Stiže proleće, vreme je za domaći “baštenski paprikaš”

Čim u bašti ispred ili iza kuće procveta prvo povrće, najbolje je da od tih svežih sastojaka improvizujete domaći "baštenski paprikaš" i tako osvežite organizam nakon zimske ishrane.

Jednostavno pripremanje punjenog patlidžana – borca protiv holesterola

Patlidžan predstavlja pravu radost za organizam. Bogat celulozom, pospešuje rad probavog trakta, pa je samim tim jedna od najboljih dijetalnih namirnica. Osim što je bogata celulozom, sadrži značajnu količinu pektina, te je odličan borac protiv holesterola.

Piletina sa graškom – stari provereni recept koji vas nikada neće izneveriti

Grašak je verovatno najukusniji kada se sprema sa piletinom, a to je ujedno proveren i najpopularniji način da pile "ne pliva" samo po tanjiru. Još ako u sve ovo ubacite i knedle, dobićete jedan savršen ručak za svaku priliku.

Domaći pileći paprikaš – prste da poližeš

Paprikaš, jelo koje može da se nađe svuda, od najruralnijih kafana, do svadbarskih ručkova i večera. Kao i za "vojnički pasulj" važi isto pravilo: što jednostavnija priprema i što je veći lonac, to je bolji.

Recept za vikend: jagnjetina u sosu i naravno proja

Jagnjetina se danas retko viđa na trpezi, ali ako odlučite da iznenadite stomak ovom vrstom mesa, preporučujemo vam da je pripremite po receptu "Bačkih Đakonija". Ne zaboravite proju na kraju!

Ukusno pečeno pile filovano šampinjonima

Piletina kao najpristupačnije meso, je uvek dobro došla u kuhinji. Pošto je zimsko vreme, a super marketi uveliko rade, uvek možete pronaći šampinjone i malo "začiniti" i obogatiti piletinu, kako bi iznenadili svoje ukućane jednim prijatnim obrokom.

Klasičan Bački nedeljni ručak za radničku trpezu

Svi se radujemo nedelji, a na jednoj radničkoj trpezi u Bačkoj, uglavnom za nedeljni ručak možete pronaći pileću supu sa griz knedlama, kuvano meso iz supe, krompir, sos i naravno parče pečenog mesa sa odgovarajućim prilogom i salatom.

Poslovni adresar

Marketing