Naslovna Ključne reči Opština Vrbas

Ključna reč: Opština Vrbas

Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vrbas obaveštava poljoprivredne proizvođače da će u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vršiti kontrolu plodnosti poljoprivrednog zemljišta – besplatna NPK agrohemijska analiza zemljišta, sa davanjem preporuka za upotrebu mineralnog đubriva, nakon žetve strnih žita i jarih useva.

UKLONjEN NELEGALNO LAGEROVAN OTPAD U KUCURI I VRBASU

Na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove OU Vrbas, očišćene su deponije građevisnkog materijala u Kucuri i Vrbasu. Zabranjeno je deponovanje otpada na svim smetlištima u opštini Vrbas, osim na Gradskoj deponiji koja se nalazi na Srbobranskom putu.

SEDMI RAVNO SELO FILM FESTIVAL OD 27. DO 30. JUNA *SELOM KRUŽE FILMSKE PRIČE*

Ravno selo Film Festival, Međunarodni festival prvog ili drugog filma, biće održan ove godine od 27. do 30. juna. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja međunarodni festival za reditelje prvog ili drugog filma. U glavnom programu festivala ove godine će biti prikazano 12 dugometražnih igranih fimova, po izboru gostujućeg selektora Dragana Jeličića.

U Kucuru i Savino Selo stigla čista pijaća voda

– Posle više decenija, od danas – u domovima Kucurana i Savinoselaca iz slavina teče čista pijaća voda. JKP „Komunalac“ i opština Vrbas zahvaljuju se meštanima ova dva naseljena mesta vrbaske opštine na strpljenju i razumevanju.

U Vrbasu otvoren 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala

U Vrbasu se održava 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala. Učestvuje 40 dečijih grupa iz cele Vojvodine, koji su učešće izborili na polufinalnoj smotri održanoj u Kuli pre 15 dana. Festival je otvorila zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić, koja je rekla da nije nimalo slučajno što će opština Vrbas od ove godine biti domaćin Festivala, koji se ranijih godina održavao u Bačkoj Topoli.

VRBAS – Škola ronjenja Scubamaster (Scuba School International)

Škola ronjenja Scubamaster zajedno sa svojim instruktorima duže od 15 godina radi na obuci ronilaca svih kategorija, šireći i negujući ljubav prema podvodnom svetu, podižući svest o ekologiji. Ronili smo na mnogim kontinentima,upoznali se sa podvodnim svetom brojnih zemalja, a naravno da nismo preskočili ni domaće reke i jezera.

10 miliona dinara za podršku manifestacijama, udruženjima, crkvama i verskim zajednicama u opštini Vrbas

Zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić uručila je danas ugovore o finansijskoj podršci realiziciji manifestacija i programa za podršku manifestacijama u oblasti kulture, udruženjima građana i verskim zajednicama. Ugovori su vredni 10 miliona dinara, a sa 3,5 miliona podržana su 34 programa u oblasti kulture. Isto toliko je izdvojeno za 34 programa koje realizuju udruženja, a tri miliona je izdvojeno za šest programa crkava i verskih zajednica.

46 đaka iz pet mesta sa Kosova i Metohije gosti opštine Vrbas

Ukupno 46 učenika od trećeg do sedmog razreda iz škola sa Kosova i Metohije bili su od petka do nedelje gosti opštine Vrbas. Za decu iz Osojana, Vidanja, Crkoleza, Goraždevca i Banje, zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić organizovavala je svečani prijem, na kom su im uručene medalje ljubavi i prijateljstva koje su za njih izradili i oslikali njihovi vršnjaci iz Vrbasa.

Zaplenjeno 150 kilograma duvana i amfetamin u Vrbasu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrbasu zaplenili su 154 kilograma nelegalnog duvana i uhapsili V. D. (1978) iz Bogatića, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i neovlašćeno držanje opojnih droga.

USKORO OSMI KUP NACIJA U BOKSU U VRBASU

Od sedmog do dvanaestog maja Vrbas će biti domaćin Osmog kupa nacija u boksu za juniore i juniorke.

Rojević: Napreduju radovi na opremanju i parternom, uređenju Doma kulture i sportskog terena u...

U toku je opremanje i parterno uređenje platoa novosagrađenog Doma kulture u Ravnom Selu, kao i rekonstrukcija sportskog terena koji se nalazi uz Dom kulture. Radove koji su počeli 19. februrara, a planirano je da se završe krajem jula, obišao je predsednik opštine Predrag Rojević. On je istakao da opština Vrbas ovog proleća nastavlja s obimnim i značajnim radovima u svim delovima opštine.

VRBAS – Akcije dobrovoljnog davanja krvi u aprilu

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA U APRILU:

VRBAS – PRIRODA JE NAŠE BLAGO

JKP „Komunalac“ raspisalo je foto, likovno – literarni konkurs na temu „Priroda je naše blago“. Radovi se mogu poslati do 25. aprila.

VRBAS – AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI:

VRBAS – AKCIJA ODNOŠENjA KABASTIH STVARI U APRILU

Besplatnu akciju odnošenja kabastih stvari vrbaski komunalci zakazali su za 06. april. Te subote, kabasti otpad radnici JKP-a odnosiće s vrbaskih ulica.

VRBAS – OD 16. MARTA POČINjE ZAKUP TEZGI NA PIJACAMA

Prodavcima 31. marta ističu ugovori o rezervaciji pijačnog prostora na tržnicama kojima upravlja JKP Komunalac Vrbas. Sklapanje sporazuma za novu sezonu počeće u subotu, 16. marta, i trajaće do kraja meseca. Nove ugovore zakupci će potpisivati po starim cenama.

Poslovni adresar