Naslovna Ključne reči Vrbas

Ključna reč: Vrbas

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI, PETAK 24.03.2023.godine, OD 8 DO 11 ČASOVA, CRVENI KRST VRBAS, M. TITA 141!

Posle rekonstrukcije vredne 700.000 franaka, otovrena OŠ „Svetozar Miletić“ u Vrbasu

Posle rekonstrukcije vredne 700.000 švajcarskih franaka, ponovo je za nastavu otvorena Osnovna škola "Svetozar Miletić" u Vrbasu.

Otvorena rekonstruisana ambulanta u Ravnom Selu, uloženo preko šest miliona dinara

Završena je rekonstrukcija ambulante u Ravnom Selu. Uloženo je preko šest miliona dinara.

VRBAS – ZAKUP PIJAČNOG PROSTORA OD 15. MARTA

Rezervacija pijačnog prostora na pijacama kojima upravlja JKP „Komunalac“ za novu sezonu počeće u subotu, 15. marta, i trajaće do kraja meseca. Zakupci će nove ugovore sklapati po starim cenama.

Dan Biblioteke „Danilo Kiš“ Vrbasu: Andriji Raduloviću književna nagrada „Nebojša Devetak“

Biblioteka "Danilo Kiš" u Vrbasu obeležila je danas 22. februar – Dan ustanove i dan kada je rođen veliki književnik čije ime nosi trideset dve godine.

Rekordna izdvajanja za sportske klubove u Vrbasu

Vrbas izdvaja rekordna sredstva za sportske klubove Sportskim klubovima iz opštine Vrbas preko konkursa dodeljeno je 44,5 miliona dinara.

„Komunalac“ darovao najmlađe potrošače

JKP „Komunalac“ darovalo je prve tri bebe rođene u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas nastavljajući tako petogodišnju akciju „Roda Komunalca drauje vašeg malca“. Na adrese potrošača prethodnih dana pristigli su januarski računi, ali porodice Pavlović, Dišovski i Drinčić zahvaljujući svojim bebama – Veri, Eleni i Urošu oslobođene su plaćanja komunalnih dadžbina u trajanju od četiri meseca.

PK „Bjelica“ u Somboru osvojio 6 medalja

PK "Bjelica" Vrbas je u subotu 12.02.2023. u Somboru učestvovao na međunarodnom mitingu "Polet" kup. Na ovom takmičenju učestvovalo je 300 plivača iz Srbije, Mađarske, BiH, Hrvatske. PK "Bjelica" je osvojio 6 medalja, dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

VRBAS – Izložba Marine Kostić

Pozivamo vas na otvaranje izložbe slika i crteža Marine Kostić pod nazivom Dessapearing into motherhood, u utorak 14. februara 2023.godine u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

SREBRNE BOKSERKE IZ VRBASA

U Somboru je završen 12. po redu Kup nacija u boksu za žene. Kup nacija nalazi se u A kalendaru Svetske bokserske federacije.

VRBAS – Izložba Andrej Čikala (Andrei Cicală)

Rođen u Zrenjaninu 1976, gde je proveo i najranije detinjstvo. Njegovi roditelji se početkom osamdesetih sele u Trstenik, gradić u centralnoj Srbiji. Tu je stekao osnovno i srednje obrazovanje. Godine 1994. napušta gimnaziju i upisuje vajarstvo na Fakultetu umetnosti u Prištini. Po završenim osnovnim studijama, kao student generacije, upisuje magistarske studije na predmetu Skulptura u drvetu i radi kao asistent na fakultetu. Godine 2003. uspešno brani magistarski rad i stiče zvanje magistra vajarstva.

Deset izbegličkih porodica u opštni Vrbas dobilo – više od četiri miliona za sanaciju...

Deset porodica koje imaju status izbeglih i raseljenih lica dobila su u saradnji opštine Vrbas i Komesarijata za izbeglice pomoć za nabavku građevinskog materijala za sanaciju ili završetak stambenog objekta. Ugovore ukupne vrednosti 4,1 miliona dinara, porodicama je uručila zamnica predsednika Tijana Aleksić. On je istakao da opština Vrbas već godinama intenzivno radi na rešavanju pitanja izbeglih i raseljenih lica.

Uskoro naplata parkinga u Vrbasu

Parking u centru Vrbasa više neće biti besplatan, a ova usluga trebalo bi da trajno reši probleme sa neorganizovanim, a često i bahatim parkiranjem u glavnoj ulici grada.

Vesić: Radićemo potpuno novu prugu Vrbas – Sombor

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će se raditi kompletna rekonstrukcija, praktično potpuno nova pruga Vrbas - Sombor, kojom će vozovi ubuduće saobraćati 120 kilometara na sat i dodao da je vrednost tog projekta 80 miliona evra, saopštilo je danas Ministarstvo građevine.

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U JANUARU:

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture, dve iz Bačke

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se šest crkava proglase za spomenike kulture: crkva Blažene deve Marije u Zemunu, Grkokatolička crkva u Kucuri, Evangelističko Hrišćanska crkva A.V. u Vrbasu, crkva Uspenja Bogorodice u Vukoni, crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Cvetulji i crkva Prenosa moštiju Svetog Oca Nikolaja u Vrelu.

Poslovni adresar