključna reč: Opština Vrbas

Predsednik opštine Kula čestitao medicinskim sestrama njihov dan

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić posetio je medicinske sestre u kovid ambulanti Doma zdravlja u Kuli, koje već više od godinu dana ulažu maksimalne napore kako bi svi pacijenti koji dolaze u kovid ambulantu bili adekvatno zbrinuti.

VRBAS – Rojević se vakcinisao i pozvao Vrbašane da se u što većem broju...

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević primio je prvu dozu vakcine Sinofarm protiv Kovida 19. Rojević, koji je tokom zime preležao korona virus, vakcionisao se na glavnom vakcinalnom punktu u Domu zdravlja "Veljko Vlahović". Nakon vakcinacije Rojević je razgovarao s građanima Vrbasa i pozvao ih da u što većem broju pristupe imunizaciji.

VRBAS – Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u maju

Crveni krst Vrbas u saradnji sa Zavodom za transfuziju Vojvodine organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u skladu sa javnozdravstvenim merama u Republici Srbiji i prema Uputstvu za realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Vrbas od Pokrajine dobio sredstva za projekat uređenja prilaza školi “Svetozar Miletić”

Osnovna škola "Svetozar Miletić"u Vrbasu, koju pohađa 700 đaka dobiće nov prilaz školi, nove trotoare i nov parking za roditelje i nastavnike. Na taj način bezbednost učenika biće podignuta na najviši nivo. U sklopu projekta biće uređene i zelene površine na prilazu najvećoj osnovnoj školi u Vrbasu.

Opština Vrbas ulaže 8,8 miliona u uređenje atarskih puteva

pština Vrbas dobila je od Pokrajinskog sekeratarijata za poljoprivredu 6,2 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta. A ukupno će u sređivanje puteva koje koriste poljoprivrednici bitu investirano osam miliona dinara, jer će, pored novca dobijenog od pokrajine, opština iz svog budžeta izdvojiti dodatnih 2,6 miliona dinara.

Ovako je Vrbas obeležio Dan planete Zemlje

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević obišao je, povodom 22. aprila Svetskog dana planete Zemlje, Centralni prečistač otpadnih voda. Rojević je s radnicima i rukovodstvom prečistača razgovarao o značaju zaštite životne sredine i važnosti postrojenja za Vrbas.

Opštini Vrbas 20.000 evra u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”

Opštini Vrbas, dodeljeno je 20.000 evra, u dinarskoj protivrednosti, u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", u kojoj građani učestvuju slanjem fiskalnih računa. Nagradu organizuje Vlada Srbije, a građani slanjem računa pomažu da opština dobije u kojoj žive osvoji novčanu nagradu od 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja, po izboru građana.

Uz redovno odnošenje smeća po selima – akcija prikupljanja kabastih stvari

Akcija odnošenja kabastog otpada u naseljenim mestima vrbaske opštine sprovešće se od 26. – 30. aprila 2021. godine . Odnošenje nepotrebnh stvari iz seoskih domaćinstava obaviće se uz redovno odnošenje smeća.

Priznanja za PK ”Bjelica” Vrbas

rotekle nedelje, završeno je školsko državno prvenstvo u plivanju. Pk “Bjelica” Vrbas imao je 24 plivača koji su se plasirali na finalno takmičenje ali na žalost dosta njih je ove godine bilo sprečeno da ode. Kao i u prethodnih 7 godina iz ovog kluba dolaze državni prvaci. Lenka Kozomora je ubedljivo pobedila u disciplini 50m prsno u konkurenciji devojčica sedmog razreda i potvrdila je svoju dominaciju u prsnoj tehnici.

VRBAS – Iznošenje kabastog otpada

Radnici Poslovne jedinice „Čistoća“ sprovešće prvu ovogodišnju akciju odnošenja kabastog otpada sa vrbaskih ulica u subotu, 17. aprila. Sugrađani mogu da ostave kabaste stvari ispred svojih kuća tog dana rano ujutro.

VRBAS – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Vrbasu do kraja nedelje.

Svetski dan zdravlja – Priznanja za 123 lekara i medicinskih sestara koji rade u...

Lekarima i medicinskim sestrama iz Opšte bolnice, Doma zdravlja i Gerontološkog centra u Vrbasu, koji rade u crvenoj zoni borbe protiv Kovida 19, predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević uručio je zahvalnice i plakete.

Vrbas spreman za početak gradnje brze pruge Subotica – Novi Sad

Sva preduzeća i službe u Vrbasu spremne su da pruže logističku podršku za efikasan početak radova na gradnji brze pruge Subotica - Novi Sad.

VRBAS – Akcije dobrovoljnog davanja krvi u aprilu

Crveni krst Vrbas u saradnji sa Zavodom za transfuziju Vojvodine organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u skladu sa javnozdravstvenim merama u Republici Srbiji i prema Uputstvu za realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi.

VRBAS – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Vrbasu za utorak 23. mart, sredu 24. mart i petak 26. mart.

Vrbas pod rizikom od zaraze ptičijeg gripa

Ministarstvo poljoprivrede proglasilo je Vrbas i Kucuru ugroženim od zaraze Avijarne influence kod divljih ptica. Ugroženo je i područje poluprečnika od 10 km od žarišta zaraze na Velikom bačkom kanalu u Kuli, gde je dijagnostikovana pojave zaraze.

Poslovni adresar