Naslovna Ključne reči Opština Vrbas

Ključna reč: Opština Vrbas

U Vrbasu i do stotinu pregleda dnevno, polovina pozitivna na kovid

Epidemiološka situacija u opštini Vrbas slična je kao i u drugim vojvođanskim opštinama, a poslednjih dana oko 50 posto pregledanih je pozitivno na Kovid 19. Prema poslednjim podacima, U Kovid ambulanti u Domu zdravlja u Vrbasu pregleda se i do stotinu pacijenata dnevno od kojih je oko polovina pozitivno na Kovid 19.

VRBASKI PUTARI IMALI MIRNU NOĆ

Putari Zimske službe JKP „Komunalac“ u prethodnoj noći nisu čistili sneg, jer u Vrbasu i okolini nije bilo padavina.

U Vrbasu će 35 porodica imati bolje grejanje i manje račune, dobili 2,9...

U Vrbasu je 35 porodica dobilo 2,9 miliona dinara za zamenu starih prozora i vrata na kućama i stanovima što će im obezbediti bolje grejanje i klimatizaciju i manje račune. Novac za ugradnju nove, savremene PVC stolarije su obezbedile opština Vrbas i Ministarstvo energetike u okviru prvog poziva sprovođenja energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama i raspoređen je na osnovu javnog oglasa.

VRBAS – RAD ZA VREME NAJRADOSNIJEG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA

U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Božić se praznuje kao neradni dan. JKP „Komunalac“ je za najradosniji hrišćanski praznik, napravilo plan dežurstava kako bi se delatnost obavljala bez prekida.

VRBAS – RAD ZA VREME PRAZNIKA

Tokom novogodišnjih praznika ekipe poslovnih jedinica JKP „Komunalac“ Vrbas „Čistoća“ i „Vodovod i kanalizacija“ radiće sa neznatno smanjenim obimom posla.

Dva miliona dinara izbeglicama u Vrbasu za sređivanje seoskih kuća

Deset izbegličkih porodica u opštini Vrbas dobiće građevinski materijal za adaptaciju i rekonstrukciju seoskih kuća. Novac za nabavku materijala u iznosu od 2.000.000 dinara obezbedili su opština i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

VRBAS – Otvaranje izložbe 47. Palete mladih

Otvaranje izložbe 47. Palete mladih, u sredu 22. decembra 2021.godine u 18 časova (pomerena satnica zbog umetnika putnika) u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

VRBAS – U ZIMSKIM USLOVIMA NEOPHODNA ZAŠTITA MERNIH UREĐAJA

Kako bi se izbegle havarije u objektima tokom zimskih meseci, neophodna je toplotna zaštita vodomera i unutrašnjih izolacija. Zaštita uređaja za merenje potrošnje vode u skladu sa važećim propisima obaveza je korisnika.

VRBAS – KVAR NA VODOVODNOJ MREŽI

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, bez vode su ostali žitelji dela Ulice Ivana Milutinovića u Vrbasu na potezu od Petra Šeguljeva do Žarka Panića.

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa nagradilo učenike generacije

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa nagradilo je još letos učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Ovo je, prema rečima predsednika vrbaskih penzionera, Milića Mijovića, podsticaj mladima, ali i vid međugeneracijske saradnje. Kako dodaje, u pitanju je sedmoro učenika koji su se izdvojili među inače dobrom decom.

Božićna izložba KUD „Sirmai Karolj“ u Vrbasu

Članice Sekcije „Zlatni klas“ iz Vrbasa, deo Kulturno-umetničkog društva „Sirmai Karolj“ predstavile su deo bogate narodne tradicije koju neguju u vidu vezova, tkanina, ukrasa i drugih rukotvorina u Gradskom muzeju u Vrbasu. Povod izložbe je predstojeći Božić, a zamisao ovih tradicionalnih božićnih radionica je da se dočara duh nadolazećeg velikog hrišćanskog praznika Božića, objašnjava predsednica Društva Marija Paroci.

KOMUNALCI ČISTE PUTEVE I UKLANjAJU LED SA SLIVNIČKIH REŠETAKA

Zbog niskih temperatura i formiranja poledice, putari Zimske službe JKP „Komunalac“ juče od 18 časova do dva ujutro bili su na terenu. Pet ekipa u punom pogonu čistilo je sve kolovoze u svojoj nadležnosti.

VRBAS – ČISTI SVI PUTNI PRAVCI

Saobraćaj u Vrbasu odvija se nesmetano, jer su od tri sata dežurni radnici vrbaske Zimske službe JKP „Komunalac“ uklanjali sneg sa kolovoza. Do osam časova, na terenu je bilo pet ekipa.

DRŽAVNI SEKRETAR POSETIO KOMUNALAC

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Enes Buhić, boravio je u radnoj poseti Javnom komunalnom preduzeću Komunalac Vrbas zajedno sa predstavnicima Seteca i Nemačke razvojne banke KfW koji su kreditirali projekat vodosnabdevanja pod nazivom „Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine“. Projekat podrazumeva izgradnju vodovodne mreže do Kucure i Savinog Sela računajući pumpne stanice, rezervoare i bušenje dodatnih bunara. Sastanku je prisustvovala i zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić.

KOMUNALCU I OPŠTINI ZAHVALNICE OD EKOLOŠKOG POKRETA VRBAS

Ekološki pokret Vrbasa organizovao je svečani sastanak Fokus grupe sa partnerima iz javnog sektora čija je tema održivo upravljanje čvrstim otpadom u opštini Vrbas. Tom prilikom, kao rezultat dobre saradnje, predstavnici EPV-a uručili su zahvalnice opštini Vrbas i JKP „Komunalac“.

VRBASKI PUTARI SPREMNI ZA SNEŽNE PADAVINE – Lokalna samouprava izdvojila 10 miliona dinara

Putari JKP „Komunalac“ spremno dočekuju prve snežne padavine uz pripremljene dovoljne količine soli i vozila za raščišćavanje snega, potvrdili su danas v.d. direktora JKP-a Igor Škundrić, predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević sa saradnicima i načelnik PS Vrbas Dejan Drobnjak na tradicionalnoj Smotri Zimske službe. Mehanizacija kojom raspolaže JKP izložena je na platou PJ „Čistoća“.

Poslovni adresar