Naslovna Ključne reči Opština Vrbas

Ključna reč: Opština Vrbas

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI, PETAK 24.03.2023.godine, OD 8 DO 11 ČASOVA, CRVENI KRST VRBAS, M. TITA 141!

Posle rekonstrukcije vredne 700.000 franaka, otovrena OŠ „Svetozar Miletić“ u Vrbasu

Posle rekonstrukcije vredne 700.000 švajcarskih franaka, ponovo je za nastavu otvorena Osnovna škola "Svetozar Miletić" u Vrbasu.

Otvorena rekonstruisana ambulanta u Ravnom Selu, uloženo preko šest miliona dinara

Završena je rekonstrukcija ambulante u Ravnom Selu. Uloženo je preko šest miliona dinara.

VRBAS – ZAKUP PIJAČNOG PROSTORA OD 15. MARTA

Rezervacija pijačnog prostora na pijacama kojima upravlja JKP „Komunalac“ za novu sezonu počeće u subotu, 15. marta, i trajaće do kraja meseca. Zakupci će nove ugovore sklapati po starim cenama.

Dan Biblioteke „Danilo Kiš“ Vrbasu: Andriji Raduloviću književna nagrada „Nebojša Devetak“

Biblioteka "Danilo Kiš" u Vrbasu obeležila je danas 22. februar – Dan ustanove i dan kada je rođen veliki književnik čije ime nosi trideset dve godine.

OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri za osam dana dobila nov krov

Osnovna škola "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri dobila je nov krov, umesto starog koji je 4. februara porušio snažni olujni vetar koji je zahvatio celu Srbiju. Krov je za osam dana izgrađen u saradnji opštine Vrbas i Pokrajinske vlade. Predsednik opštine Predrag Rojević, kaže da je izuzetno zadovoljan što je krov izgrađen tako brzo i što đaci u Kucuri su se vratili na nastavu.

Rekordna izdvajanja za sportske klubove u Vrbasu

Vrbas izdvaja rekordna sredstva za sportske klubove Sportskim klubovima iz opštine Vrbas preko konkursa dodeljeno je 44,5 miliona dinara.

„Komunalac“ darovao najmlađe potrošače

JKP „Komunalac“ darovalo je prve tri bebe rođene u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas nastavljajući tako petogodišnju akciju „Roda Komunalca drauje vašeg malca“. Na adrese potrošača prethodnih dana pristigli su januarski računi, ali porodice Pavlović, Dišovski i Drinčić zahvaljujući svojim bebama – Veri, Eleni i Urošu oslobođene su plaćanja komunalnih dadžbina u trajanju od četiri meseca.

PK „Bjelica“ u Somboru osvojio 6 medalja

PK "Bjelica" Vrbas je u subotu 12.02.2023. u Somboru učestvovao na međunarodnom mitingu "Polet" kup. Na ovom takmičenju učestvovalo je 300 plivača iz Srbije, Mađarske, BiH, Hrvatske. PK "Bjelica" je osvojio 6 medalja, dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

LAG SRCE BAČKE PRIMER DOBRE PRAKSE

Lokalna akciona grupa “Srce Bačke” osnovana je 2017. godine, deluje na teritoriji opština Kule i Vrbasa i okuplja više od 50 lokalnih aktera iz javnog privatnog i civilnog sektora.

VRBAS – Izložba Andrej Čikala (Andrei Cicală)

Rođen u Zrenjaninu 1976, gde je proveo i najranije detinjstvo. Njegovi roditelji se početkom osamdesetih sele u Trstenik, gradić u centralnoj Srbiji. Tu je stekao osnovno i srednje obrazovanje. Godine 1994. napušta gimnaziju i upisuje vajarstvo na Fakultetu umetnosti u Prištini. Po završenim osnovnim studijama, kao student generacije, upisuje magistarske studije na predmetu Skulptura u drvetu i radi kao asistent na fakultetu. Godine 2003. uspešno brani magistarski rad i stiče zvanje magistra vajarstva.

Deset izbegličkih porodica u opštni Vrbas dobilo – više od četiri miliona za sanaciju...

Deset porodica koje imaju status izbeglih i raseljenih lica dobila su u saradnji opštine Vrbas i Komesarijata za izbeglice pomoć za nabavku građevinskog materijala za sanaciju ili završetak stambenog objekta. Ugovore ukupne vrednosti 4,1 miliona dinara, porodicama je uručila zamnica predsednika Tijana Aleksić. On je istakao da opština Vrbas već godinama intenzivno radi na rešavanju pitanja izbeglih i raseljenih lica.

Uskoro naplata parkinga u Vrbasu

Parking u centru Vrbasa više neće biti besplatan, a ova usluga trebalo bi da trajno reši probleme sa neorganizovanim, a često i bahatim parkiranjem u glavnoj ulici grada.

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U JANUARU:

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture, dve iz Bačke

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se šest crkava proglase za spomenike kulture: crkva Blažene deve Marije u Zemunu, Grkokatolička crkva u Kucuri, Evangelističko Hrišćanska crkva A.V. u Vrbasu, crkva Uspenja Bogorodice u Vukoni, crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Cvetulji i crkva Prenosa moštiju Svetog Oca Nikolaja u Vrelu.

Opština Vrbas novčano nagradila najbolje studente sa po 20.000 dinara

Najboljim studentima iz opštine Vrbas, predsednik opštine Predrag Rojević uručio je danas po 20.000 dinara. Novogodišnji poklon iz opštinskog budžeta dobilo je 56 studenata s prosekom ocena iznad devet. Predsedik opštine Predrag Rojević istakao je prilikom dodele novčanih čestitki da opština Vrbas ulaže napore da obezbedi pomoć najboljim đacima i studentima i olakša njihovo školovanje. On je naglasio da je za lokalnu samoupravu izuzetno važno da nagradi najbolje studente i učenike i pomogne im da pokriju makar deo troškova svog školovanja.

Poslovni adresar