Agrar

Dobrodošli u kategoriju Agrar na Našem Mestu! Ovde možete pronaći najnovije vesti, ponude i savete iz poljoprivrede. Naš tim stručnjaka redovno objavljuje informacije o tehnološkim inovacijama, zakonodavnim promenama i tržišnim trendovima. Pored toga, nudimo i širok spektar ponuda i akcija na poljoprivrednu opremu, semena, đubriva i mehanizaciju. Bez obzira na vaše iskustvo u poljoprivredi, naša kategorija Agrar pruža korisne savete o uzgoju, održavanju i zaštiti useva, kao i o unapređenju efikasnosti poslovanja.

Bilo da se bavite ratarstvom, voćarstvom, vinogradarstvom ili stočarstvom, mi vam pružamo sveobuhvatne informacije i podršku. Pridružite nam se u istraživanju sveta poljoprivrede i budite deo zajednice koja promoviše znanje, inovacije i održivu proizvodnju.

Na Našem Mestu, poljoprivreda je više od posla – to je naš način života i strast prema stvaranju bolje budućnosti.

Objavljen Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije objavilo je Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma.

Objavljen konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje poljoprivrednih gazdinstava

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini.

FJ Dynamics navigacija za traktore

Koristeći GNSS tehnologiju, AH1 Hidraulični Autopilot omogućava poljoprivrednoj mehanizaciji da efikasno reguliše upravljanje, postižući tačnost upravljanja od 2,5 cm. Njegova snažna sila i brza reakcija čine ga savršenim izborom za veliku poljoprivrednu mehanizaciju koja zahteva značajnu snagu upravljanja, poboljšavajući tako tačnost i efikasnost u radu na polju.

Poljoprivrednici u Ruskom Krsturu sproveli akciju uređenja atarskih puteva

Da mnogo toga u naselju može da se uradi kada postoji ideja i sloga među stanovništvom dokaz su poljoprivrednici iz Ruskog Krstura.

U Ruskom Krsturu održana prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine

Dan otvorenih vrata Razvojnog fonda Vojvodine održan je u prostorijama Mesne zajednice u Ruskom Krsturu.

Ministarstvo poljoprivrede: Nabavka sertifikovanog semena nije uslov za podnošenje zahteva za podsticaje

Podnošenje zahteva poljoprivrednih proizvođača za podsticaje po hektaru za biljnu proizvodnju i za refakciju akcize za gorivo odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, objavilo je Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede.

Održano predavanje „Značaj pčela u zaštiti životne sredine“

Predavanje pod nazivom „Značaj pčela u zaštiti životne sredine“ održano je u prostorijama „Nepkera“ u Kuli. Prisutni građani imali su prilike da čuju zanimljive informacije o medu i njegovim benefitima, košnicama, ali i o ugroženosti pčela.

Vlada usvojila uredbu – 77 milijardi za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u iznosu nešto većem od 77 milijardi dinara.

Dva zlata i srebro za poljoprivredno gazdinstvo Ese na Međunarodnom sajmu ekologije

U Novom Sadu je održan 29. po redu Međunarodni sajam ekologije. Među dobitnicima priznanja je i Poljoprivredno gazdinstvo Ese iz Kule, član Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“. Ovom gazdinstvu pripale su dve zlatne i jedna srebrna medalja za kvalitet proizvoda na bazi lavande. Zlatne medalje za kvalitet dodeljene su za sapun od lavande i hidrolat od lavande, dok je srebrna medalja dodeljena za kvalitet proizvoda od lavande. Takođe, plaketom Novosadskog sajma Poljoprivredno gazdinstvo Ese nagrađeno je za ukupan kvalitet ocenjenih proizvoda od lavande.

Oprema potrebna za obavljanje poljoprivrednih poslova

Poljoprivreda, kao ključna industrija koja pruža hranu i resurse za globalnu populaciju, zahteva raznovrsnu i specijalizovanu opremu kako bi se postigli visoki nivoi produktivnosti i efikasnosti.

Poslovni adresar