INTERVJU: Jovan Paul – pola veka glume u amaterskom pozorištu

77. Opštinsku smotru dramskog stvaralaštva u Sivcu ove godine obeležio je i jedan važan jubilej – glumac Dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko'', Jovan Paul, proslavio je 50 godina glume u amaterskom pozorištu.

Danas je 1. april – Svetski dan šale

Prvi april je datum kada se širom sveta obeležava Svetski dan šale. On se u mnogim zemljama slavi na različite načine.

Objavljen Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije objavilo je Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma.

Objavljen konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje poljoprivrednih gazdinstava

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini.

FJ Dynamics navigacija za traktore

Koristeći GNSS tehnologiju, AH1 Hidraulični Autopilot omogućava poljoprivrednoj mehanizaciji da efikasno reguliše upravljanje, postižući tačnost upravljanja od 2,5 cm. Njegova snažna sila i brza reakcija čine ga savršenim izborom za veliku poljoprivrednu mehanizaciju koja zahteva značajnu snagu upravljanja, poboljšavajući tako tačnost i efikasnost u radu na polju.

Poljoprivrednici u Ruskom Krsturu sproveli akciju uređenja atarskih puteva

Da mnogo toga u naselju može da se uradi kada postoji ideja i sloga među stanovništvom dokaz su poljoprivrednici iz Ruskog Krstura.

U Ruskom Krsturu održana prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine

Dan otvorenih vrata Razvojnog fonda Vojvodine održan je u prostorijama Mesne zajednice u Ruskom Krsturu.

Ministarstvo poljoprivrede: Nabavka sertifikovanog semena nije uslov za podnošenje zahteva za podsticaje

Podnošenje zahteva poljoprivrednih proizvođača za podsticaje po hektaru za biljnu proizvodnju i za refakciju akcize za gorivo odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, objavilo je Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede.

Održano predavanje „Značaj pčela u zaštiti životne sredine“

Predavanje pod nazivom „Značaj pčela u zaštiti životne sredine“ održano je u prostorijama „Nepkera“ u Kuli. Prisutni građani imali su prilike da čuju zanimljive informacije o medu i njegovim benefitima, košnicama, ali i o ugroženosti pčela.

Danas se obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima

U Srbiji se svakog 31. januara tradicionalno obeležava Nacionalni dan bez duvana, ove godine pod sloganom „365 dana bez duvana“.

Važno: Šta donose izmene Zakona o bolovanju

Narodna skupština Srbije je na sednici održanoj u oktobru 2023. godine usvojila Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju. Ovim tekstom bavimo se novinama koje su ove zakonske izmene donele, a koje su stupile na snagu početkom novembra prethodne godine.

Danas je „plavi ponedeljak“, a to ne znači ništa dobro

Treći ponedeljak u januaru već se godinama naziva najdepresivnijim danom u godini.

Vlada usvojila uredbu – 77 milijardi za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u iznosu nešto većem od 77 milijardi dinara.

Danas se obeležava Tucindan

Tucindan je narodni praznik koji prethodi Božiću. Dan pred Badnji dan, 5. januara, srpska tradicija nalaže da se spremi pečenica za Božić, ali i obave druge pripreme za najradosniji hrišćanski praznik, koji se u našoj zemlji slavi 7. januara.

Saveti za biranje, uklapanje i održavanje pločica za kupatilo

Kupatilo je odavno prestalo da budde prostorija u domu čija je namena održavanje lične higijene. Kupatilo je jednostavno potrebno pretvoriti u intimnu oazu koja pruža potpun komfor i mogućnost potpunog opuštanja i odmora. Ključna komponenta koja oblikuje atmosferu ovog prostora jesu pločice za kupatilo, iako je tu još mnogo faktora koji utiču na njegov konačan izgled. Sama sanitarija, odabir kupatilskog nameštaja, detalja, svakako rasvete, čini kompletan enterijera koji ukazuje na udobnost, ali su kao i zidovu svuda, pločice te koje će na samom početku uticati na to kakav će krajnji ishod biti.

Dva zlata i srebro za poljoprivredno gazdinstvo Ese na Međunarodnom sajmu ekologije

U Novom Sadu je održan 29. po redu Međunarodni sajam ekologije. Među dobitnicima priznanja je i Poljoprivredno gazdinstvo Ese iz Kule, član Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“. Ovom gazdinstvu pripale su dve zlatne i jedna srebrna medalja za kvalitet proizvoda na bazi lavande. Zlatne medalje za kvalitet dodeljene su za sapun od lavande i hidrolat od lavande, dok je srebrna medalja dodeljena za kvalitet proizvoda od lavande. Takođe, plaketom Novosadskog sajma Poljoprivredno gazdinstvo Ese nagrađeno je za ukupan kvalitet ocenjenih proizvoda od lavande.

Poslovni adresar