Naslovna Ključne reči Poljoprivreda

Ključna reč: Poljoprivreda

Razvojni fond Vojvodine u utorak u Kuli predstavlja pogodnosti za poljoprivrednike

KULA - Razvojni fond AP Vojvodine predstaviće u utorak, 29. oktobra 2019. godine pogodnosti koje nudi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Prezentacija će se održati u Maloj sali Skupštine opštine Kula sa početkom u 11:00 časova.

Novi podsticaji za proizvođače hrane i pića

SRBIJA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u opremu u objektima za preradu mleka, mesa, voća, povrća i proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića u 2019. godini.

Mladim poljoprivrednicima 250 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

VRBAS - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, uručio je danas 204 ugovora, u ukupnoj vrednosti od 284 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina.

Katarina Radonić: Nagli porast temperature pogodovao razvoju bolesti na svim poljoprivrednim kulturama

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Kiša, koja je padala duže od mesec dana, donela je velike probleme, ne samo građanima iz plavnih područja, nego i poljoprivrednim proizvođačima.

U toku uručenje rešenja o uplati obaveznog socijalnog osiguranja za poljoprivrednike

SRBIJA - Poreska uprava Republike Srbije saopštila je da je u toku uručenje rešenja za uplatu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika za 2019. godinu, za osiguranike kojima se obaveza utvrđuje rešenjem poreskog organa.

Počelo podnošenje zahteva za subvencije za pčelare

SRBIJA - Danas je počelo podnošenje zahteva pčelara za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici.

Udruženje pčelara Vrbas apeluje: Ne prskajte voće u cvetu!

VRBAS - Udruženje pčelara Vrbas apeluje na poljoprivrednike da ne prskaju voće u cvetu i upozorava da se na ovaj način pravi dvostruka šteta.

Ko spaljuje žetvene ostatke gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi

SRBIJA - Apeluje se na građane da ne spaljuju biljne ostatke na njivama jer je to često uzrok nekontrolisanih požara na otvorenom, koji nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju živote.

Obaveštenje Uprave za zaštitu bilja o akciji sprečavanja trovanja pčela

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Uprava za zaštitu bilja Zapadnobačkog upravnog okruga izdala je obaveštenje o primeni zakonskih propisa u oblasti primene sredstava za zaštitu bilja (pesticida) u vreme punog cvetanja poljoprivrednih kultura, a u vezi sa akcijom sprečavanja trovanja pčela.

Prijavite se na info radionicu za poljoprivrednike u Kuli

KULA - U Kuli će se 21. marta održati info radionica u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka, u okviru projekta "Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke - Međuinstitucionalna saradnja kao ključ ruralnih sredina u regionu Bačka".

Poljoprivredna stručna služba Vrbas obeležila šezdeset godina postojanja

VRBAS - Poljoprivredna stručna služba Vrbas priredila je danas svečanu akademiju povodom obeležavanja značajnog jubuleja, 60 godina od osnivanja.

(VIDEO) U organizaciji firme T-Pam u R. Krsturu održano stručno predavanje na temu uzgoja...

RUSKI KRSTUR - U organizaciji firme T-Pam doo u četvrtak 28. februara 2019. godine u Ruskom Krsturu je održano predavanje na temu uzgoja paprike.

U sredu u Ruskom Krsturu predavanje za proizvođače paprika

RUSKI KRSTUR - U restoranu "Crvena ruža" u Ruskom Krsturu će u sredu, 16. januara, s početkom u 17:00 časova, biti održano predavanje namenjeno proizvođačima paprika.

Raspisan drugi javni poziv za IPARD podsticaje namenjene preradi i marketingu

SRBIJA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je drugi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Ministarstvo privrede poziva zadrugare da upišu svojinu, podnošenje zahteva do 7. januara

SRBIJA - Ministarstvo privrede apeluje na zadruge i zadružne saveze da što pre podnesu zahtev za upis zadružne svojine na nepokretnostima, jer rok da to učine ističe 7. januara 2019. godine.

Upozorenje za učesnike u saobraćaju povodom predstojećih poljoprivrednih radova

SRBIJA - Ministarstvo unutrašnjih poslova u Somboru, povodom predstojećih poljoprivrednih radova, apeluje na vozače traktora i radnih mašina, posebno vozače kombajna, da se u saobraćaju na putu pridržavaju odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Poslovni adresar

Marketing