Naslovna Ključne reči Vrbas

Ključna reč: Vrbas

Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vrbas obaveštava poljoprivredne proizvođače da će u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vršiti kontrolu plodnosti poljoprivrednog zemljišta – besplatna NPK agrohemijska analiza zemljišta, sa davanjem preporuka za upotrebu mineralnog đubriva, nakon žetve strnih žita i jarih useva.

UKLONjEN NELEGALNO LAGEROVAN OTPAD U KUCURI I VRBASU

Na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove OU Vrbas, očišćene su deponije građevisnkog materijala u Kucuri i Vrbasu. Zabranjeno je deponovanje otpada na svim smetlištima u opštini Vrbas, osim na Gradskoj deponiji koja se nalazi na Srbobranskom putu.

Udruženje penzionera Vrbasa obeležilo 77 godina postojanja, Aleksić: Vi ste izgradili Vrbas, dugujemo vam...

Opštinsko udruženje penzionera „Vrbas" obeležilo je uručenjem nagrada i priznanja 77 godinu postojanja i Dan penzionera. Svečanosti je prisustvovala i zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić. Ona je istakla da stu tokom 77 godina članovi udruženja mnogo puta pokazali koliko je važno biti posvećen opštem dobru i negovati solidarnost, međusobno razumevanje i podršku.

VRBAS – Izložba Dugodnevnica

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Dugodnevnica Teodore Rakidžić, pobednice 49.Palete mladih u Vrbasu.

U Vrbasu otvoren 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala

U Vrbasu se održava 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala. Učestvuje 40 dečijih grupa iz cele Vojvodine, koji su učešće izborili na polufinalnoj smotri održanoj u Kuli pre 15 dana. Festival je otvorila zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić, koja je rekla da nije nimalo slučajno što će opština Vrbas od ove godine biti domaćin Festivala, koji se ranijih godina održavao u Bačkoj Topoli.

VRBAS – Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi 30.05.2024.godine, četvrtak, od 8 do 11 časova, Crveni krst Vrbas, u saradnji sa mobilnom ekipom Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Sajam Venčanja 2024 Vrbas

Pridružite nam se 06. i 07. juna od 16h do 21h u Svečanoj Sali "Barok" na najluksuznijem događaju za buduće mladence!

VRBAS – Akcije dobrovoljnog davanja krvi u maju

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U MAJU, u saradnji sa mobilnom ekipom Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine:

VRBAS – Škola ronjenja Scubamaster (Scuba School International)

Škola ronjenja Scubamaster zajedno sa svojim instruktorima duže od 15 godina radi na obuci ronilaca svih kategorija, šireći i negujući ljubav prema podvodnom svetu, podižući svest o ekologiji. Ronili smo na mnogim kontinentima,upoznali se sa podvodnim svetom brojnih zemalja, a naravno da nismo preskočili ni domaće reke i jezera.

10 miliona dinara za podršku manifestacijama, udruženjima, crkvama i verskim zajednicama u opštini Vrbas

Zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić uručila je danas ugovore o finansijskoj podršci realiziciji manifestacija i programa za podršku manifestacijama u oblasti kulture, udruženjima građana i verskim zajednicama. Ugovori su vredni 10 miliona dinara, a sa 3,5 miliona podržana su 34 programa u oblasti kulture. Isto toliko je izdvojeno za 34 programa koje realizuju udruženja, a tri miliona je izdvojeno za šest programa crkava i verskih zajednica.

46 đaka iz pet mesta sa Kosova i Metohije gosti opštine Vrbas

Ukupno 46 učenika od trećeg do sedmog razreda iz škola sa Kosova i Metohije bili su od petka do nedelje gosti opštine Vrbas. Za decu iz Osojana, Vidanja, Crkoleza, Goraždevca i Banje, zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić organizovavala je svečani prijem, na kom su im uručene medalje ljubavi i prijateljstva koje su za njih izradili i oslikali njihovi vršnjaci iz Vrbasa.

Ušli u mercedes parkiran ispred tuđe kuće i odvezli se

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kuli, u saradnji sa policijom u Vrbasu, brzom i efikasnom akcijom, pronašli su četrdesetčetvorogodišnjeg i dvadesetdevetogodišnjeg muškarca koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Zaplenjeno 150 kilograma duvana i amfetamin u Vrbasu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrbasu zaplenili su 154 kilograma nelegalnog duvana i uhapsili V. D. (1978) iz Bogatića, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i neovlašćeno držanje opojnih droga.

USKORO OSMI KUP NACIJA U BOKSU U VRBASU

Od sedmog do dvanaestog maja Vrbas će biti domaćin Osmog kupa nacija u boksu za juniore i juniorke.

Rojević: Napreduju radovi na opremanju i parternom, uređenju Doma kulture i sportskog terena u...

U toku je opremanje i parterno uređenje platoa novosagrađenog Doma kulture u Ravnom Selu, kao i rekonstrukcija sportskog terena koji se nalazi uz Dom kulture. Radove koji su počeli 19. februrara, a planirano je da se završe krajem jula, obišao je predsednik opštine Predrag Rojević. On je istakao da opština Vrbas ovog proleća nastavlja s obimnim i značajnim radovima u svim delovima opštine.

Uz redovno odnošenje smeća po selima – akcija prikupljanja kabastih stvari

Besplatnu prolećnu akciju odnošenja kabastih stvari s vrbaskih ulica, radnici PU „Čistoća“ JKP „Komunalac“ zakazali su za subotu, 06. april. Ista akcija u naseljenim mestima vrbaske opštine počeće 15-og aprila.

Poslovni adresar