Naslovna Ključne reči Vrbas

Ključna reč: Vrbas

U petak isključenja struje u Vrbasu

Zbog planiranih radova u elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Vrbasu za petak 10. decembar u periodu od 08:00 do 09:00 u ulicama:

VRBASKI PUTARI SPREMNI ZA SNEŽNE PADAVINE – Lokalna samouprava izdvojila 10 miliona dinara

Putari JKP „Komunalac“ spremno dočekuju prve snežne padavine uz pripremljene dovoljne količine soli i vozila za raščišćavanje snega, potvrdili su danas v.d. direktora JKP-a Igor Škundrić, predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević sa saradnicima i načelnik PS Vrbas Dejan Drobnjak na tradicionalnoj Smotri Zimske službe. Mehanizacija kojom raspolaže JKP izložena je na platou PJ „Čistoća“.

Sutra velika akcija odnošenja biljnog otpada

Ekipe PJ „Čistoća“ JKP „Komunalac“ sutra započinju veliku jesenju akciju odnošenja biljnog otpada iz domaćinstava vrbaske opštine koja će trajati do 10. decembra.

U vodovod uloženi milioni evra, politika obmane i laži jedino što Narodna stranka ume...

Kome su poštenje, etika i poštovanje građana strani i nepoznati, mora da se služi lažima. Narodna stranka nastavlja s plasiranjem izmišljotina i laži o pijaćoj vodi u naseljenim mestima u Vrbasu, u očajničkoj nadi da će dobiti makar jedan pozitivan poen kod građana Vrbasa.

Dodela nagrada za pobednike Konkursa za najlepši, najšareniji i najveći list

Obaveštavamo vas da će se dodela nagrada za pobednike Konkursa za najlepši, najšareniji i najveći list, koji je raspisala Likovna galerija Kulturnog centra Vrbasa i Likovna radionica "Školica - Crtica" održati u utorak 7. decembra 2021.godine u Likovnoj galeriji KC Vrbasa sa početkom u 12 časova. Svi listovi koji su deoneti u Galeriju će biti izloženi.

SANIRANA GRAĐEVINSKA DEPONIJA U VRBASU Sa smetlišta uklonjeno 15 hiljada kubika otpada

Teškom mehanizacijom radnici JKP „Komunalac“ četiri dana sanirali su deponiju građevinkog materijala u Vrbasu sa koje su uklonili 15 hiljada kubika otpada. Uređenje ovog prostora komunalci su obavili na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.

Opštinsko Udruženje penzionera Vrbas podelilo pakete pomoći penzionerima sa najnižim primanjima

Opštinsko udruženje penzionera Vrbas organizovalo je podelu paketa pomoći za penzionere sa najnižim primanjima. Pravo da se prijave imali su korisnici penzija koji mesečno primaju ispod 16.000 dinara. Opštinsko udruženje penzionera ovu aktivnost ostvaruje u saradnji sa PIO fondom i lokalnom samoupravom.

VRBAS – Božićni turnir u malom fudbalu

Savez sportova opštine Vrbas, Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović" i opština Vrbas, uz podršku KMF "Leteći Holanđanin", organizovaće ove godine Božićni turnir u malom fudbalu Vrbas 2022.

VRBAS – Izložbe kolaža i kolagrafija

Otvaranje izložbe kolaža i kolagrafija dr Ivane Flegar, doktora umetnosti iz Beograda u sredu 1.decembra 2021.godine u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa. Ivana Flegar je rođena, živi i radi u Beogradu. Trenutno je zaposlena kao saradnik na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Imala 12 samostalnih izložbi, dobitnik 11 nagrada za svoj umetnički rad, ilustrovala preko 900 korica knjiga, postera, brošura, itd.

JKP KOMUNALAC VRBAS: Ne palite lišće, uskoro akcija odnošenja biljnog otpada

U jesenjim danima najčešće u dvorištima, a katkad i na javnim površinama, dešava se da sugrađani pale biljni otpad i lišće i time dovode u opasnost svoju okolinu, zagađuju životnu sredinu i narušavaju kvalitet vazduha. Apeluje se na meštane vrbaske opštine da to ne čine, jer sagorevanje lišća i biljnih ostataka dovodi do oslobađanja štetnih materija, a može da uzrokuje i požar.

VRBAS – AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U DECEMBRU

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U DECEMBRU:

Akcija odnošenja PET otpada u Vrbasu

Akcija odnošenja PET ambalažnog otpada sa vrbaskih ulica obaviće se u subotu, 27. novembra. Radnici PJ „Čistoća“ JKP „Komunalac“ Vrbas sakupljanje PET-a počeće u sedam sati ujutru. Neophodno je da sugrađani vreće sa otpadom do tog vremena iznesu ispred svojih kuća.

U sretanje Svetom Nektariju Eginskom

Srpska Pravoslavna crkvena opština Vrbas organizuje tribinu. Predavanje će biti održano u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Vrbasu, 22. novembra 2021. godine od 19 časova. Ulaz je slobodan. Predavač je Protojerej-Stavrofor Nenad Andrić. Tema je "U sretanje Svetom Nektariju Eginskom".

VRBAS/KULA – Planirana isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje za 19 i 22 novembar 2021. godine.

PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA – JKP „Prečistač Vrbas – Kula“

Opština Vrbas je odgovorna prema svojim građanima i prema životnoj sredini i zato teži za dostizanjem propisanih standarda kvaliteta. Potvrda toga je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (CPPOV).

VRBAS – akcija dobrovoljnog davanja krvi

Još jedna vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u novembru:

Poslovni adresar