Naslovna Ključne reči Lokalna samouprava

Ključna reč: Lokalna samouprava

Opštini Kula sredstva na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj

KULA - U Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu potpisani su ugovori sa predstavnicima četiri grada i 15 opština za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Vrbasu i Kucuri sredstva za postavljanje višejezičnih tabli

VRBAS / KUCURA - Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i ove godine je dodelio je značajna novčana sredstva za unapređivanje višejezičnosti u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine, gde su u službenoj upotrebi jezici nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica.

Počele prijave fizičkih lica kao poslodavaca za angažovanje sezonskih radnika

KULA - Posle predstavljanja onlajn sistema za prijavu sezonskih radnika na obuci koja je nedavno održana u Kuli, lokalna samouprava će omogućiti fizičkim licima da se registruju kao poslodavci.

Apel građanima Odžaka da ne skidaju zastavice Srbije sa bandera

ODŽACI - Pomoćnik predsednika opštine Odžaci zadužen za komunalnu delatnost Milorad Stanišić, uputio je apel građanima Odžaka da ne skidaju zastavice Srbije koje su povodom praznika postavljene na banderama širom ovog mesta.

Poslodavci upoznati sa novim servisom za angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi

KULA - U svečanoj sali Skupštine opštine Kula u utorak je održana obuka o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi, gde su prisutni mogli da se upoznaju sa novim onlajn sistemom za prijavu.

Predstavnici opština Vrbas, Kula i Odžaci potpisali ugovore o sufinansiranju populacione politike

VRBAS / KULA / ODŽACI - U kabinetu ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku potpisani su ugovori o sufinansiranju mera populacione politike za 2019. godinu sa predstavnicima 85 jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

U Odžacima podeljena besplatna auto sedišta za decu

ODŽACI - U Odžacima su u petak podeljena auto sedišta za decu koja su rođena u ovoj godini. Ovo je jedna od mera unapređenja sistema bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine za koju su sredstva obezbeđena u lokalnom budžetu, pišu Radio Odžaci.

Sredstva opštinama Vrbas, Kula i Odžaci za unapređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta

VRBAS / KULA / ODŽACI - Predstavnicima jedinica lokalnih samouprava u Vojvodini uručeni su danas u Pokrajinskoj vladi ugovori za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.

Besplatno pozorište u Beogradu za osnovce opštine Odžaci

ODŽACI - Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Odžaci i ove školske godine će moći besplatno da odlaze u pozorište u Beograd.

Predsednik opštine Kula raspisao konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja

KULA - Javni konkurs se raspisuje za projekte iz oblasti javnog informisanja koji se realizuju u 2019. godini, za koje su obezbeđena sredstva Odlukom o budžetu opštine Kula za 2019. godinu, u iznosu od 6.000.000 dinara, odnosno 1.000.000 za projekte na jezicima nacionalnih manjina.

(VIDEO) Opština Vrbas ugostila šestočlanu delegaciju Ambasade Ruske Federacije

VRBAS - Opštinu Vrbas posetila je u petak šestočlana delegacija Ambasade Ruske Federacije u Srbiji s ciljem učvršćivanja prijateljskih odnosa i razgovora o budućoj saradnji.

Opštini Kula osam miliona za usluge socijalne zaštite

KULA - Na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od 2016. godine, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je ugovore sa predstavnicima 144 lokalne samouprave.

Finalna faza Programa zapošljavanja i unapređenja privrednog ambijenta opštine Kula

KULA - U toku je izrada radne verzije Programa zapošljavanja i unapređenja privrednog ambijenta opštine Kula do 2020. godine.

Predsednik opštine Kula primio prve građane

KULA - Jutros je održan prvi prijem građana kod predsednika opštine Kula, koji je, zbog velikog interesovanja građana, produžen za skoro sat vremena.

Nastavlja se praksa prijema građana kod predsednika opštine Kula

KULA - Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić počeće u ponedeljak, 4. marta sa praksom prijema građana u svom kabinetu i u prostorijama mesnih zajednica u selima kulske opštine.

Usvojen novi Statut opštine Odžaci

ODŽACI - Odbornici Skupštine opštine Odžaci usvojili su novi Statut opštine koji je usklađen sa Izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Poslovni adresar

Marketing