Naslovna Ključne reči Poljoprivreda

Ključna reč: Poljoprivreda

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za razvoj ruralne infrastrukture

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture.

Produžen rok prijave za subvencije u okviru projekta ,,50:40:10″

Rok za prijave za Treći javni poziv u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, poznatijeg kao „50:40:10“ koji je trebalo da istekne danas, produžen je do 29. februara.

Naredne godine subvencije po hektaru najmanje 12 hiljada dinara i gorivo jeftinije za 50...

Predlog Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojim se, između ostalog, predviđa povećanje iznosa subvencija i premija za mleko, ušao je u skupštinsku proceduru.

Ministarstvo poljoprivrede: Svima će biti isplaćeno 18.000 dinara po hektaru

Svim poljoprivrednim proizvođačima koji su konkurisali za davanja po hektaru u 2023. godini biće isplaćeno 18.000 dinara, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Tanasković: Isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je, na javnom slušanju o Predlogu izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

PREZENTACIJA PROJEKTA KONKURENTNE POLjOPRIVREDE U KULI I RUSKOM KRSTURU

11.05.2021. u organizaciji LAG „Srce Bačke" u Kuli i Ruskom Krsturu biće održana prezentacija „Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije" koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetska banka.

Udruženje poljoprivrednika imaće veći uticaj na uređenje tržišta poljoprivrednih proizvoda

Danas (25. februara) se završava javna rasprava o Nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda. Pomoćnik ministra poljoprivrede dr Nenad Katanić rekao je da će sve pristigle sugestije i predlozi na ovaj pravni akt biti pažljivo razmotreni.

Vlada Srbije usvojila izmene Uredbe o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Vlada Srbije na svojoj poslednjoj sednici donela je izmene Uredbe o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu.

Pokrajina u martu raspisuje konkurse za podizanje ribnjaka i sertifikaciju organske proizvodnje

Na skupu „Finanisiranje poljoprivrede u 2021. godini“ koji su organizovali „Dnevnik – Poljoprivrednik“ AD i Privredna komora Vojvodine, predstavljene su mere podrške na koje mogu da računaju svi učesnici u agrarnoj proizvodnji na republičkom i pokrajinskom nivou.

Ugovorno obavezivanje proizvođača i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda?

Uvodi se registar trgovaca voćem i povrćem, kompletnu bazu podataka vodiće Ministarstvo poljoprivrede

Poljoprivrednici u pokrajini naknadu za odvodnjavanje plaćaju kvartalno

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ na svom oficijelnom sajtu obavestilo je sve obveznike, od kojih su većina poljoprivredni proizvođači, da se naknada za odvodnjavanje za 2021. godinu plaća u jednakim tromesečnim ratama.

Cena soje na novosadskoj Produktnoj berzi 60 dinara kilogram

Na novosadskoj Produktnoj berzi protekle nedelje soja je bila vodeća ratarska kultura po rastu cena. Ukupan promet ove žitarice iznosio je 7.899 tona, a finansijska vrednost 325 miliona dinara.

Mladima opredeljnim za plantažni uzgoj voća neohodna podrška i pomoć stručnjaka

Poslednjih godina najveći napredak u srpskom agraru beleži voćarstvo koje donosi značajan devizni priliv. Samo od izvoza malina i jabuka godišnje devizni prihod kreće se oko 300 miliona dolara. Ipak, voćnjaci u našoj zemlji zauzimaju svega 183.602 hektara odnosno 4,8 odsto ukupno raspoloživog poljoprivrednog zemljišta. To je, s obzirom na povoljne zemljišne i klimatske uslove za gajanje vоća, dosta skromno.

Još jedna dobra vest za mlade poljoprivrednike !

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava kandidate da je lista mladih poljoprivrednika koji će ove godine dobiti subvencije proširena tako da umesto 2500 poljoprivrednika mlađih od 40 godina sada pravo na subvenciju ima 3000 kandidata.

Razvojni fond Vojvodine u utorak u Kuli predstavlja pogodnosti za poljoprivrednike

KULA - Razvojni fond AP Vojvodine predstaviće u utorak, 29. oktobra 2019. godine pogodnosti koje nudi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Prezentacija će se održati u Maloj sali Skupštine opštine Kula sa početkom u 11:00 časova.

Novi podsticaji za proizvođače hrane i pića

SRBIJA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u opremu u objektima za preradu mleka, mesa, voća, povrća i proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića u 2019. godini.

Poslovni adresar