Naslovna Ključne reči Lokalna samouprava

Ključna reč: Lokalna samouprava

Značajna sredstva lokalne samouprave opredeljena za verske objekte

Opština Kula raspisala je javni konkurs za dodelu sredstava za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata u vlasništvu tradicionalnih crkava i verskih zajednica. Ukupan iznos raspoloživih finansijskih sredstava po ovom osnovu iznosi četiri miliona dinara.

Saradnja lokalne samouprave i OU “Vidre” sa ciljem podizanja svesti o značaju sporta

Juče je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, ugostio predstavnike Omladinskog udruženja „Vidre“ iz Kule, Mladena Šarca i Velimira Kadovića.

Nastavak rada lokalne samouprave na poboljšanju puteva

Danas su opštinu Kula posetili predstavnici kompanije NIS i Utiber DOO Novi Sad. Sa predstavnicima projektanata kompanija Utiber doo, Novi Sad i NIS kompanijom razgovaralo se o izradi projekta rehabilitacije državnog puta Ib-15 Kula - Sombor. Takođe, tema sastanka je bila poboljšanje raskrsnice ulica Maršala Tita i Veljka Vlahovića u Crvenki, zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda i neuređenog korišćenja priključka na benzinsku stanicu NIS. Nakon sastanka je dogovoreno da se preduzmu mere na uređenju priključka benzinske stanice i rekonstrukcije raskrsnice u skladu sa prostornim ograničenjima i zakonskim odredbama.

Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Vrbas

VRBAS - Odlukom Vlade Republike Srbije raspušten je lokalni parlament u Vrbasu i imenovan Privremeni organ koji će upravljati opštinom do narednih izbora.

Nagrađeni najbolji učenici opštine Kula

KULA - Opština Kula je 27. januara, na Savindan, isplatila novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su prethodne školske godine postigli najbolje rezultate na takmičenjima.

Novčana podrška Opštine Vrbas prvorođenoj bebi u 2020. godini

VRBAS - Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, zajedno sa svojim saradnicima, uručio je vaučer u vrednosti od 80.000 dinara roditeljima Milene Kovač, prvorođene bebe u opštini Vrbas u 2020. godini.

Italijani grade fabriku u Bloku 100 u Vrbasu

VRBAS - U Vrbasu je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i italijanskih investitora za koje se uređuje zona od 4.605 kvadratnih metara u Bloku 100.

Intervju sa Damjanom Miljanićem, da li ćemo na proleće ponovo na lokalne izbore

KULA - U četvrtak 26. decembra, ekipu našeg portala ugostio je Damjan Miljanić predsednik opštine Kula sa kojim smo razgovarali o godini iza nas, aktuelnostima i planovima za budući period.

Opštini Vrbas dva miliona za ekonomsko osnaživanje izbeglica

VRBAS - Komesarijat za izbeglice i migracije obezbedio je dva miliona dinara opštini Vrbas za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica.

Opštini Vrbas 3,5 miliona dinara za unapređenje bezbednosti saobraćaja

VRBAS - Zamenica predsednika opštine Vrbas Miljana Štulić potpisala je u Pokrajinskoj vladi ugovor vredan oko 3,5 miliona dinara za realizaciju tri projekta koji se tiču unapređenja bezbednosti u saobraćaju.

Doneta Odluka o budžetu opštine Kula za 2020. godinu

KULA - Na sednici održanoj 20. decembra, odbornici Skupštine opštine Kula doneli su Odluku o budžetu za 2020. godinu.

Stambeno zbrinuto još šest izbegličkih porodica na teritoriji opštine Vrbas

VRBAS - Šest izbegličkih porodica koje stanuju na teritoriji opštine Vrbas dobiće krov nad glavom u seoskim naseljima zahvaljujući saradnji Opštine i Komesarijata za izbeglice.

Delegacija Pokrajinske vlade u radnoj poseti opštini Vrbas

VRBAS - Delegacija Pokrajinske vlade, koju je predvodio potpredsednik Đorđe Milićević, boravila je danas u radnoj poseti opštini Vrbas, gde su obišli završne radove na infrastrukturnom opremanju u radnoj zoni "Istok", za koje je, zajedno sa radovima u Bloku 44 u centru Vrbasa, Pokrajinska vlada izdvojila 56 miliona dinara.

Odžaci među vodećim lokalnim administracijama

ODŽACI - Trogodišnja saradnja između Pokrajinske vlade i NALED-a, definisana sporazumom, dala je višestruke efekte u unapređenju kapaciteta lokalnih samouprava u Vojvodini i poslovnog ambijenata za privlačenje invasticija, ocenjeno je na današnjem godišnjem susretu predstavnika Pokrajinske vlade i NALED-a.

Milan Glušac podneo ostavku na mesto predsednika opštine Vrbas

VRBAS - Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac podneo je ostavku na ovu funkciju, 29. novembra 2019. godine.

Potrebno pojačati nadzor u školama opštine Kula

KULA - Članovi Saveta za bezbednost opštine Kula sastali su se u utorak kako bi razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji kulske opštine.

Poslovni adresar