Naslovna Ključne reči Opština Vrbas

Ključna reč: Opština Vrbas

Sutra odnošenje PET ambalaže iz Vrbasa

Iz Poslovne jedinice „Čistoća“ podsećaju da je sutra redovna akcija odnošenja ambalažnog PET otpada sa vrbaskih ulica. Sugrađani treba providnu plastiku da upakuju u žute džakove i izneseu ih ispred svojih kuća do sedam sati ujutru, jer će tada početi akcija. Komunalci će svima koji iznesu PET ispred kuća ostaviti nove džakove.

Crveni krst Vrbas – Tri akcije dobrovoljnog davanja krvi

U UTORAK 21.06.2022. godine, TRI akcije dobrovoljnog davanja krvi u opštini Vrbas, u saradnji Crvenog krsta Vrbas i mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine:

Popravka udarnih rupa širom opštine Vrbas

Nakon što su sanirali oštećene kolovoze u Vrbasu, putari JKP „Komunalac“ krpe udarne rupe i na seoskim kolovozima. Ove poslove obavljaju u sklopu redovnih aktivnosti i u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju.

Šišanje tamariksa na Vinogradskoj petlji

Kako bi se pojačala bezbednost u saobraćaju na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u Vrbasu, tačnije Vinogradskoj petlji, ekipe „Zelenila“ orezale su živu ogradu. Šišanje ukrasnog žbunja obavlja se na osnovu ugovora s lokalnom samoupravom. Tamariks, u narodu poznat kao živa ograda, na ovom prostoru pored funkcije da obeleži raskrsnicu i umanji buku, ima i ukrasnu namenu. Međutim, kada dostigne određenu visinu, može da smanji preglednost ovog izuzetno prometnog puta u Vrbasu.

U Vrbasu otvoren prvi Internacionalni festival sviranja na tradicionalnim instrumentima

U Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu danas je otvoren Prvi Internacionalni festival sviranja na tradicionalnim instrumenatima. Festival je otvorila zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić. Ona je istakla da je Vrbas grad tradicije i zajedništva.

VRBAS – ČIŠĆENjE KIŠNE KANALIZACIJE

Ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ pristupaju radovima na održavnju atmosferske kanlizacije kako bi se predupredilo zadržavanje površinskih voda na kolovozima. Ove poslove obavljaju na osnovu ugovora potpisanih sa Opštinskom upravom Vrbas.

Humanitarni dan u Vrbasu 22. maj – „Mala škola“ opet ujedinjuje ceo grad

Složni komšiluk je pre samo dve godine krenuo u akciju sredjivanja terena a sada može da se pohvali sa fudbalskim, odbojkaškim, košarkaškim terenima, teretanom i dečijim igralištem. Pre samo mesec dana postavljena je profesionalna Bergo podloga za basket 3x3 i već krećemo u afirmaciju najboljeg košarkaškog terena u gradu, i to na najbolji način, organizacijom prvog humanitarnog basket 3x3 turnira.

Kosači „Zelenila“ skinuli travu sa 133 000 kvadrata javnih zelenih površina

Od početka proleća u vrbaskoj opštini traje velika akcija prolećnog uređenja javnih travnatih površina. Za mesec dana radnici „Zelenila“ PJ „Čistoća“ JKP Komunalac Vrbas pokosili su blizu 133 000 kvadrata trave.

Iznošenje kabastog otpada po selima

Nakon odnošenja kabastog otpada s vrbaskih ulica, radnici „Čistoće“ JKP „Komunalac“ Vrbas istu akciju će iduće sedmice (od ponedeljka 18. do petka 22. aprila) sprovesti u naseljenim mestima vrbaske opštine. Odnošenje nepotrebnih stvari iz seoskih domaćinstava obaviće se uz redovno odnošenje smeća.

Uskršnji bazar u Vrbasu

Manifestacija „Uskršnji bazar“ održaće se 19. i 20. aprila u periodu od 10-18 časova na trgu Nikole Pašića u Vrbasu. Posetioci bazara moćiće da kupe razne suvenire, cveće, uskršnje slatke đakonije i uskršnju dekoraciju. Organizator bazara je Turistička organizacije opštine Vrbas. Manifestacija se organizuje uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

OD SUTRA ISPIRANjE VODOVODNE MREŽE U KUCURI

Obaveštavamo potrošače u Kucuri da će ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ JKP „Komunalac“ sutra, 05. aprila, početi da ispiraju vodovodnu mrežu u ovom naselju vrbaske opštine. Ispiranje vodovodne mreže obavljaće se do petka, 08. aprila, u periodu od osam do 14 sati.

RAVNO SELO – Planirana isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje za 31. mart 2022. godine.

Vrbas: Srednja stručna škola unapređuje nastavni proces

Srednja stručna škola "4. juli" iz Vrbasa po treći put zaredom nagrađena je zlatnom medaljom za kvalitet nastave na međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi" pre svega zahvaljujući novinama koje unosi u obrazovne smerove i vannastavne aktivnosti.

KRATKI PREKID VODOSNABDEVANjA U ZMAJEVU

Žitelji Zmajeva sutra (16.03.2022) neće imati vode u periodu od 10 do 11 časova. Zbog radova koje vrše ekipe Elektrodistribucije, na seoskom vodozahvatu neće biti struje, pa će doći i do prekida u vodosnabdevanju.

POČINjE ZAKUP PIJAČNOG PROSTORA PO STARIM CENAMA

Sklapanje ugovora o rezervaciji pijačnog prostora za novu sezonu počeće u subotu, 12. marta, i trajaće do kraja meseca. Prodavci će ugovore moći da potpišu u službenim prostorijama pijaca kojima upravlja JKP Komunalac Vrbas po tačno utvrđenom rasporedu i starim cenama.

“MOJ SVET” izložba slika – RADOMIR GLUŠAC – GLUJO

U utorak 8. marta u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa otvaramo izložbu slika "Moj svet" Radomira Glušca Gluja. Otvaranje će uveličati duet Nena i Aleksa sa autorskim pesmama.

Poslovni adresar