Naslovna Ključne reči Obrazovanje

Ključna reč: Obrazovanje

Kakvo je zapravo privatno školstvo u Srbiji?

U Srbiji se često postavlja pitanje koliko je privatno školstvo ravnopravno sa državnim. Normalno je da svaki roditelj želi najbolje za svoje dete, što podrazumeva i obrazovanje. Koje su prednosti, a koje mane privatnog školstva, možete pronaći u daljem tekstu.

Iz pokrajinskog budžeta više od 204 miliona dinara za obrazovanje

Iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine saznajemo da je više od 204 miliona dinara odobreno na ime konkursa iz oblasti obrazovanja i nacionalnih manjina u Vojvodini.

Sajam obrazovanja 26. februara u holu Centra za fizičku kulturu

VRBAS - Sajam obrazovanja "Karijerno vođenje i savetovanje" održaće se 26. februara od 10:00 do 13:00 časova u holu Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu.

Nagrađeni najbolji učenici opštine Kula

KULA - Opština Kula je 27. januara, na Savindan, isplatila novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su prethodne školske godine postigli najbolje rezultate na takmičenjima.

Školama u opštinama Vrbas i Kula sredstva za nabavku interaktivnih tabli

VRBAS / KULA - Nedavno je završen konkurs Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice na kome je izdvojeno 70.400.000 dinara za nabavku opreme u školama na teritoriji Vojvodine.

Predavanje na temu slovenske pismenosti u Vojvodini 28. januara u Sivcu

SIVAC - U plavoj sali Doma kulture u Sivcu u utorak, 28. januara s početkom u 18:00 časova održaće se predavanje povodom obeležavanja dana Svetog Save.

Ruski jezik za početnike besplatno u Vrbasu

VRBAS - Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva "Rod" iz Vrbasa organizovaće besplatan kurs ruskog jezika, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Vrbas.

U STŠ „Mihajlo Pupin“ u Kuli realizovan projekat „Zdravstvena sekcija“

KULA - U Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Kuli tokom prvog polugodišta realizovan je projekat "Zdravstvena sekcija" u kome su učestvovali učenici drugog razreda.

Kuljanin Aron Papajčik dobitnik priznanja „Talenti“ za darovitu decu

KULA - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević uručili su tradicionalno pokrajinsko priznanje "Talenti" učenicima i njihovim mentorima za vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji ili inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

(FOTO) Učenici škole „Petro Kuzmjak“ saznali više o cirkularnoj ekonomiji na radionici FTN

RUSKI KRSTUR - U okviru projekta "Cirkularna ekonomija u mojoj opštini - CIRCLE", 9. decembra je održano predavanje i radionica na temu cirkularne ekonomije u Srednjoj školi "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu.

Učenici OMŠ Vrbas sjajni na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike

VRBAS - Učenici Osnovne muzičke škole Vrbas učestvovali su 7. i 8. decembra na 27. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike u Beogradu.

Učenici kuvarskog smera posetili Plus Cash&Carry u Kuli i stekli praktična znanja

KULA - Učenici prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli, smer kuvar, posetili su Plus Cash&Carry, gde su mogli da vide praktičnu primenu onoga što uče na časovima stručnih predmeta.

Sivac domaćin skupa „Razvoj i primena računarskih govornih tehnologija za srpski jezik“

SIVAC - U Osnovnoj školi "20. oktobar" u Novom Sivcu u petak, 29. novembra od 14:00 časova, održaće se stručni skup pod nazivom "Razvoj i primena računarskih govornih tehnologija za srpski jezik".

Prosvetni radnici opštine Vrbas predstavili primere dobre prakse

VRBAS - U bioskopu "Jugoslavija" održana je javna tribina "Kvalitetno obrazovanje u opštini Vrbas", u organizaciji Opštine Vrbas i Osnovne škole "20. oktobar".

Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli priznanje za kvalitet rada

KULA - Ekonomsko-trgovinska škola Kula dobitnik je još jednog značajnog priznanja za kvalitet rada.

(VIDEO) Obogaćeni jednosmenski rad u OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki daje prve rezultate

CRVENKA - Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Crvenki prešla je na jednosmenski rad sredinom prošle školske godine, a od ove godine je jedina škola u opštini Kula sa obogaćenim jednosmenskim radom.

Poslovni adresar